کد خبر: 1350974
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۶
حجت‌الاسلام خاکباز بیان کرد:

استفاده بهینه از موقوفات؛ گامی مؤثر در جهت تحقق حماسه اقتصادی

گروه اجتماعی: مدیرکل اوقاف لرستان بااشاره به نام‌گذاری امسال گفت: استفاده بهینه از موقوفات می‌تواند در تحقق حماسه اقتصادی بسیار مؤثر باشد؛ لذا ارتقاء بهره‌وری و احیاء موقوفات در دستور کار اوقاف قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، حجت‌الاسلام مرتضی خاکباز، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان در نشست هم‌اندیشی اساتید لرستان با موضوع راهکارهای ایجاد وقف جدید با محوریت قرآن که امروز، 15 دی‌ در خرم‌آ‌باد برگزار شد، گفت: در برهه‌ای از زمان وقف برای روضه‌خوانی مرسوم بود اما امروز می‌طلبد با توجه به نیاز روز و هجمه‌های دشمن موقوفات جدید به مباحث دیگری که نیاز روز جامعه ماست سوق داده شود.

وی اضافه کرد: در وهله اول نیاز است در زمینه ترویج فرهنگ وقف در بین مردم تلاش داشته باشیم که در این زمینه اساتید و علما و نخبگان می‌توانند با بیان آیات و روایات درباب اهمیت وقف و ثواب وقف مردم را این سمت ترغیب کنند.

حجت‌الاسلام خاکباز ادامه داد: باید به مردم این نکته گوشزد شود که مازاد مال به درد انسان نمی‌خورد این مال برای وراث می‌ماند و نفعی به حال خود شخص ندارد؛ لذا برای بهره‌مندی از این مال بهتر است بخشی از مال و سرمایه خود را وقف کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان با اشاره به ثبت 75 مورد وقف انتفاعی و منفعتی جدید در لرستان طی سال‌ جاری، گفت: بزرگترین و کوچکترین و همچنین قدیمی‌ترین و جدیدترین وقف‌ها در لرستان است.

وی افزود: یک فرد واقف که می‌خواهد مالی را وقف کند باید بداند نیاز روز جامعه ما چیست خوشبختانه در لرستان تا حدودی نیات واقفان به سمت نیاز روز جامعه هدایت شده است در وقف‌های جدید وقف برای کمک به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای هم داشته‌ایم.

حجت‌الاسلام خاکباز ادامه داد: در استان لرستان موقوفاتی داریم که قدمت بیش از هزار سال دارند، برخی موقوفات نیز زمین بکر برای کشاورزی و زراعت است و باید در جهت استفاده بهینه از این قبیل موقوفات راهکار داشته باشیم که در این بین اساتید دانشگاه و علما و روحانیون می‌توانند با نظرات و پیشنهادات خود اوقاف را یاری دهند.

وی به نام‌گذاری امسال به نام حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی اشاره و تصریح کرد: با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و حضور گسترده مردم در این انتخابات حماسه سیاسی مدنظر مقام معظم رهبری محقق شد حال باید در زمینه تحقق حماسه اقتصادی نیز تلاش کنیم.

خاکباز گفت: استفاده بهینه از موقوفات می‌تواند در تحقق حماسه اقتصادی بسیار مؤثر باشد؛ لذا ارتقاء بهره‌وری موقوفات و احیاء موقوفات در دستور کار اوقاف قرار دارد.

وی در پایان اضافه کرد: اگر در جامعه ما موقوفات احیاء و زکات پرداخت شود، قطعاً مشکلی از لحاظ اقتصادی در کشور نخواهیم داشت که می‌طلبد در زمینه چگونگی احیاء موقوفات و همچنین ایجاد وقف‌های جدید و استفاده بهینه از موقوفات راهکارهای لازم ارائه شود.

captcha