کد خبر: 1466269
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۳

نشست هماهنگی بنیاد زائرسرای امام رضا(ع) در شیراز برگزار شد

گروه اجتماعی: نشست هماهنگی بنیاد زائرسرای امام رضا(ع) جهت احداث زائرسرای فارس در مشهد در محل دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در استان فارس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، نشست هماهنگی بنیاد زائرسرای امام رضا(ع) جهت احداث زائرسرای فارس در مشهد با عنوان «خشت‌های آسمانی» امروز، 10 آبان در دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در استان فارس برگزار شد.
در این نشست جابر مهدی‌یار، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس به احداث زائرسرای استان فارس در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: در زمینه احداث این زائرسرا گام‌هایی برداشته است که ابتدایی‌ترین آن قانونی کردن بنیاد زائر امام رضا(ع) در فارس بود.
معاون اجتماعی نهاد نمایندگی ولی فقیه در فارس با بیان اینکه طی جلساتی که با مسئول بنیاد زائر امام رضا(ع) در کشور داشتیم قطعه زمینی به استان فارس واگذار شد، گفت: به قید قرعه زمین مشخص و معینی در اختیار فارس قرار گرفت که خوشبختانه هم نزدیک به حرم مطهر و در بافت قدیم است و دارای تردد خوبی است.
وی با بیان اینکه از سوی شهرداری مشهد 540 متر مربع زمین جهت احداث زائرسرای استان فارس اختصاص یافته است، گفت: با توجه به جمعیت استان فارس طبیعتاً این مقدار زمین کفاف نمی‌دهد؛ لذا طبق دستور نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس تلاش می‌کنیم تا زمین‌های دیگری به این مجموعه اضافه شود تا این مساحت به یک هزار و 40 متر مربع افزایش پیدا کند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس ادامه داد: قدم‌های بعدی ما در این است که باید ابتدا بخشی از زمین‌های الحاقی را خریداری کنیم و در این مسئله نیز به تأمین یک و نیم تا 2 میلیارد تومان پول هستیم.
وی در ادامه سخنان خود به احداث زائرسرای این استان در کربلا اشاره کرد و گفت: این مسئله از جمله مباحثی است که در طی دو سال گذشته در حال پیگیری آن هستیم که در این راستا با توجه به پیگیری‌ها و مذاکرات انجام شده بنا شد که حرم مطهر امام حسین(ع) یک قطعه زمین 840 متری با فاصله نزدیک به حرم مطهر در اختیار استان فارس قرار دهند.
مهدی‌یار اظهار کرد: طول مدتی که این زمین در اختیار فارس قرار می‌گیرد 50 سال است یعنی به مدت 50 سال اجازه داریم که از این زمین استفاده کنیم و این فرصتی است که برای استان فارس فراهم شده است که بتوانیم یک زائرسرای 14 طبقه 4 ستاره مدنظر در آنجا بسازیم که در طی این مدت 60 درصد بهره‌برداری برای استان فارس و 40 درصد برای حرم مطهر امام حسین(ع) در نظر گرفته شده است.

فضایی برای زائران کم‌درآمد شیعه
بنا بر این گزارش، آیت‌الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس نیز در این نشست گفت: رهبر معظم انقلاب از سال‌های قبل قریب 20 سال پیش تلاش وافری بر این داشتند که بخشی از فضای اطراف حرم در اختیار زائران کم‌درآمد دنیای شیعه اعم از ایرانی و غیر ایرانی قرار گیرد.
وی اظهار کرد: روز اول طرحی که اعلام شده بود این بود که شورای شهر مشهد و شهرداری قطعات زمینی به مناسبت استان‌ها در حد یک هزار و 500 متر آماده کنند و به استان‌های بزرگ یک هزار متر و استان‌های کوچک 500 متر زمین تعلق گیرد که حداقل 30 هزار تخت برای زائران در کشور به‌وجود آید.
امام جمعه شیراز اظهار کرد: با توجه به مشکلات عدیده‌ای مانند قیمت‌های زمین‌ها نتوانستند یک هزار متر زمین تهیه کند؛ لذا این قضیه در فضاهای 400، 500 و 600 متری فراهم شد البته در فاصله‌های دورتر یعنی سه کیلومتر تا حرم اما فاصله طولانی بود و برای مسافران کم‌درآمد مقرون به صرفه نبود؛ لذا قرعه‌کشی انجام شد و در این قرعه‌کشی قطعه هفتم برای فارس انتخاب شد که نزدیک به حرم است.
وی با بیان اینکه امتیاز این زمین برای ساخت و ساز هیچ مشکلی ندارد و دارای فضاهای بزرگی برای رفت و آمد زائران است که هم دارای مینی‌بوس و هم اتوبوس است، گفت: اکنون چیزی که مطرح است این است که باید 2 میلیارد تومان پول را تهیه کنیم تا بتوانیم بخش الحاقی زمین تعلق گرفته به استان فارس را خریداری کنیم و بعد از آن نیز طبیعتاً هزینه ساخت و ساز زائرسرا خواهد بود.
منتخب مردم فارس در مجلس خبرگان بر لزوم همکاری شورای اسلامی شهر شیراز، شهرداری، استانداری، مسکن و شهرسازی و غیره در انجام این پروژه تأکید کرد و گفت: در مرحله بعد باید نظر خیران داخل استان فارس و خارج از استان جلب کنیم.
امام جمعه شیراز گفت: یک نشست با حضور شهردار، فرماندار و رئیس شورای شهر شیراز جهت این طرح برگزار شود و نشست دوم نیز برای صندوق‌های خیریه و نشست بعد نیز دعوت از خیران کل استان فارس جهت مشارکت در این طرح برگزار شود.
به گزارش ایکنا، آیت‌الله سیدعلی‌ اصغر دستغیب، منتخب مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری نیز در این نشست این طرح را یکی از مهم‌ترین خیرات دانست و گفت: این مسئله در راستای مطالبات و ارشادات مقام معظم رهبری دنبال می‌شود و بی‌تردید بنای این کار خیر بر تقواست و خداوند هم وعده کرده است که یاری دهد.

حضور خیران می‌تواند بسیار مفید و مؤثر باشد
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) اضافه کرد: تجربه این حقیقت را نشان داده است که حضور خیران می‌تواند بسیار مفید و مؤثر باشد در نمونه‌هایی که می‌دانیم مانند خیران مدرسه‌ساز، تأمین سلامت و اخیراً نیز خیران مسکن‌ساز، خیران فرهنگ‌ساز و شهرساز که همگی کارهای مفید و مؤثری انجام داده‌اند و به‌طور کلی هر جا مشارکت‌های مردمی است نتایج بسیار خوبی به‌دست آمده است.
آیت‌الله دستغیب ابراز کرد: آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) آماده همکاری و استفاده از ظرفیت حرم در ابعاد مختلف را در اجرای طرح «خشت‌های آسمانی» دارد و امیدواریم به یاری خدا چنین برنامه‌ای در فارس و اطراف حرم مطهر شاهچراغ(ع) نیز داشته باشیم که البته یاری همگان را می‌طلبد.
این گزارش می‌افزاید، علیرضا پاک‌فطرت، شهردار شیراز در ادامه این نشست گفت: با احتساب متراژ زمین اختصاص یافته برای احداث زائرسرای استان فارس در مشهد و احداث 8 طبقه بالا و 3 طبقه پایین در یک هزار متر مربع زمین، قریب 10 هزار متر مربع زیربنای این زائرسرا حساب می‌شود.
وی با بیان اینکه طبیعتاً برای احداث زائرسرا باید تجهیزات هتل را فراهم کرد، افزود: بین 25 تا 30 میلیارد تومان با زیربنای 10 هزار متر مربع هزینه ساخت و ساز این زائرسرا خواهد شد که البته هزینه تملک تجاری و مسکونی متفاوت است.
پاک‌فطرت عنوان کرد: مسئولیت طراحی، اجرا و نظارت بر احداث زائرسرای استان فارس در مشهد از صفر تا 100 را شهرداری شیراز تقبل می‌کند و مشکلی نیست اما بحث تأمین هزینه‌های آن است که تا چه حد شهرداری می‌تواند کمک کند.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست کمال فیروزآبادی، معاون سیاسی ـ اجتماعی استانداری فارس گفت: پیشنهاد می‌شود به دلیل اینکه فارس و شیراز دارای وضعیت خاصی است و خود میزبان زائران است، ابتدای کار، گفت‌وگوهایی با شهردار مشهد جهت انجام یک توافقنامه سه‌جانبه انجام شود.
وی افزود: این توافقنامه سه‌جانبه میان شهرداری مشهد، شیراز و تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) بسته شود که آن‌ها نیز چنین سرمایه‌گذاری در فارس و شیراز به‌صورت متقابل داشته باشند و شهرداری‌های قم و کربلا نیز چنان اقداماتی که ما در استان آن‌ها انجام می‌دهیم، آن‌ها نیز برای رفاه زائران خود در جوار آستان شاهچراغ(ع) انجام دهند.
به گزارش ایکنا، غلامحسین غیب‌پرور، فرمانده سپاه فجر فارس نیز در ادامه این نشست گفت: پیشنهاد می‌شود در تملک زمین احداث زائرسرای استان فارس در مشهد مقدس، تعجیل نکنیم و یک امکان‌سنجی در مشهد صورت گیرد تا با مجموعه‌هایی که حاضر به فروش هستند، تبدیل به احسن شود.
وی افزود: برخی از هتل‌های سه الی چهار ستاره در اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) هستند که ترجیح می‌دهند سرمایه‌گذاری خود را در جای دیگر انجام دهند یعنی حاضر به فروش هستند و این طرح تبدیل به احسن دارای این مزیت است که بلافاصله قابل بهره‌برداری است و به لحاظ استحکام و مسائل فنی نیز شهرداری می‌تواند اکیپ‌های کارشناسی اعزام کند.

استفاده از موقوفات مربوط به امام حسین(ع) جهت ساخت زائرسرای کربلا
غیب‌پرور ابراز کرد: در خصوص کربلای معلی گفت‌وگوهایی تاکنون صورت گرفته است و جهت تأمین هزینه‌های ساخت زائرسرای کربلا می‌توان از موقوفاتی که مربوط به امام حسین(ع) هستند در استان فارس استفاده کرد و در این راستا مذاکراتی نیز با سازمان اوقاف کشور داشتیم که بخشی از درآمد این موقوفات برای این کار اختصاص یابد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر از سیستم بانکی کشور نیز می‌توانیم جهت احداث زائرسرای کربلا وام دریافت کنیم که هرچه زودتر احداث این زائرسرا آغاز شود و اقساط این وام نیز از سوی اوقاف تأمین شود.
فرمانده سپاه فجر فارس گفت: صحبت‌هایی با مدیر بانک انصار برای تخصیص وام به استان فارس انجام شده است که برای بازگشت اقساط این وام مهم‌ترین راه همان وجوهی است که از وقفیات امام حسین(ع) می‌توانیم در استان فارس تهیه کنیم.
غیب‌پرور ابراز کرد: البته بخشی از کار که قرار است خیران ورود پیدا کنند را متوجه تجهیز زائرسرا کنیم زیرا تجهیز کمتر از ساخت نیست یعنی امکاناتی که باید سرمایه‌گذاری در بخش تجهیز شود و این مسئله موضوع مستقلی است؛ لذا مشارکت جدی اوقاف را نیاز داریم کما اینکه به مشارکت خیران نیز نیازمندیم.
این گزارش می‌افزاید، غلامعلی حقدل، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در ادامه بر لزوم ایجاد تحول در بافت قدیم شیراز تأکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا آن تحولی که در سال 72 در مشهد مقدس رخ داد برای بافت قدیم شیراز نیز صورت گیرد.
حقدل ابراز کرد: تدبیر عالمانه مقام معظم رهبری، مشهد مقدس را نجات داد و امروز نیز نجات بافت شیراز نیز در گروی تدبیر مقام معظم رهبری است تا این همه فشار از شیراز برداشته شود و آثار میراثی ثبت شده حفظ شده و مابقی بافت قدیم شیراز اصلاح شود.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: آن اتفاق خوبی که در مشهد رقم خورد و تدبیری که شورای شهر مشهد انجام داد ما نیز می‌توانیم انجام دهیم بدین صورت که برای هر استانی زمینی اختصاص دهیم تا در جوار حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) زائرسرا بسازند و مردم از اقصی نقاط ایران به اینجا آمده و شرایط مطلوب و رونق اقتصادی و فرهنگی در سومین حرم اهل بیت(ع) ایجاد شود.

captcha