کد خبر: 1456525
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۷
فرخ‌زاده خبر داد:

راه‌اندازی ۴ دارالقرآن در شیراز/ کتیبه‌های مسجد عتیق مرمت می‌شوند

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری شیراز در تشریح فعالیت‌های این معاونت از راه‌اندازی چهار دارالقرآن جدید طی سال جاری در شیراز و مرمت کتیبه‌های مشهور مسجد عتیق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، محمد فرخ‌زاده، معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری شیراز پنجشنبه، 10 مهرماه در دیدار با اعضای جامعه روحانیت شیراز، با اشاره به ساخت مجموعه‌های اندیشکده فرهنگی ـ مذهبی در شیراز، گفت: این اندیشکده نیز به جمع این اماکن پیوسته که رو‌به‌روی مرکز مدیریت حوزه علمیه استان در خیابان 9 دی تأسیس شده است و تولید فکر و طرح‌های کلان با حضور علما دنبال می‌شود.

وی به ورود مجموعه فرهنگی شهرداری به مباحث عمرانی اشاره کرد و افزود: ردیف پروژه‌ها و طرح آمایش سرزمینی برای اجرای پروژه‌هایی مثل بحث‌های ورزشی، کتابخانه، دارالقرآن سرای محله و مراکز مشاوره و غیره مشخص شده است.

فرخ‌زاده بیان کرد: مبنای این مجموعه برای کار فرهنگی از همان ابتدا منابع دینی چون نهج‌الفصاحه، نهج‌البلاغه و قرآن و در کنار همه این‌ها توجه به منویات مقام معظم رهبری و سند چشم‌انداز بیست ساله نظام و سند چشم‌انداز فرهنگی شهر شیراز بود.

وی از تدوین سندی تحت عنوان سند بالادستی با 14 سرفصل خبر داد و گفت: توسعه فرهنگ قرآنی و گسترش معارف اسلامی، ارتقای سطح فرهنگ شهری، الگوی ارتقا و پیشرفت مشارکت‌های مردمی، ترویج و تقویت هنر متعالی، شبکه‌های فناوری اطلاعات، شیراز؛ شهر زندگی کار و تفریح، آینده‌پژوهی فرهنگی و اجتماعی، شیراز؛ مرکز برتر گردشگری مذهبی و تاریخی در کشور و جهان و ... در سند مورد توجه قرار گرفته است.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری شیراز با اشاره به پروژه‌های در دست اجرای معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز افزود: در زمینه الگوی تفریح سالم، ورزش و نشاط معنوی 9 ورزشگاه، 9 کتابخانه، 3 فرهنگسرای بالای 3 هزار متر در نقاط کم‌برخوردار در دست ساخت است.

وی گفت: یکی دیگر از طرح‌های در دست اقدام طرح محله‌محوری با هدف احیای هویت محله‌ است. این طرح با نام مدیریت محلات در شورای شهر شیراز در حال بررسی و تصویب است.

فرخ‌زاده با بیان اینکه دارالقرآن و مراکز مشاوره یکی از موضوعات مهمی است که مجموعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری دنبال می‌کند، بیان کرد: امسال کار ساخت 4 دارالقرآن آغاز می‌شود و در نخستین مرکز مشاوره‌ای که راه افتاده، کسانی که در شرف طلاق هستند از سوی قوه قضائیه به این مرکز معرفی می‌شوند و تاکنون 20 تا 25 درصد ‌بهبودی صورت گرفته است و افراد از دادخواست طلاق منصرف و به کانون خانواده برگشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه بخش دیگری از فعالیت‌ها مربوط به اماکن مذهبی است، بیان کرد: بحث پیاده‌رو عرفان که از چهارراه حافظیه به علی‌ بن‌حمزه(ع) و از آنجا به بلوار هجرت و پس از آن به خیابان 9 دی متصل می‌شود، یکی از این طرح‌ها است. همچنین، خیابان نماز و زند باریک در دست بررسی و برنامه‌ریزی است.

این مقام مسئول اظهار کرد: توسعه حرم ام‌احمد  یکی دیگر از کارها است که تملک‌های اطراف و تخریب‌ها انجام شده و شهرداری منطقه باید توسعه حرم را در دستور کار قرار دهد.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری شیراز افزود: بهسازی اطراف حرم‌های مطهر امامزاده سیدمحمد(ع) در منطقه 5 شهرداری در خیابان ابوذر غفاری و نوسازی و توسعه حرم سیدتاج‌الدین غریب(ع) و طرح شیراز قدیم نیز از دیگر کارهای در دست اقدام است.

وی از احداث 18 نمازخانه‌ از سال گذشته در سطح شهر خبر داد و بیان کرد: این نمازخانه‌ها در بوستان‌ها احداث شده که هم به توسعه فضای مذهبی شیراز کمک می‌کند و هم سازه‌های مقاوم دارد که می‌توان در مواقع بحران از آن در پدافند غیر عامل استفاده کرد.

فرخ‌زاده اظهار کرد: کمک به مراکز فرهنگی از جمله بنیاد مهدی موعود(عج) و حسینیه سیدالشهدا(ع) و همچنین، طرح توسعه آرامستان دارالسلام، احداث سکوهای نماز در پارک‌ها و راه‌اندازی موزه دفاع مقدس یکی دیگر از اقدامات مجموعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری  است.

وی با بیان اینکه مساحت دارالسلام را تا 23 هکتار افزایش می‌دهیم و فضای گردشگری، مذهبی شیراز را دروازه قرآن، سعدی و دارالسلام قرار داده‌ایم، گفت: ساخت زائرسراهای ارزان‌قیمت نیز یکی دیگر از کارهایی است که برای توسعه گردشگری مذهبی در شیراز انجام می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: در حال رایزنی جهت ساخت زائرسرا هستیم و همچنین، رایزنی با آستان قدس رضوی و بنیاد امام رضا(ع) جهت ساخت زائرسرا در مشهد و قم و تشویق آن مراکز جهت ساخت مجموعه‌های مشابه در شیراز از دیگر اقدامات این معاونت است.

وی گفت: طرح مسجدمحوری (مدیریت سبک زندگی جامعه دینی) با استفاده از فرمایشات ائمه معصومین(ع) و مقام معظم رهبری در 57 مسجد شهر شیراز با همکاری کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی و حجت‌الاسلام تجرد در حال اجراست که غالب این برنامه‌ها مسابقه، سخنرانی و زیارت امامزادگان و زنده کردن کارکردهای فراموش شده مساجد است.

معاون فرهنگی شهردار شیراز اقدامات این معاونت در حوزه قرآن را شامل طرح جامع حافظان قرآن کریم و پخش صدای اذان در بوستان‌های سطح شهر، ساخت مناره برای چند مسجد شهر شیراز به عنوان یکی از نمادهای اسلامی شهری به‌ویژه مساجدی که در مسیر تردد مسافران قرار دارد، دانست.

وی اضافه کرد: پشتیبانی از هیئت‌های مذهبی، کانون‌های فرهنگی و پایگاه‌های مقاومت و تخصیص زمین به هیئت‌های مذهبی از جمله کارهایی است که انجام شده و تاکنون 50 قطعه زمین به‌صورت آمایشی در اختیار هیئت‌های مذهبی قرار گرفته ‌که 25 مجموعه در حال ساخت است و بنای ما هم‌صدا شدن و همراهی با سایر دستگاه‌هاست.

فرخ‌زاده بیان کرد: همکاری جهت ساخت حوزه‌های علمیه، ترمیم مساجد به‌ویژه مساجد قدیمی تا سقف 15 میلیون تومان با نظارت نماینده شورا و شهردار منطقه در آن محل از دیگر کارهایی است که توسط مجموعه فرهنگی و اجتماعی شهرداری انجام می‌شود.

وی با اشاره به سایر اقدامات این معاونت شهرداری گفت: پیگیری راه‌اندازی مرکز علوم قرآنی با کارکردهای جدید، مرمت کتیبه‌های مشهور و قدیمی مانند مسجد جامع عتیق و ایجاد خانه‌های محله برای توانمندسازی اعتقادی و بهداشتی و ایجاد شغل مولد در نقاط کم‌برخوردار به‌ویژه در حاشیه شهرها ازدیگر اقدامات ماست که همه مسئولان و سازمان‌ها نیز در این زمینه کمک می‌کنند.

فرخ‌زاده استفاده از هنرمندان، اجرای طرح‌های پژوهشی، توجه به شهدای استان فارس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، برگزاری یادواره‌های شهدای مناطق و محلات، سرکشی از خانواده‌های شهدا، کرسی‌های آزاداندیشی و نمایشگاه‌های سطح شهر را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد.

captcha