کد خبر: 1232339
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۸

سرسلسله خصايص ارجمند و فضایل اخلاقی، نيكی و احسان به والدين است

مدرس حوزه و دانشگاه در مازندران قالب «احسان» را راهبرد تعامل با والدين دانست و اظهار کرد سرسلسله خصايص ارجمند و فضایل اخلاقی، نيكی و احسان به والدين است.


گروه اندیشه: مدرس حوزه و دانشگاه در مازندران قالب «احسان» را راهبرد تعامل با والدين دانست و اظهار کرد: سرسلسله خصايص ارجمند و فضایل اخلاقی، نيكی و احسان به والدين است.


رجبعلی نعمت‌زاده، مدرس حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه مازندران، نمايندگی ساری، با تبريك و تكريم ميلاد مولود كعبه و روز پدر، گفت: اگر خداوند تبارك و تعالی در آيه 23 سوره مباركه اسراء به فرزندان دستور می­دهد كه به پدر و مادر خود «اف» نگوييد، ناظر به زمانی است كه والدين به سن پيری و سالمندی رسيده باشند چرا که تا زمانی كه والدین جوان و ميانسال و از لحاظ جسم و روح شاداب هستند، معمولاً حركات و رفتاری از آنان سر نمی‌زند كه تنفر فرزندان را برانگيزاند.


وی افزود: وقتی كه والدين به كهولت رسيدند ممكن است به واسطه ضعف جسمی نتوانند بدون كمك ديگری از جا برخيزند و يا حتی قادر به دفع آلودگی از خود باشند. بديهی است كه در چنين مواقع، به حمايت و محبت و احترام اطرافيان بيشتر نيازمندند؛ لذا قرآن مجيد با صراحت بيان می‌‌كند وقتی پدر و يا مادرتان به پيری رسيدند، آزمايش بزرگی برای شما فرزندان خواهد بود، كه در قبال رفتارها و تقاضاهای والدين پير، صبر و حوصله به خرج داده و كمترين سخن اهانت­آميز را به آنها نگوييد.


نعمت‌زاده تصريح كرد: چنانچه بخواهيم وظيفه خود در قبال پدر را از دل قرآن بجوييم، می­بينيم كه خداوند دستورِ تكريم و نيكی و بزرگداشت آنان را به ما گوشزد می­كند و در قالب «احسان»، راهبرد تعامل با والدين را تبيين می­نمايد. بنابراين اگر بگوييم سرسلسله خصايص ارجمند، نيكی و احسان به والدين است، سخن به گزاف نگفته‌ایم.


وی افزود: احترام به پدر چيزی است كه هم عواطف انسانی و حق­شناسی بر­آن حكم می­كند و هم عقل آدمی؛ اما با اين حال دين مبين اسلام، در اين باره سكوت روا نداشته و از آحاد انسان­ها می‌خواهد كه بدون هيچ قيد و شرطی محبت و ادب و احترام را از آنها دريغ نورزند.


اين مدرس حوزه و دانشگاه اظهار كرد: احترام به پدر در اشكال گوناگون ممكن است تجلی يابد؛ از جمله آنها اين است كه با آنان خوش‌رفتاری شود و هرگز اجازه ندهيم كه آنها مجبور گردند نيازمندی‌های خود را اظهار كنند، بلكه پيش از آن­كه مجبور به اظهار نياز خود شوند، آن را برطرف سازیم.


وی افزود: از ديگر جلوه­های احسان به والدين، صله رحم و سرزدن زود­هنگام و مستمر نسبت به آنهاست و البته هديه­های مادی و لو اينكه گران­قيمت­ترين اشياء باشد، هرگز جبران رنج و مرارت‌های آنها نخواهد بود، ليكن اين عمل حداقل كاری است كه می­تواند بيانگر عشق و علاقه ما به آنها است.


نعمت‌زاده خاطرنشان كرد: در كشور ما كه به بركت دلبستگی به ساحت اهل ­البيت(ع) سيزدهم رجب، سالروز ميلاد مسعود اميرالمؤمنين حضرت علی(ع) به عنوان «روز پدر» نام گرفت، بهانه خوبی است كه به دست­بوسی پدران خود رفته و با احترام و تكريم آنان كه حتماً دعای خيرشان را در پی دارد، ورود به بهشت برين را برای خود تضمين نماييم.


وی در پایان اظهار کرد: اگر از نعمت پدر برخوردار نيستيم، حداقل بر سر مزارشان رفته و از درگاه قادر متعال برای آنها طلب آمرزش كنيم. و اين دعا را كه خداوند در آيه 24 سوره مباركه اسراء بيان فرموده بر لب جاری سازيم «وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا».

captcha