کد خبر: 4368152
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۰
لحظه حر/9

از چه چیزهایی باید آزاد شوی تا «حُرِ امروز» باشی

معاونت ترویج سازمان قرآنی دانشجویان جهاددانشگاهی، نخستین سوگواره دانشجویی «طنین آزادگی» را با محوریت بازخوانی مفاهیم عاشورایی برگزار می‌کند. رویدادی که با چالشی تأمل‌برانگیز با عنوان «لحظه حُر» به استقبال مخاطبان دانشگاهی رفته است.

پنجشنبه/از چه چیزهایی باید آزاد شوی تا «حُرِ امروز» باشی

به گزارش ایکنا، این رویداد که شامل مجموعه‌ای از برنامه‌های علمی، فرهنگی و هنری، در بستری از گفت‌وگو و تفکر انتقادی به دنبال ایجاد پیوندی میان تاریخ کربلا و چالش‌های زیستی امروز دانشجویان است و به‌ صورت یک روز در میان منتشر خواهد شد. این چالش با عنوان «لحظه حُر» طراحی شده و در نهمین گام به این موضوع می‌پردازد که در زندگی‌ از چه چیزهایی باید آزاد شوییم تا «حُرِ امروز» باشیم.

«امام برایش استغفار نمودو فرمود که تو در دنیا و آخرت آزادمرد (حُر) هستی.» این همان نقطه پایانی تحول حر است. از آنجا که خود را «میان بهشت و جهنم» می‌دید،تا جایی که امام حسین (ع) او را «آزادمرد» خطاب می‌کند. آزادمرد یعنی کسی که:از بند مقام آزاد شداز بند ترس از جمع آزاد شداز بند گذشتهٔ اشتباه آزاد شداز بند «چه می‌گویند» آزاد شد. آزادمرد یعنی «حُر» شدن.همان واژه‌ای که امروز در لحظه حر فریاد می‌زنیم. امام حسین (ع) به حر نگفت «بخشیدمت».گفت «تو آزادی».چون بالاتر از بخشش، آزادی است. سوال اینجاست : تو در زندگی‌ات از چه چیزهایی باید آزاد شوی تا «حُرِ امروز» باشی؟

چالش شماره 9

سلام و رحمت خدا بر شماخداقوت به همه دانشجویان عزیز 
«امام برای او استغفار کرد و فرمود: تو در دنیا و آخرت، آزادمردی (حُر) هستی.»
این، پایان یک داستان نیست؛آغاز یک حقیقت است.
حُر، تنها از سپاه دشمن جدا نشد؛او از بندهای درون خود رها شد.
از ترس...از وابستگی به مقام...از نگرانیِ قضاوت دیگران...از اسارتِ گذشته...
و همین رهایی بود که او را «حُر» کرد.

اکنون نوبت شماست...
شاید بزرگ‌ترین زندان انسان، دیوارهای اطرافش نباشد؛بلکه بندهایی باشد که در درون خود ساخته است.
اگر بخواهید یک قدم به «حُرِ امروز» نزدیک‌تر شوید، باید از چه چیزی آزاد شوید؟
از ترسِ شکست؟ از وابستگی به تأیید دیگران؟ از تعصب؟ از خشم؟ از عادت‌های نادرست؟ یا از چیزی دیگر؟

در قالب متنی کوتاه (حداکثر ۳۰۰ کلمه) بنویسید:«برای آنکه حُرِ امروز باشم، باید از ... آزاد شوم؛ زیرا...» پاسخ خود را از طریق بخش دیدگاه‌های همین پیام یا به شناسه isqaisqa@ در پیام‌رسان‌های بله و ایتا ارسال کنید.  منتخب پاسخ‌ها در کانال سوگواره منتشر خواهد شد و به بهترین پاسخ، به رسم یادبود هدیه‌ای تقدیم می‌شود. مهلت ارسال آثار: تا ساعت ۲۳ روز 16 مرداد ماه 1405 است.

حُر، نام یک شخصیت تاریخی نیست؛ نام هر انسانی است که بندهای درون خود را می‌شکند و آگاهانه راه حقیقت را انتخاب می‌کند. «حُرِ امروز» از کدام بند رها می‌شود؟

انتهای پیام
خبرنگار:
حدیث منتظری
دبیر:
سلما آرام
captcha