خادمان قرآن بیش و پیش از دیگران برای حفظ کلام وحی بکوشند + صوت
کد خبر: 4003673
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۶
با خادمان قرآن/ 65

خادمان قرآن بیش و پیش از دیگران برای حفظ کلام وحی بکوشند + صوت

لاله افتخاری گفت: فردی که افتخار خادمی قرآن را پیدا می‌کند، باید بیش از گذشته و پیش از دیگران برای حفظ جایگاه قرآن و گسترش تعالیم آن تلاش کند.

به گزارش ایکنا، قدردانی از مقام شامخ معلمان، هنرمندان و مروجان قرآن کریم وظیفه مهم هر فردی است که توسعه فرهنگ قرآنی دغدغه اوست، به ویژه نهادهای فرهنگی که باید حمایت از این پیشگامان را اساس فعالیتشان قرار دهند و بخش‌های اثرگذار زندگی این افراد را به سمع و نظر جامعه برسانند. بر آنیم که هر هفته با یکی از خادمان قرآن گفت‌وگو کنیم تا ضمن جویا شدن از احوالات زندگی آنان، درباره اینکه پس از دریافت نشان خادم قرآن، چه مسئولیت اجتماعی را بر دوش خود احساس می‌کنند، گفت‌وگو کنیم. در ادامه با یکی دیگر از خادمان قرآن آشنا می‌شویم.

لاله افتخاری طی سال 90 و در هفدهمین دوره تکریم خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در بخش تبلیغ و ترویج مفتخر به دریافت نشان خادم‌القرآن شد. او در سال ۱۳۳۸ در شهرستان شاهرود در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. وی علی‌رغم اشتیاق به تحصیل و اخذ رتبه اول تحصیلی، به دلیل اعمال محدودیت‌های دینی و نامناسب بودن فضای آموزشی، نزد مادر به فراگیری علوم حوزوی پرداخت. در ۱۶ سالگی به راهنمایی پدر و مادر با عزیمت به سمنان، در حوزه علمیه آن شهر به تدریس و اداره حوزه مشغول شد، اما پس از چند ماه بر اثر مزاحمت‌ها و اشکال‌تراشی‌های ساواک مجبور به بازگشت به شهر خود شد. 

در زمان جنگ تحمیلی پدر و همسرش طبق فرمان امام(ره) به جبهه‌های جنگ عزیمت کردند و هر دو در سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۴ به درجه رفیع شهادت نائل شدند. پس از شهادت دو عزیز، وی از پایه سوم دبیرستان به ادامه تحصیل پرداخت و پس از عزیمت به شهر مشهد و سپس تهران برای تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی و انتخاب شدن به عنوان دانشجوی نمونه کشوری، در سال ۸۰ مدرک دکترای علوم قرآن و حدیث را با درجه عالی از دانشگاه تهران اخذ کرد و پس از پایان تحصیل به تدریس و تحقیق در حوزه و دانشگاه مشغول شد.

او دارای مدرک کار‌شناس علوم قرآن و حدیث از دانشگاه فردوسی مشهد، کار‌شناسی ارشد علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تهران و دکترای تخصصی از دانشکده علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران است. افتخاری در سال‌های ۸۲ و ۸۶ با عضویت در حزب آبادگران ایران اسلامی و جبهه متحد اصولگرایان، از سوی مردم تهران، ری، اسلامشهر و لواسانات به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شد.

وی درباره ویژگی‌های فردی که عنوان خادم قرآن بر او اطلاق می‌شود گفت: نمی‌دانم اکنون شاخص‌های انتخاب خادم قرآن چیست، اما باید به معنای واقعی خادم قرآن باشد. زمانی فردی در حوزه قرآن کار می‌کند، اما نمی‌توان به او خادم قرآن گفت، چون این کار وظیفه‌اش است، اما وقتی که فرد در هر جا و هر موقعیتی با پرداخت هر گونه هزینه‌ مادی و معنوی در خدمت قرآن است و همواره خود را خدمتگزار قرآن می‌داند و به فکر گسترش فرهنگ قرآنی است، چنین فردی خادم قرآن محسوب می‌شود، زیرا دغدغه قرآنی دارد.

کد

افتخاری درباره مسئولیت اجتماعی فردی که مفتخر به دریافت نشان خادم قرآن می‌شود تصریح کرد: در روایات و در سیره امام صادق(ع) آمده است: «کار خوب از هر کسی خوب است، اما از تو به واسطه انتسابی که به ما اهل‌بیت(ع) داری، خوبتر و زیباتر است و کار بد از هر کسی بد است، اما از تو به خاطر همین انتساب، زشت‌تر و قبیح‌تر است.» بنابر این فردی که افتخار خادمی قرآن را پیدا می‌کند، باید بیش از گذشته و پیش از دیگران برای حفظ جایگاه قرآن و گسترش تعالیم آن تلاش کند.

این خادم قرآن با اشاره به اینکه اگر فعالیت در عرصه قرآنی صِرف دریافت نشان خادمی باشد، اصلاً ارزش ندارد، افزود: حتی در ورزش اگر فرد به دنبال دریافت مدال و نشان باشد، آن ورزش دیگر ورزش پهلوانی نیست، بلکه ورزش قهرمانی است و این درباره قرآن نیز به طریق اولی صدق می‌کند و اگر فرد قرآن خواندنش برای خودنمایی و نشان دادن باشد، درست نیست، بلکه قرآنیان باید نشان واقعی را از خود قرآن و شارحان و عاملان اصلی به قرآن و قرآن ناطق یعنی اهل‌بیت(ع) دریافت کنند. البته اگر زمینه تشویق فراهم شد، فرد باید بیشتر از گذشته مراقب رفتار و منش خود باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که به عنوان خادم قرآن چه دغدغه‌ای دارید؟ اظهار کرد: قرآن کتاب زندگی است. باید مهمترین دغدغه ما این باشد که از چه طریقی می‌توان قرآن را به زندگی مردم آورد و نگاه مردم را قرآنی کرد و سبک زندگی مردم، رفتار و گفتار و منش مردم را قرآنی کرد. بنده در عرصه سیاست‌گذاری هزینه‌های زیادی را متحمل شده‌ام.

کد

افتخاری با اشاره به اینکه برخی مخالف راه‌اندازی شورای توسعه فرهنگ قرآنی بودند، افزود: در حالی که شورای توسعه در ساختار بالای حلقه اتصال بین مسئولان اجرایی، سیاست‌گذاری، تقنینی و مردمی است. تشکل‌های مردم‌نهاد پیشنهاد بنده بود و همین‌طور تشکیل فراکسیون قرآن و عترت در مجلس. این مهمترین دغدغه‌هایی بود که انجام شد و در حال حاضر نیز هیئت اندیشه‌ورز قرآنی، که در خدمتشان هستم، قصد دارد از خانواده شروع کند و امیدواریم این امر انجام شود.

از مشاغل، مسئولیت‌ها، عضویت در شورا‌ها و مجامع این خادم قرآن می‌توان این موارد را ذکر کرد: نمایندگی مجلس شورای اسلامی در سه دوره هفتم و هشتم و نهم، عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، مؤسس و رئیس فراکسیون، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در دوره‌های هفتم و هشتم و نهم، مؤسس و رئیس فراکسیون حمایت از مخترعان، نخبگان و اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی (دوره هفتم، هشتم و نهم)، مؤسس و رئیس فراکسیون دفاع مقدس مجلس شورای اسلامی (دوره نهم)، رئیس هیئت امنای کانون همبستگی و اتحادیه بین‌المللی فرزندان شهدا، عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری، عضو شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان کشور، مؤسس و عضو هیئت امنای اتحادیه جهانی زن مسلمان و رئیس ادواری اجلاس بانوان عضو پارلمان‌های کشورهای اسلامی.

همچنین سوابق اجرایی دیگر او شامل این موارد است: عضو کمیسیون پژوهش‌ها و آموزش تخصصی قرآن وزارت علوم، رئیس کمیسیون عالی بسیج ورزش بانوان کشور، رئیس کمیته پیگیری امور دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور، نماینده جبهه پیروان خط امام و رهبری در کمیته بانوان جبهه متحد اصولگرایان(انتخابات مجلس هشتم)، رئیس کمیته بانوان جبهه پیروان خط امام و رهبری(انتخابات مجلس دهم)، عضو مجمع عالی بسیج کشور، عضو کمیسیون تعلیم و تربیت بسیج، عضو کمیسیون زنان و خانواده بسیج، عضو کمیته برنامه و بودجه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، عضو شورای سیاستگذاری سازمان بسیج زنان کشور و  عضو شورای عالی قرآن شهرداری تهران. 

از دیگر سوابق اجرایی لاله افتخاری می‌توان به این موارد اشاره کرد: نایب‌رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس، عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از زندانیان، عضو حقیقی موزه علم و فناوری (وابسته به وزارت علوم)، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، دبیر فراکسیون فرزندان شاهد، عضو شورای مرکزی مجمع نمایندگان ادوار، عضو کمیته تربیت بدنی و جوانان مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش عمومی قرآن وزارت آموزش و پرورش.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha