کد خبر: 2275441
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۱:۳۰

کلام حضرت علی(ع)، بهترین ترجمه و تفسیر برای نهج‌البلاغه است

گروه اندیشه و علم: در تفسير و تبيين نهج‌البلاغه، هيچ كلامی بهتر از كلام خود حضرت علی(ع) نيست بنابراين اگر بخواهيم نهج‌البلاغه را خوب درك كنيم، بايد به كل نهج‌البلاغه تسلط يابيم.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، حجت‌الاسلام رضا حق‌پناه، استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی و از اساتيد نهج‌البلاغه 27 بهمن‌ماه در جمع اساتيد نهج‌البلاغه خراسان رضوی در گردهمايی و هم انديشی مروجان نهج البلاغه در اداره ی تبليغات خراسان رضوی با بيان اين مطلب گفت: در تفسیر و تبیین نهج البلاغه مي توان به سه روش كلی و عملی فعالیت کرد.
وی در تبيين اين سه روش بیان کرد: مروج و مدرس نهج‌البلاغه يا می بايست مثل تفسير ترتيبی، نهج البلاغه را از ابتدا تا انتها برای مخاطب تشريح كند كه اين كار بسيار زمان بر است و يا می تواند به صورت موضوعی، موضوعات را از نهج البلاغه استخراج كند كه تسلط كامل بر نهج البلاغه را می طلبد و يا كلمه ای را انتخاب كرده و راجع به آن به وسيله ی خود نهج البلاغه بحث كند.
حق پناه خاطر نشان كرد: در تفسير و تبيين نهج البلاغه، هيچ كلامی بهتر از كلام خود علی(ع) نيست بنابراين اگر بخواهيم نهج البلاغه را خوب درك كنيم بايد به كل نهج البلاغه تسلط يابيم.
وی تصريح كرد: گردآورنده ی نهج البلاغه سيد رضی بود كه 1300 و اندی سال از آن زمان می گذرد و در طول اين مدت عده ای اشكال وارد كرده اند كه نهج البلاغه سند ندارد.
وی ضمن رد اين ادعا گفت: سيد رضی در 14 جای نهج البلاغه تصريح به منابع اخذ این کتاب كرده است و گذشته از آن عين مطالب نهج البلاغه در منابع و كتب روايی موجود است.
حجت الاسلام حق پناه اذعان كرد: نهج البلاغه با 240 خطبه، 79 نامه و 480 حكمت توسط سيد رضی با پشتوانه كتابخانه ی جندی شاپور با 10 هزار جلد كتاب و كتابخانه سيد مرتضی با 400 هزار جلد كتاب گردآوری شده است.
استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: دليل اينكه سيد رضی اسناد نهج البلاغه را به صورت مجزا ذكر نكرده اين بوده كه در آن زمان این دو كتابخانه موجود بوده و سيد رضی ضرورت ذكر منابع را احساس نكرده است.
وی يادآور شد: آن دو كتابخانه ی بزرگ توسط مغول نابود شد و به همين دليل بعدها اين ذهنيت به وجود آمد كه نهج البلاغه سند ندارد.
حق پناه افزود: در این راستا حجت الاسلام ری شهری، موسسه نهج البلاغه را با پشتوانه منابع حديثی گردآوری كرده است كه نهج البلاغه يك دهم آن است.
وی تصريح كرد: نهج البلاغه در سال 400 هجری گردآوری شد و از آن زمان تاكنون شرح های با ارزشی چون شرح ابن ابی الحديد و تحقيقات گسترده ای چون پيام امام پيرامون آن انجام شده است.
استاد حوزه علمیه خاطر نشان كرد: ترجمه های فارسی نهج البلاغه از ديدگاه اهل فن طبقه بندی شده كه فنی ترين آن ها ترجمه ی فيض الاسلام است و سپس محمد دشتی و در مرحله ی سوم جعفر شهيدی و در مرحله بعد ترجمه ی فولادوند است.
وی تصريح كرد: نهج البلاغه را به دليل فصاحت و بلاغت نهج البلاغه نام گذاری كرده اند ولی نهج البلاغه نهج السياسه، نهج الفقاهه و ... نيز هست و كسی می تواند نهج البلاغه را بشناسد كه علی(ع) را شناخته باشد و كسی كه علی(ع) را شناخته، قرآن را شناخته است.
captcha