کد خبر: 1267159
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۲
حجت‌الاسلام فؤاديان عنوان كرد

دعا؛ عامل ايجاد موازنه روحی و روانی/ دعا برای امام زمان(عج) افضل عبادات در ماه رمضان است

معاون بنياد مهدی موعود(عج) دعا برای ظهور را مهمترين و بهترين دعا برای مومنان در ماه مبارك رمضان دانست.


گروه حوزه‎های علميه: معاون بنياد مهدی موعود(عج) دعا برای ظهور را مهمترين و بهترين دعا برای مومنان در ماه مبارك رمضان دانست.


حجت‏‎الاسلام والمسلمين محمدرضا فواديان، معاون بنياد مهدی موعود (عج) در گفت‎وگو با خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا) با اشاره به اين مطلب كه فلسفه روزه‎داری در آيات و روايات متعدد نبوی و ائمه اطهار(ع) بيان شده است، گفت: ارتقای سطح معنوی انسان، رسيدن به خط اول جاده كمال، صعود به قله‎های انسانيت، ريزش گناهان، چشيدن طعم گرسنگی و تشنگی محرومان و... از مهمترين دلايل روزه‎‌داری در فرهنگ اسلامی ياد شده است.


وی افزود: در زمان غيبت صغری اهل ری نامه‌ای نوشته و به شيخ صدوق پدر داده‌اند و در آن دو سوال از محضر امام عصر (عج) پرسيدند، يكی اين‌كه بهترين عمل در ماه رمضان چيست و دوم اين‌كه بهترين حاجتی كه در دعاهايمان بخواهيم چه حاجتی است.


اين كارشناس مهدويت اظهار كرد: شيخ صدوق نامه را گرفت و به بغداد رفت و توسط يكی از نواب اربعه خدمت امام زمان(عج) نامه را تقديم كرد و جواب گرفت؛ آن حضرت در جواب نامه فرمودند «بهترين عمل در ماه رمضان فراگرفتن مسائل شرعی و آگاهی دينی و بهترين حاجت طلب عاقبت به خيری از خداوند است».


وی گفت: رمضان بهترين فرصت برای بندگی خداست؛ ماهی است كه وقتی انسان‎ها در جاده زندگی به مشكل بر می‎خورند و زندگی برای آنان مرارت‌آور می‎شود، فرصتی است كه انسان را به تفكر به خود و خدای خود وا می‎دارد.


فواديان تصريح كرد: رمضان ماه دعا و تضرع به درگاه الهی است؛ خداوند دوست دارد كه بندگانش برای گناهانی كه مرتكب می‎شوند استغفار كنند و با تضرع از او بخواهند كه گناهانشان را ببخشد؛ زيرا با اين كار تكبر خود را در مقابل خالقش می‎شكند؛ كسی كه از گناهان خود پيشيمان نيست در واقع در مقابل خداوند تكبر ورزيده است و شخص متكبر بدترين بنده نزد خداست.


وی گفت: دعا، روح رمضان است و خداوند به واسطه دعايی كه از لب‎های تشنه روزه‎دار بر می‌خيزيد به آن دعا بركت می‎دهد؛ در سوره غافر آيه 60 كه مربوط به اهميت دعاست خداى تعالى فرموده، است كه «وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ یَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ»؛ يعنی بخوانيد مرا (دعا كنيد) تا اجابت كنم شما را همانا كسانی كه تكبر می‎ورزند از عبادت من (دعا) با خوارى به دوزخ در افتند.


فواديان افزود: در همين زمينه روايات متعددی در تفسير اين آيه به چشم می‎خورد كه يكی از آنها، روايت امام باقر(ع)است كه در تفسير اين آيه فرموده‎اند: عبادت همان دعا است؛ پس در ماهی كه نفس كشيدن در آن نيز حسنه و پاداش دارد، دعا كردن بهترين كاری است كه يك بنده در مقابل خدای خويش انجام می‎دهد.


معاون بنياد مهدی موعود(عج) عنوان كرد: اهميت دعا و فضيلت آن به حدى است كه خداى تعالى در قرآن كريم در جای ديگری آن را هدف خلقت و آفرينش انسان قرار داده و فرموده است، «قُلْ مَا یَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ» بگو اگر دعاى شما نبود پرودگار من به شما هيچ توجهى نداشت؛ در روايات ديگر، دعا، مخ و مغز و هسته اصلی عبادت محسوب شده است و چه غافل و بدهكار است كسی كه از اين سرمايه مهم استفاده نكند و پس از هر نماز به جای سريع برخاستن از پای سجاده، لب به دعا باز نكند و از خدای خويش طلب حاجت نكند.


وی گفت: دعا از نظر روانشناسی نيز مورد مطالعه پژوهشگران اسلامی و غير اسلامی واقع شده است و اثرات خاص آن در ايجاد موزانه روحی و روانی و تربيت، آرامش در زندگی و سكينه خاطر اثبات شده است؛ قطعا كسی كه همواره در حال دعا و نيايش هستند از نظر روانشناسی شخصی آرام‌تر و متين‎تر از افراد ديگر هستند.


فواديان يادآور شد: اما قطعا بهترين دعا در اين ماه، دعا برای فرج امام زمان(عج) است كه موجب تحصيل معرفت نسبت به خداوند می‏‎شود و بی‎دليل نيست كه در روايات متعدد آمده است كه افض‎‌العباده انتظار الفرج؛ بخش مهمی از انتظار فعالانه فرج، دعا برای سلامتی و ظهور حضرت است زيرا فرد دعا كننده هر روز با خود مرور می‎كند كه منتظر امامی است كه در غيبت نيز امورات ما را مديريت می‎كند.


وی گفت: امام حسن عسكری(ع) فرمودند در آخرالزمان همه هلاك می‎شوند مگر كسانی كه به توفيق الهی موفق به دعا برای فرج شوند و بدون شك عبادتی كه با نماز و روزه و حج و زكات و... همراه است ولی با دعای فرج همراه نباشد، روح و ريشه و اصل ندارد و موجب تنهايی وی می‌شود.


فواديان اظهار كرد: شيعيان واقعی‌ای كه اهل دعا برای فرج و ديگر عبادات و دستورات الهی هستند و از محرمات الهی پرهيز می‎كنند و همچنين اهل تقوا، اهل ورع، حسن خلق و ... هستند هر كدام به ميزان اعمال، يقين و اخلاصشان درجات بالايی در زمان ظهور امام زمان عج دارند و از انصار و اصحاب مولا صاحب الزمان هستند و در بهشت نيز همنشين اهل‌بيت(ع) بوده و در درجات عالی قرار خواهند گرفت و حقيقتا اينها اهل نجات كامل و از همه درجات هلاكت به دور هستند.

captcha