به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، به نقل از روابط عمومی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی علی اصغر رشيد در جلسه مشترك ستاد بزرگداشت مفاخر فرهنگی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان رضوی افزود: فردوسی، عطار و خيام ستاره های درخشان آسمان جمهوری اسلامی ايران هستند.
وی ادامه داد: فردوسی، عطار و خيام چهره های مشعشع ای هستند كه در حوزه های مختلف شاخص هستند اما در يك حوزه شاخص ترند بايد اين بولد شود و به عنوان يك برند به تمام دنيا معرفی شود.
معاون سياسی امنيتی خراسان رضوی بر استفاده از ظرفيت رسانه ملی در برنامه ها تاكيد كرد و اظهار داشت: بايد از ظرفيت صدا و سيمای خراسان رضوی با رويكرد عام استفاده شود صدا و سيما می تواند عموم مردم را مخاطب برنامه ها قرار دهد و در شناسايی مفاخر استان در بين مخاطبان عام موثر باشد.
وی افزود: همچنين بايد در انعكاس اين برنامه های از ساير شبكه های ملی به ويژه شبكه 4 كه يك شبكه فرهنگ محور است استفاده كنيم.
علی اصغر رشيد گفت: با توجه به اين كه در آستانه انتخابات قرار دهيم سعی شود از رويكردهای سياسی در برنامه ها جلوگيری شود.
وی با اشاره به مذهبی بودن شهر مشهد افزود: شعرای ما صبغه مذهبی دارند و اين صبغه در آثارشان كاملا مشهود است بايد در معرفی اين صبغه بيشتر تلاش كنيم.
معاون سياسی امنيتی خراسان رضوی بر برگزاری ميزگردهای تخصصی با موضوع مفاخر ، حضور شخصيتهای ملی در برنامه های بزرگداشت، برگزاری برنامه های علمی، دانشگاهی و برنامه های عام و تعميمی و ... تاكيد كرد.
برگزاری مراسم بزرگداشت فردوسی با پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی
در ابتدای اين جلسه سيد سعيد سرابی مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، از برگزاری مراسم بزرگداشت فردوسی با پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: تلاش كرده ايم با همكاری ستاد بزرگداشت مفاخر فرهنگی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان رضوی سه الی چهار روز شهر رنگ بوی فردوسی و شاهنامه و آموزه های دينی موجود در شاهنامه را داشته باشد.
وی در خصوص بزرگداشت روز ملی خيام نيشابوری اظهار داشت: 27 ارديبهشت ماه اختتاميه كنگره از توس تا نيشابور در نيشابور برگزار و صبح روز 28 ارديبهشت برنامه بزرگداشت روز ملی خيام در فرهنگسرای سيمرغ برگزار می شود در برنامه های بزرگداشت روز ملی خيام احتمالا وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور خواهند داشت.
در اين جلسه همچنين غلامحسين عليپور، سرپرست دبيرخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: 25 فروردين افتتاحيه كنگره شعر از توس و نيشابور در مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) است، برنامه های علمی بزرگداشت فردوسی دو روزه در آموزشگاه مصلی نژاد و دانشكده ادبيات دانشگاه فردوسی برگزار می شود.
وی افزود: دبير علمی همايش دكتر جعفر ياحقی است و مديريت اجرايی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی است.
عليپور ادامه داد: بازديد ميهمانان از آرامگاه فردوسی، گلباران ارامگاه، برگزاری مراسم بزرگداشت در آرامگاه به همت ميراث فرهنگی و همكاری ستاد از ديگر برنامه های بزرگداشت فردوسی است.
در اين جلسه عباس زاده معاون ميراث فرهنگی خراسان رضوی گفت:مراسم بزرگداشت فردوسی در آرامگاه شب 25 ارديبهشت ماه با حضور معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگی كشور و استاندار خراسان رضوی برگزار می شود.
وی افزود: اجرای برنامه های هنری از جمله نقالی، سخنرانی اساتيد ايرانی و خارجی، افتتاحر چند پروژه و موزه از جمله مهمترين اقدامات در روز بزرگداشت است همچنين در روز 28 ارديبهشت در خيام و نيشابور نيز برنامه خواهيم داشت.
برگزاری كنگره از توس تا نيشابور
حسين مسگرانی معاون فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از برگزاری كنگره شعر از توس تا نيشابور به صورت ملی خبر داد و گفت: كنگره از توس تا نيشابور با گستره ملی برگزار می شود فراخوان اين كنگره اوايل فروردين ماه به سراسر كشور ارسال شده تا كنون 200 اثر از 16 استان به دبيرخانه كنگره ارسال شده است كه بيشترين آثار از خراسان رضوی و اصفهان است.
وی افزود: افتتاحيه مراسم 25 ارديبهشت ماه در آمفی تئاتر مجتمع امام رضا(ع) و اختتاميه 27 ارديبهشت ماه در تالار سيمرغ نيشابور برگزار می شود.
مسگرانی ادامه داد: از اين كنگره در حد ملی استقبال خوبی شده است با توجه به هوای نيشابور و مشهد در ارديبهشت ماه اين كنگره اردوی شاعران ايران است.
وی موضوع اين كنگره را شعر حماسی عنوان كرد و اظهار داشت: سعی شده اين اشعار پيوندی هم با اشعار دفاع مقدس كه گونه ای از شعر حماسی است داشته باشد.
در اين جلسه نمايندگان شهرداری مشهد، سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، صدا و سيمای خراسان رضوی برنامه های خود را اعلام كردند.
همچنين دكتر فرزاد قائمی از چاپ كتاب مقالات همايش بزرگداشت فردوسی خبر داد و دكتر اشرف زاده از اعضای انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان گفت: تا كنون برای بزرگداشت مفاخر استان كم كار كرده ايم بايد سعی كنيم اين كم كاری جبران شود. تلاش شود صدا و سيما در يك هفته در بين مردم شوری ايجاد كند تا مردم هم با مفاخر آشنا شوند هم بفهمند مسوولان در فكر بزرگانشان هستند. ترس داريم كه اگر كم كار كنيم همين مفاخر و شخصيتهايی كه مربوط به ايران هستند و جهانی اند را بدزدند و به نام خودشان كنند.