کد خبر: 1466551
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰
زکی‌لو:

معلمان قرآن جلسات تلاوت را در شب عاشورا برپا کنند/ ایکنا لینکی جهت معرفی این جلسات اختصاص دهد

گروه فعالیت‌های قرآنی: داور بین‌المللی قرآن با بیان اینکه سنت حسنه تلاوت قرآن در شب عاشورا باید احیا شود، گفت: معلمان قرآن در اجرای این سنت باید پیش‌قراول این حرکت نورانی باشند.

مجید زکی‌لو، قاری و داور بین‌المللی قرآن کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، با اشاره به پیشنهاد این خبرگزاری در خصوص اجرای طرح «نوای قرآن در شب عاشورا» گفت: این طرح یک حرکت بسیار عظیم و نورانی است که بسیار از آن استقبال و طرفداری می‌کنم.

تلاوت قرآن در شب عاشورا؛ گامی جهت دستیابی به فرهنگ عاشورایی

وی افزود: اگر ما شیعه و محب اهل بیت(ع) هستیم و خود را پیروی امام حسین(ع) می‌دانیم و در عزای آن حضرت لباس مشکی به تن می‌کنیم، این اقدامات نشان‌دهنده این است که می‌خواهیم خود را به فرهنگ امام حسین(ع) نزدیک کنیم و یکی از سیره‌های بسیار زیبا و ارزشمندی که امام حسین(ع) داشتند مداومت در تلاوت قرآن بود که این تلاوت قرآن آن امام همام در شب عاشورا تجلی کرد.

زکی‌لو گفت:‌ حتی در برخی از حالات امام حسین(ع) مشاهده می‌شود که آن حضرت حرکت‌های بسیار زیبایی را نسبت به قرآن انجام داده‌اند که منحصر به‌فرد است به‌عنوان مثال رفتاری که با معلم قرآن فرزند خود داشته است و پاداش‌های فراوانی که نسبت به این معلم قرآن انجام داده است و یا اینکه آن حضرت زمانی که در جلسه‌ای حضور داشتند و قرآن وارد می‌شد، تمام قد می‌ایستادند؛ اما امروزه مشاهده می‌کنیم این سنت و سیره امام حسین(ع) اکنون بین ما مهجور است و در کدام جلسه است که وقتی قرآن وارد جلسه می‌شود، افراد تمام قد می‌ایستند و متأسفانه ما از این مسئله بسیار غفلت می‌کنیم.

غفلت از تلاوت قرآن در شب عاشورا باید جبران شود

این استاد قرآن کریم ابراز کرد: طرح «نوای قرآن در شب عاشورا» پیشنهاد بسیار ارزنده‌ای است که تاکنون ما شیعیان اهل بیت(ع) و پیروان امام حسین(ع) واقعاً از این مسئله غافل بوده‌ایم و باید جبران مافات شود.

وی اظهار کرد: اگر از افراد عادی بپرسند که یک شب باقی مانده از عمر خود را چگونه می‌گذرانید، هر کسی در شأن خود کاری انجام می‌دهد اما سیدالشهدا(ع) با عملشان به ما ثابت کردند که اگر فقط یک شب از عمر باقی بماند، آن یک شب به تلاوت قرآن و راز و نیاز با خداوند می‌گذرد و اصلاً امام حسین(ع) آن یک شبی که از دشمنان مهلت گرفت برای انجام چنین کاری بود.

مبدع تلاوت قرآن در شب عاشورا حضرت سیدالشهدا(ع) است

زکی‌لو با تأکید بر اینکه تلاوت قرآن در شب عاشورا سنت حسنه‌ای است که مبدع آن سیدالشهدا(ع) است، گفت: امام حسینی(ع) که پیامبر(ص) فرمود: ان‌الحسین مصباح‌الهدی و سفینةالنجاة؛ همانا امام حسین(ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است.

این پیشکسوت قرآنی کشورمان ادامه داد: اگر بخواهیم هدایت شویم و به هدایت خاصه خود دسترسی پیدا کنیم، باید سوار این کشتی و مرکز نور سیدالشهدا(ع) شویم و راهی جز این نداریم که به قرآن تمسک جوییم و این سنت حسنه را از شب عاشورا شروع کنیم نه اینکه فقط شب عاشورا با قرآن باشیم زیرا خداوند در سوره مزمل فرمود تلاوت قرآن باید در تمام حالات باشد «... فَاقْرَؤُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ...؛ ... هر چه از قرآن میسر مى‏شود بخوانید...» (آیه 20 سوره مزمل) در عین حال فرمود: «قُمِ اللَّیْلَ إِلَّا قَلِیلًا؛ به پا خیز شب را مگر اندکى» (آیه 2 سوره مزمل) تلاوت در شب ارزش والاتری برخوردار است، اگر ما بتوانیم در تمام شب‌ها این کار را انجام دهیم، موهبت بسیار عظیمی خداوند به ما عطا می‌کند که قابل قیاس با چیزی نیست.

وی با بیان اینکه سنت حسنه تلاوت قرآن در شب عاشورا باید احیا شود، گفت: این وظیفه اصلی خطبا، مبلغان و سخنرانان در ایام محرم حسینی است به‌ویژه وظیفه اساتید و معلمان قرآن است که در این زمینه تبلیغ و تشویق کنند و من از همین‌جا به‌عنوان کمترین معلم قرآن که اکنون در تهران دارای چهار جلسه قرآن در هفته هستم تأکید می‌کنم که خودمان باید پیش‌قراول این حرکت نورانی باشیم و شاگردان خود را در این زمینه تشویق کنیم و از آنان بخواهیم و یک مکانی برای این طرح برپا کرده و اطلاع‌رسانی کنیم.

ایکنا لینکی جهت معرفی جلسات قرآن شب عاشورا قرار دهد

زکی‌لو اظهار کرد: خبرگزاری ایکنا نیز می‌تواند لینکی در سایت خود باز کند تا اساتید قرآن وارد شده و نشانی جلسات خود را در شب عاشورا اعلام کنند و تمام مردم را تشویق کنند تا در شب عاشورا هنگامی که عزاداری به پایان رسید به‌عنوان مثال از ساعت 24 تا 2 صبح همگی به تأسی از امام حسین(ع) به تلاوت قرآن بپردازند.

آیات مربوط به جهاد و شهادت در شب عاشورا تفسیر شود

این استاد دانشگاه اضافه کرد: در لابلای این تلاوت نیز، خطبا و مفسران قرآن نیز آیاتی که مربوط به جهاد و شهادت و فلسفه نهضت عظیم عاشورا است، برای حضار موشکافی کنند تا ضمن انس با قرآن آن سیره امام حسین(ع) که برگرفته از کلام‌الله مجید است، در ارتباط با ظلم‌ستیزی است به منصه ظهور رسد.

وی با تأکید بر اینکه این یک کار ارزشمند است که باید هر چه می‌توان در زمینه آن تبلیغ کرد، گفت: در پایان از خبرگزاری ایکنا به دلیل آغاز این حرکت نورانی تشکر می‌کنم و امیدوارم این مسئله فرهنگ‌سازی شده و در سال‌های آینده نهادینه شود تا در شب عاشورا هم عزاداری داشته باشیم و هم ختم قرآن کریم.

captcha