کد خبر: 2525118
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۵

توليدات حوزه از حصار زبان فارسی خارج و با زبان بين‌المللی عرضه شود

گروه حوزه‎‏های علميه: رييس جامعة‎ المصطفی(ص) با بيان اينكه بسياری از توليدات قم در حصار زبان فارسی و زبان عربی قديم زندانی است تاكيد كرد: بايد اين توليدات از پستو خارج و با زبان بين‌المللی به دنيا عرضه شود.

به گزارش خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا) حجت‌الاسلام والمسلمين عليرضا اعرافی، رئيس جامعة المصطفی(ص) 8 ارديبهشت ماه در ديدار با اعضای شورای روابط عمومی مراكز حوزوی، گفت: زير نظر داشتن بيش از هزار و 500 واحد آموزشی و ارتباط با آنها، تحصيل بيش از صدهزار نفر در اين واحدها، فعاليت دست كم پنج‌هزار استاد در واحدهای آموزشی مرتبط با حوزه علميه، برخورداری از بيش از 20هزار مبلغ، زيرپوشش گرفتن نزديك به 200هزار نفر و بهره‌مندی آنان از خدمات مراكز حوزوی، برگزاری هزاران كلاس درس در واحدهای مزبور و برخورداری آنها از شمار زيادی پژوهشگر، مترجم و مؤلف از جمله ظرفيت‎های حوزه‎های علميه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: حوزه‌های علميه بيش از هزار سال قدمت دارند و بر خود می‌باليم كه تسلسل تاريخی حوزه‌های علميه از ابتدا تاكنون ادامه داشته و قطع نشده است.
وی با تأكيد بر اهميت تحول در حوزه و به‌روز بودن آن، آسيب نديدن وجهه حوزوی را بسيار مهم ارزيابی و تصريح كرد: بايد به عمق ظرفيت‎های حوزه نيز دست يابيم و اين وظيفه از وظايف مهم همه حوزويان و به خصوص روابط‌ عمومی‌های مراكز حوزوی است.
اعرافی نقش حوزه‌های علميه را در همه علوم و معارف بشری، انكارناپذير دانست و نگاه دوسويه به مخاطبان سازمانی را از ديگر مؤلفه‌های مورد نياز فعالان عرصه روابط عمومی در مراكز حوزوی برشمرد و افزود: در نگاه دوسويه، روابط عمومی بايد سازمان را به مخاطبان بشناساند و از سوی ديگر، نگاه بيرونی را به سازمان منتقل كند.
رئيس جامعة‌ المصطفی(ص) در ادامه، بر بهره‌گيری از شيوه‌ها، روش‌ها و فنون ارتباطی تأكيد كرد و با بيان اين كه كار علمی بايد كارشناسی باشد و از شيو‌ه‌های مزبور استفاده كند، گفت: افزون بر آنچه گفته شد، لازم است همه نهادهای حوزوی بين‌المللی باشند؛ البته بايد از تداخل پرهيز كرد ولی برخورداری از نگاه بين‌المللی مهم است؛ بسياری از توليدات قم در حصار زبان فارسی و زبان عربی قديم زندانی است؛ از اين مهم‌تر، زندانی بودن توليدات حوزوی در حصار فرهنگ ايرانی است، بدين معنا كه بسياری از آثار توليد‌شده، براساس بافت فرهنگ ايرانی است.
وی افزود: بايد گنج‌های بزرگ حوزوی را از پستو خارج سازيم و برای اين كار به نگاه بين‌المللی نياز داريم؛ شناساندن حوزه به نخبگان و دانشگاهيان داخل و خارج كشور و نيز شناساندن دانشگاه به حوزويان از ضروريات امروز است؛ اين دو، هنوز به خوبی يكديگر را نمی‌شناسند و گسست بين اين دو، يكی از زيان‌بارترين گسست‌ها به شمار می‌رود.
عضو جامعة مدرسين حوزه علميه قم يادآورشد: در معرفی حوزه بايد از لايه‌های رويين عبور كرده و لايه‌های عميق‌تر، روش‌ها، و متدلوژی و به تعبير مقام معظم رهبری، سنت‌های نانوشته حوزه را معرفی كنيم.
captcha