به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهمترین رویدادهای خبری در حوزه اندیشه، برگزاری چند نشست و همایش بود که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میشود:
تأکید بر رویکرد اسلامی و ایرانی در اولین هم اندیشی فلسفه برای کودکان
در روز آغازین هفته (شنبه 28 دیماه) مهمترین اتفاق مربوط به برگزاری اولین جلسه هم اندیشی افراد و مراکز فعال در عرصه آموزش فلسفه برای کودکان از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی بود. در اولین جلسه هم اندیشی مراکز و افراد فعال در عرصه آموزش فلسفه برای کودکان نمایندگانی از بنیاد حکمت اسلامی صدرا، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، بنیاد ملی نخبگان، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش و شورای معاونان مجمع عالی حکمت اسلامی حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه افراد ضمن معرفی خود و مراکز مربوطه، گزارشی از اقدامات صورت گرفته و برنامههای در دست اجرا و آینده نسبت به بحث آموزش فلسفه برای کودکان پرداختند. سپس ضرورت پرداختن به بحث آموزش فلسفه برای کودکان را بیان کردند و با تشریح رویکرد خود نسبت به فلسفه، فلسفه اسلامی، تفکر و ...، چگونگی شیوه کار و آموزش مراکز مرتبط را تبیین کردند. توجه به رویکرد اسلامی و ایرانی در بحث آموزش فلسفه برای کودکان از نکات قابل توجه در این هماندیشی بود.
نشست «سیاست گذاری فرهنگی و آموزش عالی» برگزار شد
برگزاری نشست «سیاست گذاری فرهنگی و آموزش عالی» توسط گروه مطالعات فرهنگی پژوهشکده مطالعات فرهنگی، از دیگر رخداد مهم هفته بود که صبح روز دوشنبه، سیام دیماه 1392 در سالن اجتماعات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار شد. گروه مطالعات فرهنگی پژوهشکده مطالعات فرهنگی، این نشست تخصصی را با موضوع «سیاست گذاری فرهنگی و آموزش عالی» و با حضور حسین ابراهیم آبادی، نعمت الله فاضلی و کیومرث اشتریان برگزار کرد.
در این نشست ابتدا جبار رحمانی، مدیرگروه مطالعات فرهنگی مقدمهای در رابطه با نشست مطرح نمود. سپس حسین ابراهیم آبادی با بررسی تاریخی سیاست گذاری فرهنگی ، امکان ایجاد میان رشتهای با محتوای سیاست گذاری فرهنگی در آموزش عالی را بررسی کرد. نعمتالله فاضلی و کیومرث اشتریان با بررسی وجهه نظرهای مختلف و دیدگاهی مختلف نظری و نیزآسیب شناسی نظام موجود، به بررسی ابعاد مختلف موضوع پرداخت و این نشست با پرسش و پاسخ پایان یافت.
اخلاق در الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت بررسی شد
از دیگر رخدادهای هفته که در همین روز دوشنبه سیام دیماه، شکل گرفت، بررسی اخلاق در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت از سوی احد فرامرزقراملکی بود. سلسله نشستهای اندیشهورزی درباره مدل اسلامی ـ ایرانی پیشرفت با همکاری مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و انجمن علوم سیاسی ایران برگزار می شود. حضور فرامرز قراملکی با توجه به ضرورت و اهمیت رویکرد میان رشتهای در مطالعات الگوی بومی پیشرفت به بررسی اخلاق پیشرفت در الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت در جامعه ایرانی اختصاص داشت.
اعضای هیئت علمی و اجرایی همایش مردم سالاری دینی تجلیل شدند
به گزارش ایکنا، مراسم تجلیل از اعضای هیئت علمی و اجرایی و کمیته داوران سومین همایش نظریه مردمسالاری دینی که به همت پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و همکاری دانشگاه شهید بهشتی، 26 آذرماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، سهشنبه اول بهمنماه با حضور محمدمهدی طهرانچی، حجتالاسلام رضا غلامی، حجتالاسلام داوود رنجبران و حجتالاسلام سید محود نبوی در دفتر ریاست دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
در این مراسم ابتدا سیدمحمدرضا مرندی، دبیر علمی همایش طی سخنانی به ارائه گزارشی از این همایش پرداخت و گفت: کلید برگزاری این همایش در تابستان سال 91 به سفارش حجتالاسلام غلامی زده شد و کمیته علمی از اواخر تابستان تشکیل شد که اعضای علمی این همایش جلال درخشه، محمدصادق کوشکی، علی ذوعلم، حجتالاسلام داوود رنجبران و ... بودند. همایش در چهار محور و 46 ریزموضوع اعلام شد و 250 چکیده مقاله و 225 اصل مقاله دریافت شد که از این تعداد 45 مقاله درجه علمی ـ پژوهشی و 75 مقاله درجه علمی ـ ترویجی دست یافتند. پیش نشستهای مختلفی به مدیریت حجتالاسلام رهدار برگزار شد که کتاب پیش نشستها هم آماده و چاپ شد.
رئیس سومین همایش ملی نظریه مردمسالاری دینی اظهار کرد: پشت سر برگزاری این همایش دغدغهای وجود داشت که امیدواریم در سطح بینالمللی تأثیراتی داشته باشد. اگر انگیزه بخشی و پشتیبانی حجتالاسلام غلامی نبود حتما دچار مشکل میشدیم. از درجه علمی ـ پژوهشی همایش می توانیم دفاع کنیم، سختگیریهای خاصی در دفاع از مقالات صورت گرفت و برخی از مقالات واقعا دارای نوآوری بودند که در مجلات متناسب با ابن مقالات چاپ میشود و علاوه بر این در کتاب مجموعه مقالات همایش نیز منتشر خواهد شد.
برگزاری همایش ناصر کبیر با حضور میهمانان خارجی
همایش بینالمللی بزرگداشت ناصر کبیر از صبح سهشنبه اول بهمنماه با حضور مهمانان داخلی و خارجی در محل کمپ نفت محمود آباد، آغاز به کار کرد. این همایش با عنوان «هماندیشی صاحب نظران با تبیین و ترویج نهج البلاغه و صحیفه سجادیه» برگزار شد که این از آخرین رویدادهای حائز اهمیت این هفته است.
در این همایش نخبگان دینی و فرهنگی از کشورهای مسلمان به ویژه کشور یمن، سوریه و لبنان حضور پیدا کردند. در این همایش حجتالاسلام محسن قمی، معاون ارتباطات بینالمللی دفتر مقام معظم رهبری، به جایگاه و شخصت بالای ناصر کبیر در جهان اسلام پرداخت و این امامزاده بزرگوار را عالمی فقیه، متکلم، شجاع، مدیر و شخصیتی تمدن ساز دانست. در ادامه آیتالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران، ضمن خوش آمدگویی به مهمانان داخلی و خارجی در این همایش گفت: ناصر کبیر یک شخصیت وارسته و عالمی در جهان اسلام بود.