سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزیر علوم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب، اظهار کرد: الگوسازی و تشویق به کار خیر که مصداق کار خیر است، راه را برای تداوم حضور خیرین در جامعه علمی کشور باز خواهد کرد.
وی افزود: در جامعه ظرفیتها و توانمندیهای بسیاری در امر خیر برای تولید علم و علمآموزی وجود دارد که اگر به درستی شناسایی شوند و پیوند درستی با نیازهای جامعه برقرار کنند، میتوان شاهد رشد و شکوفایی تولیدات علمی در کشور خواهیم بود.
مفاهیم دینی و آموزهای آن به دانشگاهیان منتقل شود
معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به اینکه اگر مفاهیم دینی و آموزهای آن به طور کامل به جامعه دانشگاهیان منتقل شود میتوانیم توسعه فرهنگ دینی در دانشگاهها را شاهد باشیم گفت: حضور جامعه خیرین بابی خواهد شد تا دانشگاهیان با فریضه وقف و خیر بیشتر آشنا شده و این افراد را الگوی خود برای پرداختن به امور دینی قرار دهند.
هاشمی ضمن تاکید بر رویکرد وزارت علوم برای بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای بالقوه خیرین و واقفین، تحقق پرداختن به امور خیر و حضور خیرین در دانشگاهها را مستلزم به وجود آوردن زمینه و بستر مناسب و مساعد برای ظهور و بروز این ظرفیتهای عظیم دانست.
تاسیس بنیاد مرکزی حامی دانشگاههای کشور
وی برنامهریزی و اهتمام خیرین برای ساماندهی و تاسیس بنیاد مرکزی حامی دانشگاههای کشور را یکی از مهمترین و موثرترین اقدامات جهت فراهم نمودن بستر و زمینه لازم برای حضور و مشارکت خیرین در حوزه آموزش عالی و تشکیل بنیادهای حامی دانشگاههای سراسر کشور عنوان کرد.
معاون فرهنگی وزیر علوم نقش وزارت علوم در تاسیس و راهاندازی این بنیاد مردم نهاد را با توجه به ماهیت آن، حمایتی عنوان و تاکید کرد: تمامی مراحل از ایده تا اجرا به دست خود خیرین صورت میگیرد و کمیته خیرین وزارت علوم با توجه به وظایف ذاتی خود موظف به تعامل و ارائه خدمات به این بنیاد مردمی میباشد.
حضور و مشارکت خیرین در فعالیتهای دانشگاه
وی با اشاره به خدمات خیرین در آموزش عالی، اظهارکرد: تا قبل از سال 1390 اقدامات خیرین در برخی دانشگاهها به صورت پراکنده انجام میشد که در آن سال در وزارت علوم تصمیم گرفته شد با ایجاد کمیتهای در ستاد، الگوها و دانشگاههای موفق در این زمینه را شناسایی و در وهله بعد این دستاوردها را با دانشگاههای دیگر به اشتراک بگذاریم تا هر دانشگاه با توجه به شرایط محلی و جغرافیای فرهنگی خود برای حضور و مشارکت خیرین در فعالیتهای دانشگاه، برنامهریزی و اقدام کند.
خیرین به صورت گسترده در حوزه آموزش عالی وارد شوند
هاشمی اضافه کرد: نسلی که دیروز در مدارس ساخته شده توسط خیرین تحصیل کردهاند، امروز به عرصه آموزش عالی قدم گذاشتهاند و اکنون شرایط کشور اقتضا میکند، خیرین به صورت گسترده در حوزه آموزش عالی وارد شوند و با حمایت و مشارکت در توسعه آموزش عالی، در پیشرفت و اقتدار علمی کشور سهیم شوند.
معاون فرهنگی وزارت علوم در پایان با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته توسط کمیته خیرین وزارت علوم، تاسیس این کمیته را اقدامی مهم و ماندگار در زمینه جذب مشارکتهای مردمی در تاریخ آموزش عالی کشور عنوان کرد و گفت: با گذشت زمان به مراتب بر اهمیت و جایگاه این کمیته افزوده خواهد شد.