کد خبر: 2607272
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۰

لزوم شناخت جايگاه تاريخی انقلاب اسلامی با تاسی به سيره شهدا

گروه حوزه‌های علميه: مدرس دانشگاه شهدا را بزرگترين الگو در شناسايی اين جايگاه تاريخی عنوان كرد و گفت: در اين رابطه بايد از شهدا الهام بگيريم زيرا آنها فهميدند كه انقلاب تا چه اندازه بزرگ است زيرا به راحتی ندای امام را لبيك گفتند و به وسعت حيات توحيدی انبياء وارد شدند.

به گزارش خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا)، علی اصغر طاهرزاده از اساتيد دانشگاه سه شنبه، 30مهرماه، در همايش طلبه عصر انقلاب كه با موضوع «حكمت تمدن‌ساز» در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد گفت: يكی از مباحثی كه در سير تاريخ و فلسفه تاريخ از اهميت بسياری برخوردار است و متاسفانه مردمی كه در عصر وقوع آن حضور دارند به اهميت آن پی نبرده‏‎اند، انقلاب اسلامی ايران است.
وی افزود: اين انقلاب، تاريخ نوينی را در جهان ايجاد كرد و در اين راستا بايد آنقدر هنرداشته باشيم كه به عنوان كسانی كه در متن اين انقلاب واقع شده‏ايم جايگاه خود را در اين تاريخ جديد بيابيم.
اين نويسنده و پژوهشگر فلسفه اسلامی با ذكر اين مطلب كه دعای ندبه به خوبی اين جايگاه را مشخص می‏كند، اظهار كرد: بايد جايگاه‌شناسی تاريخی را از دعای ندبه بياموزيم پس از خلقت آدم(ع) به عنوان پيامبر خدا، يك حيات توحيدی و تاريخی آغاز شد و در زمان پيامبر اكرم(ص) به اوج خود رسيد.
وی افزود: نكته جالب اينجاست كه در دعای ندبه ما جايگاه خود را در اين حيات به نوعی امتحان می‌كنيم تا ببينيم در كجای اين مسير تاريخی قرار داريم.
طاهرزاده يادآور شد: برای حضور در اين مقطع حيات توحيدی بايد جايگاهمان را مشخص كنيم؛ حضور در اين جايگاه شرايط و لوازمی می‎‏خواهد كه بيشتر آن در روح و ذهن آدمی شكل می‏گيرد.
وی شهدا را بزرگترين الگو در شناسايی اين جايگاه تاريخی عنوان كرد و گفت: در اين رابطه بايد از شهدا الهام بگيريم زيرا آنها فهميدند كه انقلاب تا چه اندازه بزرگ است زيرا به راحتی ندای امام را لبيك گفتند و به وسعت حيات توحيدی انبياء وارد شدند.
طاهر زاده با اشاره قيام امام حسين(ع) در كربلا تصريح كرد: نمونه بزرگ آن را بايد در قيام امام حسين (ع) ديد امام حسن (ع) برای حفظ تمدن اصيل اسلامی و جان مسلمانان واقعی با معاويه صلح كردند ولی امام حسين (ع) با تمام اصحاب خود در نبرد عاشورا حاضر شدند و اين حيات بزرگ تاريخی را عزت دو چندان دادند، شهدای كربلا آن قدر اين صحنه را بزرگ می‌ديدند كه برای حضور در اين ميدان شور و شوق داشتند اين دو صحنه بزرگ با مديريت تاريخی امام حسن(ع) و امام حسين (ع) موفق شد.
اين پژوهشگر فلسفه اسلامی گفت: الان اگر با اين فرض وارد شويم كه اگر اين انقلاب در دايره نظام توحيدی است بايد با شور و نشاط در اين نظام توحيدی حاضر شويم حادثه كربلا امروز هم به خاطر همين نظام توحيدی و همين هستی‌شناسی توحيدی در تمام تاريخ حضور فعالانه دارد تا امروز هم اين اثرات باقی است.
وی گفت: برای حضور در اين انقلاب بايد ابتدا اين حيات توحيدی را خوب بشناسيم و خود را در اين حوزه تاريخی قرار دهيم زيرا حضور در اين حوزه ما را به وسعت حضور همه مجاهدين و موحدين تاريخ وارد خواهد كرد؛ يكی از عواملی كه به ما كمك می‌‌كند تا نگاه درست تاريخی داشته باشيم، نگاه توحيدی ملاصدرا است.
طاهرزاده يادآور شد: فلسفه ملاصدرا فلسفه‌ای ‌تمدن‌ساز است كه انقلاب اسلامی ما را شكل داد و حركت امام وام‌دار نگاه صدرايی است، اين انقلاب اين خصوصيت را دارد كه در آينده حضور جدی داشته باشد و اين حضور در آينده نيز بايد منطبق بر نگاه صدرايی باشد؛ مقام معظم رهبری عنوان كردند كه تفكر ملاصدرايی طوری است كه در آينده حضور دارد و مخاطب خود را پيدا می‌كند.
وی با ذكر اين مطلب كه انقلاب اسلامی ايران به قدری پيچيده و دارای زوايای مختلف است كه بايد سال‌ها برای پژوهش در آن تحقيق كنيم، عنوان كرد: در حقيقت انقلاب اسلامی ايران روحی در اين جهان مرده است كه ميشل فوكو به خوبی به آن اشاره كرد.
وی عنوان كرد: پس از شكل گيری حكومت صفوی بزرگانی مثل ملاصدرا و شيخ بهايی به منظور اينكه اجازه ندهند نظام فكری اين حكومت به دست صوفيان و متحجرين بيفتد اين نظام را شكل دادند كه فلسفه ملاصدرا به رغم اينكه آن را سياسی نمی‌‌دانند ايدئولوژی آن را شكل دهد و آن را از آسيب‌ها حفظ كند.
captcha