کد خبر: 2564519
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴
هشتمين نمايشگاه قرآن و عترت مشهد/(27)

اينجا وقتی می‌خواهی عبور كنی بايد از روی گناهان بگذری

گروه فعالیت‌های قرآنی: حوزه علميه خراسان امسال با يك ايده جالب به نمايشگاه قرآن مشهد آمده است، بنرهایی كه روی آنهای گناهان كبير نوشته شده و روی زمين افتاد و مردم از روی آن‌ها عبور می‌كنند و كارهای نيك و پسنديده را به ياد می‌سپارند.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، شعار امسال هشتمين نمايشگاه قرآن و عترت مشهد تبيين سبك زندگی قرآنی در خانواده است كه مورد استقبال خانواده‌ها قرار گرفته و غرفه‌هایی كه در آن مشاوره سبك زندگی دينی ارائه می‌شود، مملو از خانواده‌هایی است که به نمايشگاه آمده بودند.
امسال از غرفه‌های مشاوره سبك زندگی دينی هشتمين نمايشگاه قرآن و عترت مشهد، خانواده‌ها استقبال خوبی به عمل آورند، هر چند نمايشگاه قرآن امسال نسبت به سال گذشته چنگی به دل نمی‌زد اما غرفه‌های مشاوره قرآنی پر مخاطب‌ترين غرفه در بين ساير غرفه‌ها هستند.
و اما نمایشگاه، اينجا وقتی می‌خواهی عبور كنی بايد از روی گناهان بگذری، اينجا به تو يادآوری می‌كنند كه اعمال نيك مانند گل است و تو با انجام آن می‌توانی خانه دلت را گل باران كنی. اينجا ورودی غرفه‌های حوزه علميه است.
حوزه علميه خراسان امسال با يك ايده جالب به هشتمين نمايشگاه قرآن و عترت مشهد آمده است، بنرهایی كه روی آنهای گناهان كبير نوشته شده و روی زمين افتاد و مردم از روی آن‌ها عبور می‌كنند و در كنار آن‌ها گل‌هایی كه نام كارهای نيك بر روی آن نوشته شده است؛ مردم از روی گناهان عبور می‌كنند و كارهای نيك و پسنديده را به ياد می‌سپارند.
امسال حوزه علميه خراسان با 45 غرفه در هشتمين نمايشگاه قرآن و عترت مشهد حضور يافته است اما نكته قابل تامل حضور 3500 پژوهش قرآنی بانوان حوزه‌های علميه خراسان بزرگ است كه در زمينه‌های مختلف قرآنی تحقيق و پژوهش كرده‌اند.
غرفه‌ها تا قبل از افطار تقريبا خالی است اما كم كم كه به لحظه افطار نزديك می‌شويم، غرفه‌ها نيز شلوغ‌تر می‌شود. نوای اذان كه در نمايشگاه طنين‌انداز می‌شود در گوشه و كنار نمايشگاه خانواده‌ها و بازديدكنندگان گوشه‌ای را برای افطار انتخاب می‌كنند.
خانوادگی، دوستانه، دوتا دوتا و چندتا چندتا در گوشه‌ای از نمايشگاه چيزی به عنوان سفره پهن كرده‌اند و روزه خود را افطار می‌كنند. فضای نمایشگاه نمای زيبایی را خلق می‌كند، اينجا با چای و شربت و خرما از بازديدكنندگان روزه‌دار پذيرای می‌كنند اما تا ساعتی بعد از افطار كه بازديدكنندگان افطار خود را تمام کنند، مسئولان پذيرایی نمايشگاه قرآن تازه افطار خود را باز می‌كنند.
چيزی كه امسال در هشتمين نمايشگاه قرآن و عترت مشهد به شدت به چشم می‌آيد، ناهماهنگی چيدمان غرفه‌هاست؛ يكی از غرفه‌دارن می‌گويد: نمايشگاه امسال اصلا رضايت‌بخش نبود به خاطر اين كه غرفه‌ها به خوبی چيده نشده است در صورتی که ما برای هفته پژوهش با دعوت از غرفه‌داران توانستيم چيدمان خوبی در نمايشگاه داشته باشيم تا مخاطب دچار سر درگمی نشود.
به سالن فردوسی می‌رویم، غرفه‌های سالن همه بخش‌ها را در دل خود جای داده است. حوزه علمیه، دفتر تبلیغات، صنایع دستی، حوزه هنری، کانون هنرمندان و ... همه در این سالن قرار دارند که این مسئله باعث سردرگمی مخاطبان شده است، هرچند سالن‌های انوری، ابوسعید و بهار چینش تقریبا قابل قبولی داشتند.
امسال حضور صنايع دستی اسلامی در نمایشگاه به شدت به چشم می‌خورد به طوریكه اكثر غرفه‌ها به اين بخش تعلق داشت، از ديگ‌های سنگی و معرق‌كار و صنايع دستی زنجان و اصفهان تا گليم‌بافی، گبه‌بافی‌های كرمانج كرمان و خوزستان، همه به نمايش در آمده بود.
اين نمايشگاه فرصت خوبی بود تا هنرمندان هنرنمايی خود را با آيات و اسماء متبركه به نمايش بگذارند و بازديدكننده نيز نظاره‌گر آيات و اسماء متبركه در هنرهای مختلف باشند.
فرزانه طالقانی، مسئول اسلام شناسی حوزه علميه خراسان در اين رابطه عنوان كرد: شعار امسال هشتمين نمايشگاه قرآن و عترت مشهد ارائه سبك زندگی قرآنی است اما كمتر اين موضوع را در نمايشگاه می‌ببينيم. اين موضوع تنها در غرفه‌هایی كه در آن مشاوره قرآنی صورت می‎گيرد ديده می‌شود، اين درحالی است كه در مهدكودك‌ها كه مثلا زير نظر مراكز دينی ما است كمتر اين موضوع پرداخته شده و در واقع اين نمايشگاه نتوانسته به خوبی سبك زندگی دينی را حداقل بين بازديدكنندگان تا حدی نهادينه كند.
وی عنوان كرد: تنها در صورتی می‌توان سبك زندگی دینی و اسلامی را در جامعه نهادينه كرد كه نيت مسئولان فقط راضی نگه‌داشتن خدا باشد و در اين راه گام بردارند اما برای اينكه سبك زندگی دينی در جامعه نهادينه شود، بايد ريشه‌ای عمل كنيم و اين كار نیز از دوران دبستان و در مهدكودك‌ها آغاز شود.
در گوشه ديگر اين نمايشگاه حضور برادران و خواهران مسلمان در افغانستان و سوريه ديده می‌شد كه در اين نمايشگاه كتاب‌ها و فرهنگ كشور خود را در پوشش و غذاهای ماه رمضان به نمايش گذاشته بودند.
غرفه افغانستان هر شب با يكی از غذاهای كشورشان از بازديدكنندگان پذيرای می‌كنند. شير پره كه يك نوع شيرينی افغانی و بسيار طعم لذيذی دارد و آشك كه نوعی غذا محلی محسوب می‌شود، غذاهای سنتی‌ای بود كه در سومین شب برپایی نمایشگاه قرآن در غرفه افغانستان سرو می‌شد.
captcha