کد خبر: 2561297
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۶

كافران و مشركان به تعبير قرآن در غل و زنجير افكار و عقايد باطل گرفتار هستند

گروه حوزه‌های علميه: آيت‌الله العظمی جعفر سبحانی گفت: افرادی هستند كه خود را غرق در گناه كرده‌ و باعث می‌شود افكار اين افراد تغيير يافته و حتی خداوند را نيز فراموش كنند به همين دليل به تعبير قرآن كافران و مشركان در غل و زنجير افكار و عقايد باطل خويش گرفتار هستند.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) آيت‌الله العظمی جعفر سبحانی روز يك‌شنبه 24 تيرماه در جلسه تفسير قرآن كريم در مدرسه حجتيه قم آيه شريفه «و َسَوَاء عَلَیْهِمْ أَأَنذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنذِرْهُمْ لاَ یُؤْمِنُونَ» از سوره يس را مورد اشاره قرار داد و بيان كرد: افرادی در عالم هستند كه اعمالشان سبب شده است تا در غل و زنجير گمراهی فرو روند و هم‌چنين سدی در مقابل و پشت خود داشته باشند، آن‌ها در واقع كسانی هستند كه شايستگی دريافت حقيقت را از دست داده‌اند.
وی ابراز كرد: اين افراد كسانی هستند كه هرچه حقيقت‌ها برای آن‌ها بيان شود اثری نخواهد داشت چرا كه خود سبب شده‌اند از ديدن حقيقت محروم باشند.
وی تاكيد كرد: نافرمانی مداوم از حضرت حق باعث می‌شود كم كم افكار اين دسته از آدميان هم تغيير يافته و حتی خداوند را هم فراموش كنند.
مرجع تقليد شيعيان افزود: آيه هشتم سوره يس نيز می‌فرمايد«إِنَّا جَعَلْنَا فِی أَعْنَاقِهِمْ أَغْلاَلًا فَهِیَ إِلَى الأَذْقَانِ فَهُم مُّقْمَحُونَ» كه از آن می‌توان نتيجه گرفت كه اعمال باطل كفار و مشركان سبب می‌شود كه خداوند نيز به نوعی آنها را گمراه كند.
وی ادامه داد: گمراه شدن و سنگدل شدن اين انسان‌ها نتيجه اعمال گذشته خود آن‌ها بوه و امروز می‌بينيم برخی انسان‌های بی‌رحم نه تنها مبارزان سوری را به قتل می‌رسانند بلكه قلب آن‌ها را هم به دندان می‌گيرند.
وی بيان كرد: همين دسته از انسان‌ها كه خود مسبب گمراهی و غفلت خويش هستند در سوريه نيز به اعمال تروريستی مشغول‌اند و درحقيقت اين افراد چنان اعمال زشت و نابخردانه‌ای داشته‌اند كه خدا هم آنها را از مسير درست منحرف كرده است.
آيت‌الله العظمی سبحانی تاكيد كرد: آيه فوق به نوعی تفسير اخروی نيز دارد، اگر از بعد اخروی به آن نظر كنيم در می‌يابيم كه ممكن است كافران و مشكران در جهان آخرت با غل و زنجيرهايی در گردن محشور شوند.
وی گفت: «وَجَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِيهِمْ سَدًّا وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لاَ یُبْصِرُونَ» آيه نهم سوره مباركه يس است كه بيان‌گر اين حقيقت است كه كافران و مشركان علاوه بر اينكه در غل و زنجير عقايد باطل گرفتار هستند سدی در جلو و هم چنين سدی در پشت سر خود دارند كه مانع از ديدن و شنيدن حقايق توسط آنها می‌شود.
وی با بيان اين كه انسان دو نوع ابزار جهت نيل به حقيقت در اختيار دارد تصريح كرد: اولين ابزار، ابزار درونی است كه شامل خرد، عقل و فطرت است و دومی ابزار بيرونی است كه شامل پيامبران و اوليای دين می‌شود.
مرجع تقليد شيعيان ادامه داد: كافران در حقيقت خود را از هر دو ابزار حقيقت محروم كرده‌اند به همين دليل خداوند می‌فرمايد سدی در جلو و پشت سرشان قرار داديم.
captcha