کد خبر: 1329743
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۳
مدیرکل اوقاف قم:

موازی‌کاری‌ مشکل اصلی جامعه قرآنی کشور است

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل اوقاف قم با تأکید بر فرهنگسازی در زمینه موقوفات قرآنی گفت: موازی‌کاری‌ مشکل اصلی جامعه قرآنی کشور است و باعث کاهش کیفیت برنامه‌های قرآنی می‌شود.


حجت‌الاسلام والمسلمین شوزب شیری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، ابراز کرد: واقف خود نیت موقوفه را تعیین می‌کند و به هر اندازه که مردم آثار قرآن و علوم آن کتاب را در زندگی خود مشاهده کنند شاهد تمایل بیشتر آن‌ها نسبت به وقف خواهیم بود.



وی بیان کرد: هر اندازه علوم قرآنی میان مؤمنان و افراد جامعه شناسانده شود مردم به سمت آن‌ها رفته و انگیزه وقف پیدا می‌کنند؛ لذا تا ایجاد انگیزه نکنیم نمی‌توانیم اندیشه وقف را ایجاد کنیم.



موازی‌کاری‌ها مشکلی در مدیریت جامعه قرآنی است



شیری موازی‌کاری‌ها را مشکل اساسی جامعه قرآنی کشور بیان کرد و افزود: تصمیم‌سازی‌های سازمان‌های گوناگون و موازی‌کاری‌هایی که بین فعالیت‌ها وجود دارد نمی‌تواند آن چنان که باید و شاید فعالان قرآنی را مدیریت کند.



وی تأکید کرد: اگر همه توان‌ها در یک جا جمع شود و منشور و سیاست واحدی باشد و اعتبارات همه به سمت یک سازمان رود استان‌ها در همه رشته‌های قرآنی فعال‌تر می‌شوند.



مدیرکل اوقاف قم یادآور شد: هم‌اکنون هردستگاه ذی‌ر‌بطی با سلیقه خاص خود برای قرآن کار می‌کند و شاید این وضعیت نتایج کمی خوبی را در پی داشته باشد اما از نظر کیفی شاهد امور تکراری و موازی‌کاری همه دستگاه‌ها در قالب مسابقه هستیم و پیشنهاد می‌کنیم همه اعتبارات یک استان در یک سازمان با حفظ سلایق مختلف متمرکز شود.



استقبال از طرح حفظ قرآن



شیری روند اجرای طرح حفظ قرآن در امامزادگان استان را مناسب ارزیابی کرد و افزود: قداست بقاع باعث شده رغبت خوبی به طرح شود و این طرح وابسته به هیچ منشأ سیاسی و اجتماعی نیست.



 وی ابراز کرد: بقاع متعلق به آل پیامبر(ص) هستند و در آیه 36 سوره نور نیز تأکید شده است: «فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَیُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ؛ در خانه‏هایى که خدا رخصت داده که [قدر و منزلت] آنها رفعت‏ یابد و نامش در آنها یاد شود در آن [خانه]ها هر بامداد و شامگاه او را نیایش مى‏کنند»؛ لذا امامزادگان، بیوتی هستند که خدا اذن داده نام او در آن‌ها برده شود و نوراینت بقاع باعث شده است که با استقبال بالای مردم روبه‌رو باشیم.



مدیرکل اوقاف قم ادامه داد: کلاس‌های قرآنی اوقاف از محل وجوهات و نذورات مردمی برگزار می‌شود و بالاترین کار فرهنگی کار قرآنی است که در بقاع انجام می‌شود.



وی از ثبت‌ نام 4600 نفر در طرح حفظ اوقاف در امامزادگان خبر داد و گفت: این تعداد نفر در قالب 230 کلاس زیر نظر مربی کار می‌کنند که امری مبارک است و امنیتی اعتقادی به‌وجود می‌آورد.

captcha