کد خبر: 1476190
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۲
ناصر ایمانی تشریح کرد:

مواجهه جریان‌های سیاسی فردای ۳ آذر با مذاکرات و مذاکره‌کنندگان چگونه باشد؟

گروه سیاسی: یک فعال سیاسی اصولگرا درباره نحوه مواجهه جریانات سیاسی کشور با تیم مذاکره‌کننده و مذاکرات هسته‌ای در فردای ۳ آذر با وجود هر نتیجه گفت: ما باید هر وضعیتی که پیش آمد از تیم هسته‌ای خودمان قدردانی کنیم برای اینکه آنها تمام تلاش خود را برای توافق با حفظ منافع ملی می‌کنند.

ناصر ایمانی، روزنامه‌نگار و کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره نوع برخورد و مواجهه گروه‌ها و جریانات سیاسی با مذاکرات هسته‌ای و تیم مذاکره‌کننده کشورمان در طی حدود یکسال اخیر گفت: جریان سیاسی اصلاح‌طلب در طی این مدت در موضوع مذاکرات کاملا سکوت کردند. سکوت به این معنی که نه تأیید خود از مذاکرات را اعلام می‌کنند و نه به مخاطرات مذاکرات اشاره می‌کنند و به عبارتی اعلام موضع نمی‌کنند.

دو جنبه نگرانی بخشی از جریان اصولگرا از مذاکرات هسته‌ای

وی افزود: در میان اصولگرایان نیز بخشی از آنها نگران آینده مذاکرات هستند. این نگرانی هم دو جنبه دارد؛ یک جنبه به دلیل عدم اعتماد به طرف غربی و به ویژه آمریکایی‌هاست که این امر با توجه به سابقه عملکرد غربی‌ها در طی ده‌ها سال گذشته و به ویژه در همین مسئله هسته‌ای و زیاده‌خواهی‌های آنهاست که با یک قدم عقب‌نشینی ما آنها دو قوم جلو می‌آیند.

ایمانی اظهار کرد: لذا این بخش از اصولگرایان نگران این هستند که طرف غربی بخواهد از این مذاکرات سوءاستفاده کند و خواسته‌های بیشتری را به ما تحمیل کند.

این فعال سیاسی اصولگرا عنوان کرد: جنبه دیگر نگرانی اصولگرایان این است که دولت با توجه به اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را ناشی از تحریم‌ها می‌داند بخواهد با عجله و شتاب به توافقی دست پیدا کند که کشور را از این تنگنا و مشکلات اقتصادی خارج کند.

بیانات رهبری درباره اعتماد به تیم مذاکره‌کننده و برطرف شدن بخشی از نگرانی‌ها

عضو پیشین شورای سردبیری روزنامه رسالت یادآور شد: در این رابطه رهبر معظم انقلاب چندین بار تأکید محکم کردند که به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و اعتقاد آنها به منافع ملی اعتماد دارند و از طرفی چندین بار هم مطرح کردند که در جریان کلیات مذاکرات و توافق‌ها هستند، نه جزئیات، و البته احتیاجی هم نیست.

ایمانی تأکید کرد: لذا رهبر معظم انقلاب با این سخنان تلاش کردند که بخشی از نگرانی این دسته از افراد و جریانات سیاسی نسبت به تیم مذاکره‌کننده را از بین ببرند.

وی اضافه کرد: اما خود رهبر انقلاب نیز بارها بیان کردند که به طرف خارجی اعتماد لازم را ندارند و لذا این بخش از نگرانی این جریانات سیاسی باقی می‌ماند.البته این مطالب مربوط به آن بخش از جریانات سیاسی بود که براساس منافع ملی ابراز نگرانی می‌کردند.

نگرانی برخی گروه‌های سیاسی اصولگرا از مذاکرات رنگ و بوی سیاسی دارد

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: طبعا ما در میان جریانات سیاسی خودمان در طی سال‌های گذشته و در مواقف مختلف سیاسی مشاهده کردیم که بعضا منافع ملی با منافع سیاسی و جناحی مخلوط شده است و قبلا این مسئله زیاد دیده شده است.

وی ابراز کرد: باید گفت جریانات و جناح‌های سیاسی ما آموزش کافی برای تفکیک میان منافع ملی و منافع گروهی و جناحی ندیده‌اند. بنابراین از ذهن دور نیست که بخشی از نگرانی‌های برخی افراد و گروه‌ها در جریان سیاسی اصولگرا در موضوع هسته‌ای مقداری هم رنگ و بوی منافع غیر ملی داشته باشد. اما من فکر می‌کنم موظف هستیم خوش‌بینانه نگاه کنیم و این نگرانی‌های آنها را ناشی از منافع ملی بدانیم.

قدردانی از تیم مذاکره‌کننده، وظیفه همه جریانات سیاسی در فردای 3 آذر

ایمانی درباره نوع برخورد جریانات سیاسی با موضوع مذاکرات و تیم مذاکره کننده در فردای 3 آذر با وجود هر نتیجه گفت: ما باید هر وضعیتی که در3  آذر پیش آمد از تیم هسته‌ای خودمان قدردانی کنیم برای اینکه آنها تمام تلاش خود را برای توافق با حفظ منافع ملی می‌کنند.

این فعال سیاسی اصولگرا اظهار کرد: باید این کار را هم به عنوان یک گام ملی تلقی کنیم زیرا مسئله هسته‌ای یک مسئله کاملا ملی است و به هیچ وجه مسائل سیاسی و جناحی در آن دخالتی ندارد و از سوی هیچ جریان سیاسی هم نباید دخالت داده شود.

ایمانی یادآور شد: لذا ما باید این تمرین را انجام دهیم که اگر هر اتفاقی در مذاکرات اعم از توافق، توافق بخشی یا تمدید به وقوع پیوست آن را یک دستاورد ملی ناشی از تلاش‌های ملی دولت و تیم هسته‌ای بدانیم همانطور که موضع رهبری انقلاب همین است و این را وارد مسائل سیاسی نکنیم.

لزوم تمرین جریانات سیاسی در جهت تفکیک موضوعات ملی از جناحی

وی تأکید کرد: اساسا خیلی خوب است  که  در کشورمان قدری تمرین کنیم تا گاهی اوقات برخی از پروژه‌ها و موضوعات را کاملا ملی تلقی کنیم.

ایمانی در توضیح این مسئله گفت: یعنی یکی از راه‌های تمرین جریانات سیاسی برای تفکیک میان موضوعات ملی و جناحی این است که گاهی لازم است برخی از پرونده‌ها را ملی کنیم، اعم از پرونده هسته‌ای یا موضوعات دیگر مانند مبارزه با مفاسد اقتصادی یا یک اقدام بزرگ اقتصادی.

وی در پایان اظهار کرد: این مسئله نیاز به آموزش دارد تا جریانات سیاسی با عینک جناحی و جریانی به برخی پرونده‌ها و موضوعات کلان نگاه نکنند و آن را کاملا ملی ببینند. در صورت تحقق این مسئله راه برای اینکه در آینده نیز پرونده‌ها و موضوعات دیگر از حالت جناحی خارج شوند و به صورت ملی نگریسته شوند باز می‌شود.

captcha