کد خبر: 4361186
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۵
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید خبر داد

حضور هیئت‌های عالی‌رتبه بیش از 30 کشور در مراسم تشییع رهبر شهید

دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران با بیان اینکه تاکنون شمار قابل توجهی از سران کشورهای اسلامی، کشورهای غیر اسلامی و همسایگان جمهوری اسلامی ایران برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کرده‌اند، گفت: تا این لحظه، بیش از ۳۰ کشور درخواست رسمی خود را برای حضور مقامات و هیئت‌های عالی‌رتبه در آیین ادای احترام به پیکر مطهر رهبر شهید ایران اعلام کرده‌اند.

علی‌اکبر پورجمشیدیان، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشوربه گزارش خبرنگار ایکنا، علی‌اکبر پورجمشیدیان، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران، صبح امروز، سه‌شنبه ۹ تیرماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در وزارت کشور برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی، به‌ویژه شهدای جنگ ۱۲ روزه و شهدای جنگ تحمیلی صهیونیستی ـ آمریکایی، اظهار کرد: برای همه شهدا آرزوی علو درجات دارم و به ساحت مقدس آنان ادای احترام می‌کنم. همچنین نسبت به مقام والای رهبر شهید امت اسلامی، حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای، ادای احترام داشته و از حضور اصحاب رسانه در این نشست قدردانی می‌کنم.

وی با تأکید بر اهمیت تاریخی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید، گفت: این مراسم بدون تردید یک حادثه بزرگ و تاریخی است و امیدواریم رسانه‌های کشور بتوانند رسالت و وظیفه خود را در ثبت و روایت این رویداد به بهترین شکل ممکن انجام دهند تا سندی ماندگار برای نسل‌های آینده به یادگار بماند.
 
پورجمشیدیان با اشاره به روند برنامه‌ریزی برای برگزاری این مراسم افزود: با توجه به شرایطی که کشور و دولت در روزهای گذشته با آن مواجه بودند، فراهم شدن مقدمات برگزاری مراسمی در شأن این رویداد ملی و جهانی با فاصله زمانی همراه شد، اما بر اساس تدابیر بیت رهبر شهید و همچنین رهنمودهای رهبر جدید انقلاب، آیت‌الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای، مقرر شده است که این مراسم طی روزهای آینده برگزار شود که جزئیات آن متعاقباً اعلام خواهد شد.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران ادامه داد: برنامه‌ریزی این مراسم ابتدا با تدابیر و ملاحظات مصوب شورای عالی امنیت ملی انجام شد و پس از آن نیز دیدگاه‌ها و نظرات دفتر مقام معظم رهبری در تدوین برنامه‌ها مورد توجه قرار گرفت تا تمامی ملاحظات امنیتی، اجرایی و تشریفاتی رعایت شود.
 
وی تصریح کرد: در ادامه، دولت جمهوری اسلامی ایران به ریاست رئیس‌جمهور و هیئت دولت تصمیم گرفت ستاد ملی برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید تشکیل شود. این ستاد با مسئولیت و محوریت معاون اول رئیس‌جمهور، محمدرضا عارف، و با مشارکت وزارت کشور و تمامی دستگاه‌ها، نهادهای دولتی و مجموعه‌های مردمی، مسئولیت برنامه‌ریزی و اجرای این مراسم را بر عهده دارد.
 
پورجمشیدیان در ادامه با اشاره به ساختار اجرایی ستاد ملی برگزاری آیین تشییع و وداع با رهبر شهید، گفت: جدول زمان‌بندی مراسم در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته و کمیته‌های تخصصی مختلفی برای برنامه‌ریزی و اجرای هرچه بهتر این رویداد تشکیل شده است.
 
وی افزود: کمیته‌های پشتیبانی، اجرای مراسم، دانشگاه‌ها و دانشگاهیان، امنیتی، امور زیرساختی، فرهنگی و رسانه و همچنین امور بین‌الملل، از جمله کمیته‌های اصلی ستاد ملی هستند که با حضور دستگاه‌های اجرایی، نهادهای دولتی و مردمی، مسئولیت برنامه‌ریزی، هدایت و اجرای این مراسم را بر عهده دارند.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران با بیان اینکه این مراسم در چند نقطه برگزار خواهد شد، اظهار کرد: آیین‌های تشییع و وداع در استان تهران، استان قم، استان خراسان رضوی و شهر مشهد و همچنین در کشور عراق برگزار می‌شود که جزئیات برنامه‌های هر بخش متعاقباً اعلام خواهد شد.
 
وی با تأکید بر ضرورت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و منظم‌تر این مراسم، گفت: ستادهای استانی با محوریت استانداران در استان‌های تهران، قم و خراسان رضوی تشکیل شده و از مدتی قبل فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. این ستادها مسئولیت اجرای برنامه‌ها در استان‌های میزبان را بر عهده دارند و با نگاهی ملی و بین‌المللی، هماهنگی‌های لازم را برای برگزاری مطلوب مراسم دنبال می‌کنند.
 
پورجمشیدیان ادامه داد: علاوه بر این، در تمامی استان‌های کشور نیز ستادهای استانی با مسئولیت استانداران تشکیل شده است تا ضمن برگزاری مراسم‌های بزرگداشت، زمینه تسهیل حضور مردم در آیین‌های اصلی تهران، قم و مشهد را فراهم کنند و پشتیبانی لازم را از استان‌های میزبان به عمل آورند.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور همچنین از تشکیل ستاد ملی برگزاری مراسم در کشور عراق خبر داد و گفت: در بالاترین سطح، ستادی به ریاست نخست‌وزیر عراق و با مسئولیت رئیس دفتر نخست‌وزیر این کشور تشکیل شده است تا با همکاری مسئولان ایرانی، مراسم استقبال رسمی و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در عراق با بالاترین سطح از هماهنگی و شکوه برگزار شود.
 
وی افزود: هماهنگی‌های لازم در جریان سفر اخیر به عراق، همراه با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، انجام شد و در دیدار با مقامات عالی این کشور، از جمله رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، رئیس مجلس، دبیر شورای عالی امنیت عراق، رئیس دفتر نخست‌وزیر و اعضای ستاد اربعین حسینی عراق، درباره برگزاری این مراسم رایزنی‌های لازم صورت گرفت. این هماهنگی‌ها زمینه برگزاری مناسب آیین‌های تشییع و استقبال از پیکر مطهر رهبر شهید در کشور عراق را فراهم کرده است.
 
پورجمشیدیان در تشریح اهداف برگزاری آیین باشکوه تشییع و وداع با رهبر شهید ایران اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی از برگزاری این مراسم، بدرقه شایسته رهبر شهید ایران و نمایش اقتدار جمهوری اسلامی است. این مراسم فرصتی برای قدرت‌آفرینی و ارائه توانمندی‌های نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود؛ نظامی که به لطف الهی، جایگاه و اقتدار آن روزبه‌روز در عرصه‌های مختلف جهانی بیش از گذشته نمایان می‌شود.
 
وی افزود: از دیگر اهداف این مراسم، تقویت انسجام و وحدت ملی است؛ به‌گونه‌ای که همه اقشار مردم، جریان‌های سیاسی، گروه‌های اجتماعی و اقوام و مذاهب مختلف کشور، با محوریت ولایت فقیه، وحدت و همدلی خود را به نمایش بگذارند.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران ادامه داد: وحدت و انسجام امت اسلامی نیز از اهداف مهم این مراسم به شمار می‌رود. با توجه به استقبال گسترده جهان اسلام و همراهی ملت‌ها و گروه‌های مختلف اسلامی، اعم از شیعیان، اهل سنت و دیگر جریان‌های اسلامی، معتقدیم برگزاری این آیین می‌تواند زمینه‌ساز تقویت همبستگی جهان اسلام، به‌ویژه در جبهه مقاومت، باشد.
 
وی تصریح کرد: انسجام و یکپارچگی جبهه مقاومت در روزهای اخیر، چه در میدان، چه در عرصه دیپلماسی و چه در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی، به‌خوبی نمایان بوده و برگزاری این مراسم نیز می‌تواند این همگرایی را بیش از پیش تقویت کند.
 
پورجمشیدیان یکی دیگر از اهداف برگزاری این مراسم را اعلام بیعت دوباره امت اسلامی با رهبر جدید انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای، عنوان کرد و گفت: این مراسم جلوه‌ای از تجدید عهد و بیعت ملت ایران و امت اسلامی با رهبر جدید انقلاب خواهد بود.
 
وی با اشاره به برگزاری بخشی از مراسم در کشور عراق افزود: یکی از محورهای مهم این برنامه، جایگاه مرجعیت دینی رهبر شهید است. از جمله دلایلی که موجب موافقت بیت رهبر شهید و ستاد برگزاری مراسم با برگزاری آیین تشییع در عراق شد، تأکید مردم، دولت، مجلس، عشایر و گروه‌های مختلف عراقی بر جایگاه مرجعیت دینی ایشان بود. آنان اعلام کردند که رهبر شهید، مرجع تقلید و مرجع دینی آنان بوده و خواستار برگزاری مراسمی در شأن ایشان در کشور عراق شدند.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در ادامه اظهار کرد: رهبر شهید در دوران حیات پربرکت خود علاقه فراوانی داشتند که توفیق زیارت عتبات عالیات، حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علی(ع)، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) در عراق را پیدا کنند، اما این فرصت در زمان حیات برای ایشان فراهم نشد.
 
وی ابراز امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، انتقال پیکر مطهر رهبر شهید به عراق و برگزاری آیین‌های پیش‌بینی‌شده، این آرزوی دیرینه به‌گونه‌ای شایسته محقق شود.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای آیین‌های تشییع و وداع، اظهار کرد: پیکر مطهر رهبر شهید به زیارت عتبات عالیات و حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین(ع) مشرف خواهد شد. درباره زمان‌بندی و نحوه اجرای برنامه‌ها نیز پیش از این اطلاع‌رسانی‌هایی انجام شده است، اما برای آگاهی بیشتر رسانه‌ها، جزئیات تکمیلی این مراسم ارائه می‌شود.
 
وی افزود: یکی از مهم‌ترین ابعاد مراسم وداع، اقامه نماز و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید، حضور مهمانان خارجی در سطوح مختلف است. تاکنون شمار قابل توجهی از سران کشورهای اسلامی، کشورهای غیر اسلامی و همسایگان جمهوری اسلامی ایران برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کرده‌اند.
 
پورجمشیدیان ادامه داد: تا این لحظه، بیش از ۳۰ کشور درخواست رسمی خود را برای حضور مقامات و هیئت‌های عالی‌رتبه در آیین ادای احترام به پیکر مطهر رهبر شهید ایران اعلام کرده‌اند.
 
وی همچنین از استقبال گسترده شخصیت‌های دینی و علمی جهان خبر داد و گفت: جمع زیادی از رهبران ادیان، علما، اندیشمندان و شخصیت‌های برجسته مذهبی از ادیان و مذاهب مختلف نیز خواستار حضور در این مراسم شده‌اند. بر اساس آخرین گزارش کمیته امور بین‌الملل ستاد، نمایندگانی از بیش از ۹۰ کشور برای شرکت در این آیین اعلام آمادگی کرده‌اند.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به حضور گسترده مردم سایر کشورها اظهار کرد: گروه‌های مردمی قابل توجهی از کشورهای اسلامی، به‌ویژه عراق، پاکستان، افغانستان و دیگر کشورهای منطقه نیز درخواست حضور در مراسم را ارائه کرده‌اند و کمیته امور بین‌الملل در حال برنامه‌ریزی برای فراهم کردن زمینه حضور گسترده آنان است.
 
وی از برگزاری مراسم ویژه مقامات خارجی در روز جمعه خبر داد و گفت: روز جمعه ۱۲ تیرماه، مراسم رسمی ادای احترام سران کشورها، مقامات عالی‌رتبه، رهبران ادیان و مذاهب و دانشمندان کشورهای مختلف در تهران برگزار خواهد شد که این برنامه، افزوده بر اطلاعاتی است که پیش‌تر درباره زمان‌بندی مراسم اعلام شده بود.
 
پورجمشیدیان درباره برنامه‌های مردمی نیز گفت: آیین‌های مردمی وداع با رهبر شهید از صبح روز شنبه ۱۳ تیرماه در تهران آغاز می‌شود و از حدود ساعت ۶ صبح، درهای مصلای حضرت امام(ره) به روی مشتاقان وداع با پیکر مطهر رهبر شهید و خانواده شهید ایشان گشوده خواهد شد تا مردم بتوانند در این مراسم حضور یابند.
 
پورجمشیدیان در ادامه تشریح برنامه‌های آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران اظهار کرد: از صبح روز شنبه، امکان حضور مردم برای وداع با پیکر مطهر رهبر شهید و خانواده ایشان در مصلای حضرت امام(ره) فراهم خواهد بود تا اقشار مختلف مردم بتوانند با رهبر شهید خود وداع کنند.
 
وی افزود: روز چهاردهم تیرماه، علاوه بر ادامه مراسم وداع که به‌صورت شبانه‌روزی و در تمام ساعات ادامه خواهد داشت، آیین اقامه نماز بر پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی و اعضای خانواده گرانقدر ایشان در مصلای حضرت امام(ره) تهران برگزار می‌شود.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران ادامه داد: مراسم تهران در روز چهاردهم‌تیرماه با اقامه نماز آغاز خواهد شد و زمان دقیق آن متعاقباً اعلام می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، این بخش از مراسم تا ساعت ۲۰ ادامه خواهد داشت و امیدواریم با همکاری مردم و تشکل‌های مردمی، برنامه‌ها مطابق زمان‌بندی پیش‌بینی‌شده اجرا شود.
 
وی درباره مراسم تشییع پیکر مطهر در تهران نیز گفت: روز پانزدهم تیرماه آیین تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در شهر تهران برگزار خواهد شد. با توجه به پیش‌بینی حضور جمعیت عظیمی از سراسر کشور و همچنین میهمانانی از کشورهای منطقه، مسیر تشییع در یک کریدور شرقی ـ غربی از شرق تهران تا غرب پایتخت طراحی شده است.
 
پورجمشیدیان از شهروندان تهرانی خواست برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم همکاری کنند و افزود: از مردم تهران درخواست می‌کنیم با همراهی و همکاری خود، زمینه تسهیل حضور زائران و شرکت‌کنندگان از سایر استان‌ها را فراهم کنند تا امکان برگزاری منظم مراسم در محورهای اصلی شهر مهیا شود.
 
وی با اشاره به مسیرهای پیش‌بینی‌شده برای مراسم تشییع اظهار کرد: این مراسم از محور خیابان دماوند آغاز شده و پس از عبور از میدان امام حسین(ع)، میدان انقلاب اسلامی، میدان آزادی و بزرگراه شهید لشکری، تا بزرگراه آزادگان ادامه خواهد یافت. همچنین برخی خیابان‌های موازی و تعدادی از معابر اصلی شمالی ـ جنوبی تهران نیز برای استقرار مواکب، هیئت‌های مذهبی و گروه‌های مردمی در نظر گرفته شده است تا ضمن خدمت‌رسانی به زائران، به‌ویژه با توجه به گرمای هوا، شرایط مناسبی برای برگزاری مراسم فراهم شود.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در ادامه برنامه‌های پیش‌بینی‌شده را تشریح کرد و گفت: روز شانزدهم تیرماه، آیین نماز و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در شهر مقدس قم برگزار می‌شود.
 
وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، نماز بر پیکر مطهر در مسجد مقدس جمکران برگزار خواهد شد. با توجه به وسعت این مکان مقدس، فاصله میان حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد جمکران و همچنین فضاهای باز اطراف آن، امکان حضور گسترده مردم فراهم است و پیش‌بینی شده است نماز با شکوهی به امامت یکی از مراجع عظام تقلید در این مکان برگزار شود.
 
پورجمشیدیان در ادامه اظهار کرد: روز شانزدهم تیرماه، علاوه بر برگزاری مراسم در قم، اجتماع بزرگ جهانی مردم در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.
 
وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، روز هفدهم تیرماه پیکرهای مطهر رهبر شهید و خانواده گرانقدر ایشان به کشور عراق منتقل خواهد شد و مراسم استقبال رسمی در یکی از دو فرودگاه بغداد یا نجف با حضور مقامات عالی‌رتبه، فرماندهان و شخصیت‌های برجسته عراق برگزار می‌شود.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران ادامه داد: آیین رسمی استقبال از پیکر مطهر در عراق با محوریت و حضور نخست‌وزیر این کشور برگزار خواهد شد و پس از آن، مراسم طواف و تشییع در شهرهای مقدس کربلا و نجف اشرف، در جوار حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علی(ع)، برگزار می‌شود.
 
وی با اشاره به ادامه برنامه‌های پیش‌بینی‌شده اظهار کرد: امیدواریم با همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهای مسئول در ایران و عراق و همچنین همراهی مردم، مراسم مطابق جدول زمان‌بندی پیش برود.
 
پورجمشیدیان گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، روز هجدهم تیرماه آیین تشییع پیکر مطهر رهبر شهید و اعضای خانواده گرانقدر ایشان در شهر مقدس مشهد و در جوار بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا(ع) برگزار خواهد شد.
 
وی بیان کرد: پس از برگزاری مراسم تشییع، پیکرهای مطهر رهبر شهید و خانواده ایشان در کنار مضجع نورانی حضرت امام رضا(ع) به خاک سپرده خواهند شد.
 
پورجمشیدیان در ادامه با اشاره به نقش علما و حوزه‌های علمیه در برگزاری این آیین، از همراهی علمای حوزه‌های علمیه، به‌ویژه حوزه‌های علمیه قم، نجف اشرف و مشهد مقدس قدردانی کرد و گفت: لازم می‌دانم چند نکته را بیان کنم که شاید پاسخگوی برخی پرسش‌های اصحاب رسانه نیز باشد.
 
وی تأکید کرد: محور اصلی و اساس این مراسم، یک حرکت کاملاً مردمی است؛ از این‌رو نقش مردم، تشکل‌های مردمی، هیئت‌های حسینی، دانشگاه‌ها، تشکل‌های کارگری و سایر گروه‌های مردمی، اساس برگزاری این آیین را تشکیل می‌دهد و آنچه دولت، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مختلف دنبال می‌کنند، پشتیبانی از این حرکت عظیم مردمی است.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران افزود: گستردگی این مراسم به اندازه‌ای است که بدون مشارکت و حضور مردم امکان برگزاری آن وجود ندارد و وظیفه دولت، فراهم کردن زیرساخت‌ها و حمایت از این حضور گسترده مردمی است.
 
وی با اشاره به تعطیلی برخی روزها برای تسهیل حضور مردم در مراسم اظهار کرد: به‌منظور فراهم شدن شرایط مناسب برای علاقه‌مندان به حضور در آیین‌های تشییع و وداع و همچنین کاهش مشکلات تردد، پیشنهاد تعطیلی برخی روزها به دولت ارائه شد که به تصویب رسید.
 
پورجمشیدیان گفت: بر این اساس، روزهای سیزدهم و چهاردهم تیرماه در استان تهران تعطیل خواهد بود، روز پانزدهم تیرماه همزمان با برگزاری مراسم تشییع در تهران، سراسر کشور تعطیل است، روز شانزدهم تیرماه استان قم تعطیل خواهد بود و روز هجدهم تیرماه نیز استان خراسان رضوی تعطیل خواهد بود تا مردم بتوانند با سهولت بیشتری در این مراسم حضور پیدا کنند.
 
وی افزود: با توجه به استقبال گسترده مردم، درصد قابل توجهی از علاقه‌مندان ابراز تمایل کرده‌اند که دست‌کم در یکی از مراسم‌های پیش‌بینی‌شده حضور یابند و این تعطیلی‌ها نیز در راستای تسهیل این حضور در نظر گرفته شده است.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در ادامه از مردم خواست برای حضور در مراسم از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند و گفت: از مردم شریف تهران، قم و مشهد و همچنین تمامی افرادی که قصد شرکت در مراسم را دارند، درخواست می‌کنیم حتی‌الامکان از خودروی شخصی استفاده نکنند و از همان مبدأ سفر خود را به‌صورت پیاده یا با استفاده از ناوگان حمل‌ونقل عمومی آغاز کنند.
 
وی تصریح کرد: با توجه به حجم گسترده جمعیت و احتمال ایجاد ترافیک سنگین، استفاده از خودروهای شخصی ممکن است موجب معطلی طولانی مردم شود؛ از این‌رو توصیه می‌کنیم شهروندان از مترو، اتوبوس و سایر ناوگان حمل‌ونقل عمومی که توسط شهرداری‌ها، استانداری‌ها و دستگاه‌های مسئول پیش‌بینی شده است، استفاده کنند.
 
پورجمشیدیان بیان کرد: خدمات مترو و اتوبوسرانی در ایام برگزاری مراسم به‌صورت ۲۴ ساعته و رایگان در اختیار مردم خواهد بود و سایر خدمات حمل‌ونقل عمومی نیز بدون دریافت هزینه، آماده خدمت‌رسانی به شرکت‌کنندگان در این آیین هستند.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به تمهیدات ترافیکی و حمل‌ونقل برای شرکت‌کنندگان در آیین تشییع و وداع با رهبر شهید، اظهار کرد: برای افرادی که از سایر استان‌ها با وسایل نقلیه شخصی یا عمومی به محل برگزاری مراسم سفر می‌کنند، پارکینگ‌های بزرگ و متعددی پیش‌بینی شده است که ظرفیت پذیرش ده‌ها هزار دستگاه خودرو را دارد.
 
وی افزود: از شرکت‌کنندگان درخواست می‌کنیم خودروهای خود را در این پارکینگ‌ها مستقر کرده و از آنجا با استفاده از ناوگان حمل‌ونقل عمومی به محل برگزاری مراسم مراجعه کنند تا روند برگزاری مراسم با نظم بیشتری انجام شود.
 
پورجمشیدیان با اشاره به گرمای هوا و ضرورت رعایت نکات ایمنی گفت: با توجه به پیش‌بینی افزایش دما، از مردم درخواست می‌کنیم در طول مراسم مراقبت ویژه‌ای از سالمندان، کودکان و بانوان داشته باشند تا این عزیزان با مشکلات کمتری مواجه شوند.
 
وی ادامه داد: همراه داشتن آب آشامیدنی، چتر برای ایجاد سایه، کلاه لبه‌دار و سایر وسایل ضروری که می‌تواند در کاهش آثار گرمای هوا مؤثر باشد، به شرکت‌کنندگان توصیه می‌شود. البته ستاد برگزاری نیز تا حد امکان امکانات لازم از جمله آب و خدمات رفاهی را فراهم خواهد کرد، اما انتظار داریم مردم نیز در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران همچنین از مردم خواست به توصیه‌های پلیس توجه کنند و اظهار کرد: همه شرکت‌کنندگان لازم است به راهنمایی‌ها و تذکرات پلیس راهور و نیروهای انتظامی که با هدف هدایت جمعیت، حفظ نظم و تأمین امنیت مراسم ارائه می‌شود، توجه کامل داشته باشند.
 
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت حفظ ایمنی مردم گفت: از همه شرکت‌کنندگان، به‌ویژه در مراسم وداع و تشییع، درخواست می‌کنیم از اصرار برای نزدیک شدن به پیکرهای مطهر یا خودروی حامل پیکرها خودداری کنند. تجربه برخی مراسم‌های گذشته نشان داده است که چنین ازدحام‌هایی می‌تواند مشکلات و حوادث ناگواری را به همراه داشته باشد.
 
پورجمشیدیان افزود: هم ستاد برگزاری و هم بیت رهبر شهید بر این موضوع تأکید دارند که سلامت، امنیت و ایمنی مردم در اولویت قرار دارد. بنابراین صرف حضور در این مراسم ارزشمند است و ضرورتی ندارد افراد برای نزدیک شدن به پیکرهای مطهر، خود را در معرض ازدحام قرار دهند.
 
وی بیان کرد: دستگاه‌های فرهنگی پیش‌بینی‌های لازم را برای پخش تصاویر و صوت مراسم در میادین، چهارراه‌ها و محل‌های مختلف انجام داده‌اند تا مردم بتوانند بدون نیاز به نزدیک شدن به مرکز مراسم، در جریان برنامه‌ها قرار گیرند و از ایجاد ازدحام و فشار بر جمعیت، به‌ویژه برای سالمندان، کودکان و افرادی که نیازمند مراقبت بیشتری هستند، جلوگیری شود.
 
پورجمشیدیان در ادامه با اشاره به نحوه مدیریت جمعیت در مسیرهای برگزاری مراسم اظهار کرد: تمهیدات لازم برای پخش تصاویر زنده پیکر مطهر، خودروی حامل پیکر و بخش‌های مختلف مراسم در نقاط گوناگون پیش‌بینی شده است تا مردم بدون نیاز به نزدیک شدن به مرکز مراسم بتوانند برنامه‌ها را دنبال کنند.
 
وی افزود: همان‌گونه که پیش‌تر نیز اعلام شد، مراسم تشییع در تهران تنها در یک مسیر محدود برگزار نمی‌شود، بلکه یک کریدور گسترده از شرق تا غرب تهران برای این منظور در نظر گرفته شده است و از مردم درخواست می‌شود با توجه به این موضوع، در نقاط مختلف مسیر حضور پیدا کنند و از ایجاد تراکم در یک محل خودداری کنند.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران با تأکید بر نقش مردم در میزبانی از زائران گفت: اگرچه همه ظرفیت‌های دولت، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مختلف برای برگزاری این مراسم بسیج شده است، اما این امکانات تنها بخشی از نیازهای جمعیت عظیم شرکت‌کنندگان را پاسخ می‌دهد؛ از این‌رو از مردم تهران، مشهد مقدس و قم درخواست می‌کنیم در میزبانی از زائران مشارکت فعال داشته باشند.
 
وی ادامه داد: تشکل‌های مردمی، هیئت‌های مذهبی، تشکل‌های دانشجویی، مدارس، خانواده‌ها و صاحبان حسینیه‌ها و دیگر مراکز مردمی، در صورت امکان، ظرفیت‌های خود از جمله محل اسکان، پارکینگ و سایر امکانات را در اختیار زائران قرار دهند تا علاقه‌مندان بتوانند با سهولت بیشتری در مراسم حضور پیدا کنند.
 
پورجمشیدیان بیان کرد: پویش‌هایی نیز برای ساماندهی این مشارکت مردمی پیش‌بینی شده است تا افرادی که آمادگی میزبانی از مهمانان را دارند، ظرفیت‌های خود را اعلام کنند و زائران بتوانند از این امکانات استفاده کنند.
 
وی همچنین رعایت توصیه‌های بهداشتی را ضروری دانست و گفت: با توجه به گرمای هوا، رعایت نکات بهداشتی اهمیت ویژه‌ای دارد و وزارت بهداشت و سازمان اورژانس کشور جزئیات این توصیه‌ها را اعلام خواهند کرد، اما از هم‌اکنون از همه مردم درخواست می‌کنیم این توصیه‌ها را به‌طور کامل رعایت کنند.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور درباره مراسم وداع در مصلای حضرت امام(ره) نیز اظهار کرد: برای مدیریت بهتر جمعیت، مسیرهای جداگانه‌ای برای ورود و خروج زائران از مصلا در نظر گرفته شده است و از مردم درخواست می‌کنیم پس از انجام مراسم وداع، با مدیریت زمان و کاهش مدت حضور خود در داخل مصلا، امکان حضور سایر مشتاقان را نیز فراهم کنند تا ضمن حفظ ایمنی، همه علاقه‌مندان بتوانند در این مراسم شرکت کنند.
 
وی افزود: از شرکت‌کنندگان در مراسم تهران و دیگر شهرها نیز انتظار می‌رود زمان حضور خود را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که فرصت حضور برای سایر مردم نیز فراهم شود.
 
پورجمشیدیان در ادامه با اشاره به حضور مهمانان خارجی گفت: از همه مردم درخواست می‌کنیم نهایت احترام و مهمان‌نوازی را نسبت به میهمانان، به‌ویژه مهمانان خارجی، داشته باشند. مردم کشورهای همسایه، به‌خصوص عراق، همواره در مراسم اربعین با محبت و کرامت از زائران ایرانی میزبانی کرده‌اند و اکنون نیز شایسته است ملت ایران با همان روحیه از میهمانان این مراسم استقبال کنند.
 
وی در پایان سخن خود از دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی خواست در برگزاری هرچه بهتر این مراسم مشارکت کنند و گفت: از همه دستگاه‌های دولتی و حتی مجموعه‌های خصوصی که در مسیرهای برگزاری مراسم در تهران، قم و مشهد قرار دارند، درخواست می‌کنیم در ایام برگزاری آیین‌ها، درهای مراکز خود را به روی مردم بگشایند و در حد امکان خدماتی همچون تأمین آب آشامیدنی، استراحتگاه، امکانات رفاهی و برپایی مواکب را برای خدمت‌رسانی به زائران فراهم کنند.
 
در ادامه این نشست، سردار سیدتیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، با تشریح تمهیدات ترافیکی آیین تشییع رهبر شهید اظهار کرد: تجربه‌ای با این حجم از حضور و محبوبیت در کشور وجود نداشته است؛ از این‌رو پیش‌بینی‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و تمهیدات اجرایی باید متناسب با برآوردهای انجام‌شده و تحلیل‌های کارشناسی باشد تا این رویداد عظیم و بی‌سابقه به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
 
وی افزود: در هر مراسم بزرگی، مدیریت ترافیک یکی از ارکان اصلی اجرای موفق برنامه‌ها به شمار می‌رود و در این مراسم نیز بر اساس برآوردهای انجام‌شده، تعداد وسایل نقلیه و جمعیت حاضر در آیین‌های تهران، قم و مشهد مورد بررسی قرار گرفته است.
 
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: بر همین اساس، مجموعه‌ای از اقدامات شامل محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های تردد، تعیین مسیرهای جایگزین و پیش‌بینی محل‌های توقف خودروها طراحی شده است تا شرایط لازم برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم فراهم شود.
 
حسینی با اشاره به محدودیت ظرفیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی گفت: همان‌گونه که در مأموریت بزرگ اربعین نیز هر سال با این محدودیت مواجه هستیم، در این مراسم نیز به دلیل ظرفیت محدود ناوگان عمومی، پیش‌بینی می‌شود شمار قابل توجهی از هموطنان از نقاط مختلف کشور با خودروهای شخصی به تهران، قم و مشهد سفر کنند.
 
وی درباره تمهیدات دولت برای تقویت ناوگان حمل‌ونقل اظهار کرد: دولت به برخی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی مأموریت داده است تا از ظرفیت ناوگان موتوری خود برای خدمت‌رسانی در ایام برگزاری مراسم استفاده کنند.
 
رئیس پلیس راهور فراجا توضیح داد: استانداران موظف شده‌اند سهمیه تعیین‌شده برای هر دستگاه اجرایی را تأمین کنند؛ به‌عنوان نمونه، اگر برای یک وزارتخانه تأمین هزار دستگاه اتوبوس پیش‌بینی شده باشد، این تعداد صرفاً از تهران تأمین نخواهد شد، بلکه ظرفیت‌های آن وزارتخانه در استان‌های مختلف کشور به کار گرفته می‌شود.
 
وی افزود: این موضوع از جمله مأموریت‌های اصلی استانداران است و لازم است سهم هر استان، متناسب با استقرار امکانات دستگاه‌های مختلف و همچنین تعداد زائرانی که به‌صورت کاروانی به تهران، قم و مشهد اعزام خواهند شد، به‌طور دقیق مشخص و مدیریت شود.
 
حسینی در ادامه با اشاره به اطلاع‌رسانی جزئیات محدودیت‌های ترافیکی اظهار کرد: جزئیات محدودیت‌های تردد و توقف در شهرهای تهران، قم و مشهد از سوی رؤسای پلیس راهور این سه استان اعلام خواهد شد، اما این اطلاع‌رسانی صرفاً جنبه استانی و محلی ندارد، بلکه به دلیل حضور زائران از سراسر کشور، کاملاً ملی است.
 
وی افزود: بخشی از شرکت‌کنندگان در مراسم به سمت استان قم، بخشی به خراسان رضوی و شهر مقدس مشهد و بخش دیگری نیز به تهران عزیمت خواهند کرد؛ از این‌رو اطلاع‌رسانی مربوط به محدودیت‌های ترافیکی این سه شهر برای همه هموطنان در سراسر کشور اهمیت دارد.
 
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: برای اطلاع‌رسانی دقیق‌تر درباره محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های تردد و توقف، با اپلیکیشن‌های مسیریاب عمومی هماهنگی‌های لازم انجام شده است تا تمامی تغییرات ترافیکی به‌صورت برخط در اختیار مردم قرار گیرد.
 
وی تأکید کرد: از همه هموطنانی که قصد سفر به تهران، قم یا مشهد برای شرکت در مراسم را دارند، درخواست می‌کنیم پیش از حرکت، از طریق مسیرهای رسمی و سامانه‌های اطلاع‌رسانی، آخرین اطلاعات مربوط به وضعیت راه‌ها، محدودیت‌های ترافیکی و مسیرهای جایگزین را دریافت کنند.
 
حسینی با اشاره به تمهیدات پلیس در محورهای برون‌شهری و معابر شهری گفت: مجموعه‌ای از محدودیت‌های جاده‌ای و شهری برای ایام برگزاری مراسم پیش‌بینی شده است. بخشی از این محدودیت‌ها از قبل اعلام می‌شود؛ برای مثال، از شب قبل از برگزاری مراسم، محدودیت‌های توقف خودرو، پاکسازی مسیرها و تعیین مسیرهای جایگزین در شعاع محل برگزاری مراسم به اطلاع مردم خواهد رسید.
 
وی افزود: با این حال، برخی تصمیمات متناسب با شرایط لحظه‌ای و وضعیت میدانی اتخاذ خواهد شد و از پیش قابل پیش‌بینی نیست. به‌عنوان نمونه، ممکن است در صورت نیاز و با توجه به حجم تردد، برخی محورهای منتهی به تهران، قم یا مشهد به‌صورت مقطعی و تاکتیکی یک‌طرفه شوند.
 
رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به تجربیات گذشته اظهار کرد: این تجربه را در جریان جنگ ۳۳ روزه نیز داشتیم؛ به‌گونه‌ای که در مقطعی برای تسریع در تخلیه جمعیت، یکی از آزادراه‌ها به‌صورت کامل یک‌طرفه شد. در مراسم پیش‌رو نیز در صورت اقتضای شرایط، احتمال اجرای چنین تصمیماتی وجود دارد.
 
وی از مردم خواست در ایام برگزاری مراسم از انجام سفرهای غیرضروری خودداری کنند و گفت: توصیه ما به همه هموطنان این است که طی هفته آینده، سفرهای غیرضروری خود، اعم از سفرهای بین‌شهری، جاده‌ای و حتی ترددهای غیرضروری درون‌شهری را تا حد امکان کاهش دهند تا مدیریت ترافیک و خدمات‌رسانی به شرکت‌کنندگان در مراسم با سهولت بیشتری انجام شود.
 
رئیس پلیس راهور فراجا در ادامه با تأکید بر ضرورت حفظ روانی تردد در ایام برگزاری مراسم، اظهار کرد: از همه دستگاه‌های مسئول درخواست می‌کنیم از برپایی هرگونه موکب، ایستگاه صلواتی یا هر سازه‌ای که ممکن است مانعی برای عبور و مرور خودروها و جابه‌جایی جمعیت ایجاد کند، به‌ویژه در مسیرهای اصلی مراسم، به‌طور جدی خودداری کنند.
 
وی افزود: اولویت اصلی در این ایام، مدیریت صحیح و به‌موقع تردد و برگزاری منظم مراسم است؛ از این‌رو استقرار موکب‌ها و ایستگاه‌های خدمات‌رسان باید در مکان‌هایی انجام شود که هیچ‌گونه اختلال یا مزاحمتی برای حرکت زائران و وسایل نقلیه ایجاد نکند.
 
حسینی ادامه داد: جزئیات محل استقرار موکب‌ها، محدودیت‌ها و تمهیدات ترافیکی از طریق مسیرهای اطلاع‌رسانی رسمی به‌صورت کامل اعلام خواهد شد تا همه دستگاه‌ها و گروه‌های مردمی بتوانند بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده فعالیت کنند.
 
وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در روزهای اخیر گفت: یکی از برنامه‌های مهمی که از چند روز گذشته با همکاری شهرداری‌ها در دستور کار قرار گرفته، رفع تمامی موانع احتمالی در معابر است تا هیچ عامل فیزیکی مانع تردد روان وسایل نقلیه و جابه‌جایی شرکت‌کنندگان در مراسم نشود.
 
رئیس پلیس راهور فراجا در پایان سخنان خود تأکید کرد: همه تلاش مجموعه پلیس و دستگاه‌های مسئول بر این است که ضمن برگزاری باشکوه این مراسم، نظم، ایمنی و امنیت به‌عنوان مهم‌ترین اولویت‌ها حفظ شود و تمامی تمهیدات نیز با همین رویکرد به اجرا درآید.
 
در ادامه این نشست، علی شریفان، معاون اورژانس تهران، با تشریح تمهیدات اورژانس برای برگزاری آیین بدرقه رهبر شهید ایران، اظهار کرد: مراسم بسیار عظیمی پیش رو داریم و خوشبختانه کشور در برگزاری تجمعات گسترده، از جمله مراسم اربعین، تجربه ارزشمندی دارد. اربعین یکی از بزرگ‌ترین اجتماعات انسانی جهان است و رعایت اصول و الزامات آن می‌تواند الگوی مناسبی برای مدیریت این مراسم نیز باشد.
 
وی با تأکید بر ضرورت آمادگی شرکت‌کنندگان پیش از حضور در مراسم گفت: مردم باید به‌گونه‌ای برای حضور در این اجتماع برنامه‌ریزی کنند که توان جسمی و تاب‌آوری لازم را در طول مراسم داشته باشند. با توجه به اینکه رفت‌وآمد با دشواری‌هایی همراه خواهد بود، لازم است افراد آب آشامیدنی، داروهای ضروری و سایر اقلام مورد نیاز خود را به همراه داشته باشند.
 
معاون اورژانس تهران ادامه داد: به همراه داشتن محلول‌های کوچک ضدعفونی‌کننده نیز توصیه می‌شود. همچنین اگرچه شهرداری تهران تمهیدات لازم را برای تأمین سرویس‌های بهداشتی پیش‌بینی کرده است، اما با توجه به گستردگی جمعیت، باید محدودیت‌های طبیعی چنین اجتماعاتی را نیز در نظر گرفت.
 
وی با اشاره به گرمای هوا اظهار کرد: برای پیشگیری از گرمازدگی، لازم است افرادی که بیشتر در معرض آسیب قرار دارند، از جمله سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، تا حد امکان در ساعات خنک‌تر یا در بخش‌هایی با تراکم کمتر حضور پیدا کنند.
 
شریفان افزود: در تجمعات میلیونی، حتی یک زمین خوردن می‌تواند زمینه‌ساز حوادث زنجیره‌ای و خسارت‌بار شود؛ بنابراین لازم است همه شرکت‌کنندگان با رعایت نظم و مدیریت صحیح حضور خود، از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنند و در صورت وقوع هرگونه حادثه نیز مدیریت صحنه را مدنظر قرار دهند.
 
وی با اشاره به آمادگی کامل اورژانس کشور گفت: ظرفیت ناوگان اورژانس در شهرهای میزبان، به‌ویژه تهران و مشهد، افزایش یافته و تعداد آمبولانس‌ها، موتورلانس‌ها و نیروهای امدادی تقویت شده است. همچنین با همکاری پلیس راهور و معاونت امنیتی و انتظامی وزارت کشور، مسیرهای ویژه‌ای برای تردد خودروهای امدادی پیش‌بینی شده است.
 
معاون اورژانس تهران از مردم خواست این مسیرها را باز نگه دارند و اظهار کرد: ممکن است فضای خالی این مسیرها برای برخی وسوسه‌کننده باشد، اما مردم باید به کریدورهای امدادی احترام بگذارند، زیرا این مسیرها شریان حیاتی برای امدادرسانی به مصدومان و بیماران احتمالی است.
 
وی همچنین از گروه‌های مردمی و موکب‌ها خواست در کنار خدمات پذیرایی، موضوع پیشگیری از گرمازدگی را نیز مورد توجه قرار دهند و گفت: توزیع بهداشتی آب آشامیدنی و فراهم کردن امکانات خنک‌کننده برای زائران از جمله اقداماتی است که می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت شرکت‌کنندگان داشته باشد.
 
شریفان با اشاره به احتمال اسکان بخشی از زائران در چادرها افزود: استقرار در چادرها نیز مستلزم رعایت اصول ایمنی و بهداشتی است و همانند مراسم اربعین، توصیه می‌کنیم افراد یک بسته کوچک از وسایل ضروری و بهداشتی را همراه خود داشته باشند تا از بروز بسیاری از مشکلات پیشگیری شود.
 
وی از آمادگی اورژانس برای بهره‌گیری از نیروهای داوطلب خبر داد و گفت: اورژانس تهران، مشهد و سایر مراکز امدادی به‌صورت شبانه‌روزی آماده خدمت‌رسانی هستند. همچنین از پزشکان، پرستاران و سایر نیروهای داوطلب دارای مهارت‌های امدادی دعوت می‌کنیم برای همکاری اعلام آمادگی کنند تا در محل‌های مورد نیاز به کار گرفته شوند.
 
معاون اورژانس تهران در پایان تأکید کرد: شماره ۱۱۵ در تمام مدت برگزاری مراسم در دسترس مردم خواهد بود. از شرکت‌کنندگان درخواست می‌کنیم تلفن همراه خود را شارژ نگه دارند و در صورت نیاز با اورژانس تماس بگیرند. همچنین با توجه به احتمال تراکم جمعیت در اماکن مذهبی و محل‌های برگزاری مراسم، لازم است مردم با رعایت اصول ایمنی و همکاری با نیروهای امدادی، در مدیریت هرچه بهتر این اجتماع بزرگ مشارکت کنند.
 
شریفان در پایان سخنان خود با اشاره به پوشش بیمه‌ای و خدمات درمانی در ایام برگزاری مراسم اظهار کرد: تمامی زائران تحت پوشش بیمه قرار دارند و خدمات بهداشت و درمان نیز بدون وقفه و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در طول برگزاری آیین تشییع و وداع با رهبر شهید به مردم ارائه خواهد شد.
 
وی تأکید کرد: مراکز درمانی و نیروهای امدادی با آمادگی کامل در خدمت شرکت‌کنندگان خواهند بود تا خدمات مورد نیاز در سریع‌ترین زمان ممکن ارائه شود.
 
در پایان این نشست، پورجمشیدیان به پرسش‌های خبرنگاران درباره ابعاد مختلف برگزاری آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران پاسخ داد.
 
پورجمشیدیان در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا درباره برخی اخبار منتشرشده پیرامون انجام تشییع هوایی در مشهد، اظهار کرد: برنامه پیش‌بینی‌شده، برگزاری مراسم تشییع به‌صورت زمینی است و تنها در صورت بروز شرایط خاص، احتمال تغییر در نحوه اجرای مراسم وجود خواهد داشت که امیدواریم چنین شرایطی پیش نیاید.
 
وی در پاسخ به سؤالی درباره تدابیر پیش‌بینی‌شده برای حضور ایرانیان در مراسم تشییع در کشور عراق اظهار کرد: از سوی جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه منعی برای حضور مردم در این مراسم وجود ندارد و علاقه‌مندان از اقشار مختلف می‌توانند در آیین‌های پیش‌بینی‌شده در عراق شرکت کنند. در عین حال، برنامه‌ریزی شده است که یک هیئت عالی‌رتبه از مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز پیکرهای مطهر را در مراسم عراق همراهی کند.
 
پورجمشیدیان در پاسخ به پرسشی درباره وسایل مجاز برای ورود به محل برگزاری مراسم، از مردم خواست ضمن رعایت ضوابط امنیتی، از همراه داشتن وسایل فلزی و اقلامی که ممکن است در روند بازرسی‌های حفاظتی اختلال ایجاد کند، خودداری کنند.
 
وی افزود: در داخل مصلای حضرت امام(ره) حداقل خدمات مورد نیاز از جمله آب آشامیدنی و خدمات امدادی برای مردم پیش‌بینی شده است، اما از شرکت‌کنندگان درخواست می‌شود با مدیریت زمان، مدت حضور خود را به حداقل لازم برسانند تا امکان حضور سایر مشتاقان نیز فراهم شود.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران در پاسخ به پرسشی درباره اقامه نماز بر پیکر مطهر رهبر شهید در شهر قم گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، نماز بر پیکر مطهر رهبر شهید و اعضای خانواده ایشان به امامت یکی از مراجع عظام تقلید اقامه خواهد شد و تعیین شخص امام جماعت، متناسب با شرایط و با نظر دفتر مقام معظم رهبری انجام می‌شود.
 
وی همچنین درباره نحوه استقرار مواکب در مسیرهای برگزاری مراسم اظهار کرد: مسئولیت اصلی اسکان، حمل‌ونقل و خدمات‌رسانی در شهر تهران بر عهده شهرداری تهران است که اقدامات مناسبی نیز در این زمینه انجام داده است.
 
پورجمشیدیان افزود: علاوه بر این، تمامی مواکب مردمی، از جمله مواکب ستاد اربعین حسینی، در برگزاری مراسم مشارکت خواهند داشت و جانمایی آن‌ها به گونه‌ای انجام می‌شود که ضمن ارائه خدمات به مردم در تمامی مسیرهای پیش‌بینی‌شده، از ایجاد ازدحام یا اختلال در رفت‌وآمد شرکت‌کنندگان جلوگیری شود.
 
وی در پاسخ به پرسشی درباره تهدیدات امنیتی احتمالی از سوی رژیم صهیونیستی نیز گفت: در کمیته و کارگروه امنیتی برگزاری مراسم که با مسئولیت وزارت کشور تشکیل شده است، همه سناریوهای احتمالی و شرایط قابل پیش‌بینی بررسی و برای آن‌ها تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
 
پورجمشیدیان تأکید کرد: در حال حاضر هیچ مورد خاصی که موجب نگرانی مردم باشد وجود ندارد و همه علاقه‌مندان می‌توانند با آرامش و امنیت کامل در آیین‌های تشییع و وداع با رهبر شهید شرکت کنند.
 
وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های رسانه‌ای این رویداد اظهار کرد: از همه اصحاب رسانه داخلی و خارجی قدردانی می‌کنم. بر اساس گزارش‌های موجود، هزاران خبرنگار، عکاس، مستندساز، کارگردان و فعال رسانه‌ای از داخل و خارج کشور برای پوشش این رویداد تاریخی در حال فعالیت هستند تا این مراسم را به‌عنوان یک سند ماندگار برای آیندگان ثبت کنند.
 
پورجمشیدیان افزود: شمار قابل توجهی از مستندسازان و کارگردانان داخلی و خارجی نیز برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کرده‌اند و تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر هماهنگی‌های لازم را انجام داده‌اند. در صورت وجود درخواست، کمیته امور بین‌الملل آمادگی دارد با توجه به شرایط و برنامه مسئولان، نشست‌های خبری با مسئولان برگزاری مراسم یا دیگر مسئولان کشور را هماهنگ و برگزار کند.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر حضور مردم در این مراسم گفت: حضور مردم یکی از ارکان اصلی قدرت جمهوری اسلامی ایران است و معتقدیم نفس حضور مردم، پشتیبانی از نظام، مسئولان و فرماندهان کشور محسوب می‌شود.
 
وی ادامه داد: از نگاه بنده به‌عنوان یک خادم امنیتی، حضور گسترده مردم در این مراسم، افزون بر تقویت انسجام و وحدت ملی، نقش بسیار مهمی در افزایش بازدارندگی کشور در برابر دشمنان خواهد داشت و ما به نقش اثرگذار مردم در حمایت از نظام و امنیت کشور اعتقاد راسخ داریم.
 
پورجمشیدیان درباره استفاده از ظرفیت مساجد و دیگر مراکز عمومی برای خدمات‌رسانی به زائران نیز اظهار کرد: از همه ظرفیت‌های موجود، به‌ویژه در تهران، قم و مشهد، استفاده خواهد شد. علاوه بر مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها و سایر مراکز عمومی نیز برای اسکان، پذیرایی و میزبانی از مردم به کار گرفته می‌شوند و به همین منظور، کمیته ویژه دانشگاه‌ها نیز در ستاد ملی برگزاری مراسم تشکیل شده است.
 
وی در پاسخ به پرسشی درباره سامانه‌های اطلاع‌رسانی گفت: برای پاسخگویی به پرسش‌های مردم، سامانه ملی پاسخگویی به سؤالات مردمی با شماره 099992 راه‌اندازی شده است و علاوه بر آن، سامانه‌های محلی نیز آماده ارائه خدمات و اطلاع‌رسانی خواهند بود.
 
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید ایران درباره مراسم تدفین نیز اظهار کرد: برای آیین تدفین پیکر مطهر رهبر شهید، مراسمی با جمعیت محدود پیش‌بینی شده است و همه تمهیدات به‌گونه‌ای اتخاذ شده که ضمن برگزاری آرام و منظم مراسم در جوار حرم مطهر حضرت امام رضا(ع)، امکان زیارت برای بانوان و آقایان نیز فراهم باشد و هیچ‌گونه مزاحمتی برای زائران حرم رضوی ایجاد نشود.
 
وی با اشاره به تمهیدات حمل‌ونقل در تهران افزود: این مراسم برای نخستین بار با چنین ابعاد و گستره‌ای در کشور و حتی در سطح جهان برگزار می‌شود و هرچند تلاش شده همه سناریوهای احتمالی پیش‌بینی شود، اما ممکن است شرایطی ایجاد شود که نیازمند تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای باشد.
 
پورجمشیدیان تصریح کرد: به همین منظور، قرارگاه‌های عملیاتی در تهران، قم و مشهد مستقر شده‌اند تا با رصد مستمر وضعیت مراسم، متناسب با شرایط، تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
 
وی  گفت: برای جابه‌جایی مردم نیز همه ظرفیت‌های موجود به کار گرفته شده است؛ از حداکثر توان مترو و اتوبوسرانی تهران گرفته تا استفاده از ناوگان کمکی استان‌های دیگر و خودروهای با ظرفیت بالا، اما با توجه به حجم گسترده جمعیت، همکاری و صبوری مردم نقش تعیین‌کننده‌ای در برگزاری منظم این مراسم خواهد داشت.
انتهای پیام
خبرنگار:
سمیرا باباجهد انصاری
دبیر:
مهدی مخبری
captcha