کد خبر: 1397732
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۷
رئیس سازمان میراث فرهنگی:

تجلیل از سعدی، تجلیل اخلاق و معرفت است

گروه اندیشه: مسعود سلطانی‌فرد با بیان اینکه سعدی در حکمت عملی و عرفان صاحب نظر است، گفت: تجلیل از سعدی تنها تجلیل از شعر و نثر شیوا نیست بلکه تجلیل از اخلاق، حکمت و معرفت بلیغ و رسا نیز است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، مسعود سلطانی‌فرد، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شامگاه یکشنبه، 31 فروردین در مراسم بزرگداشت یادروز سعدی در شیراز گفت: تجلیل از سعدی تنها تجلیل از شعر و نثر شیوا نیست بلکه تجلیل اخلاق، حکمت و معرفت بلیغ و رسا نیز است.

سعدی در حکمت عملی و عرفان صاحب نظر است
وی افزود: آثار باقی‌مانده از سعدی بهترین گواه بر این است که او نه تنها شاعر و نویسنده‌ای توانا و کم‌نظیر است بلکه فرزانه‌ای خردمند است که در علوم اخلاقی، حکمت عملی، عرفان، سیاست و شناخت اجتماع متبحر و صاحب نظر است.
سلطانی‌فرد اظهار کرد: استادی سعدی خصوصاً در این است که قادر است از تمامی این اطلاعات وسیع در بیان مواضع و نگرش داستان‌ها و تمثیل‌های آموزنده و سرودن غزلیات پرشور، مثنوی‌ها و قصاید نغز و بدیع سود جوید و آن‌ها را به زبانی ساده، شیرین و به شیوه‌ای سهل و ممتنع که قابل استفاده برای همگان باشد، بیان کند.

گلستان؛ زیباترین اثر منثور فارسی در مسائل اخلاقی
معاون رئیس جمهور با تأکید بر اینکه گلستان زیباترین اثر منثور فارسی در زمینه مسائل اخلاقی و اجتماعی است، گفت: در این کتاب که تصویری از دنیا و واقعیت‌هاست چهره واقعی و اخلاقی انسان‌ها آن‌چنان که هستند نه آنچه باید باشند، ماهرانه نگارگری شده است و زشتی‌های عصر موجود و تناقضات که از طرز جهان‌بینی و تفکرات مختلف وجود دارد، موشکافانه تفسیر و تحلیل شده است و در قالب داستان‌های دلکش و مزین به آیات قرآنی و احادیث همراه با اشعار در نهایت بلاغت و شیوایی مدون شده است.
وی عنوان کرد: منظومه بوستان که زاده خیال و جهان آرمانی و مطلوب سعدی است آکنده از نیکی، ایمان و صفاست و در این گلزار حقیقت و صفا انسان آن‌گونه که باید باشد رخ می‌نماید و شاعر با گشودن 10 باب برای کسانی که قصد گلگشت در این فضا دارند، آن‌ها را به مدینه فاضله راهبری می‌کند که در چشم‌انداز انسان بر قله رفیع انسانیت بر می‌آید و از رذایل اخلاقی پاک می‌شود.

اوج هنرمندی سعدی در غزلیاتش متبلور است
سلطانی‌فرد با بیان اینکه اوج هنرمندی سعدی در غزلیاتش متبلور است، گفت: غزلیات سعدی دنیای رنگارنگ و پر رمز و راز، جلوه های عشق که با شیوایی و فصاحتی کم‌نظیر بیان شده است، می‌باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، غزل‌‌های سعدی را حاکی از درد، آگاهی و سوز و گداز او در عشق دانست و افزود: عشقی که هم جنبه مجازی را شامل است و هم عشق معنوی و کامل که به همه کائنات و آفریدگان اظهارمی‌شود چنان که می‌گوید «به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست».
وی در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: ما نیز می‌کوشیم که با تکمیل مجتمع‌های فرهنگی و مرکز سعدی‌شناسی در کنار آرامگاه شیخ بزرگوار، اندکی از دین خود را به این شاعر بزرگ و مرد ادب‌دوست فارس و شیراز ادا کنیم.

captcha