کد خبر: 2614846
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۱
به همت بسیج جامعه زنان کشور صورت گرفت؛

تدوین مجموعه بیانات مقام معظم رهبری درباره زن و خانواده

گروه جامعه: مجموعه بیانات مقام معظم رهبری از سال ۶۸ تاکنون درباره زن و خانواده در کتاب مرجعی با عنوان «ترسیم مسئله زن و خانواده در گفتمان مقام معظم رهبری» به همت بسیج جامعه زنان کشور منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «ترسیم مسئله زن و خانواده در گفتمان مقام معظم رهبری» مشتمل بر همه آراء و نظرات مقام معظم رهبری در حوزه زن و خانواده است که از 561 عنوان سخنرانی‌ و خطابه‌های معظم در خطبه‌های عقد از تاریخ 24 آبان 68 تا 18 مرداد 92 جمع‌آوری شده است.

این پژوهش نسبت به بسیاری از آثاری که در این زمینه وجود دارد عام‌تر و گسترده‌تر است؛ چراکه برخی از آثار به موضوعی خاص در حوزه زن و خانواده پرداخته‌اند و برخی دیگر بر یک یا تعداد محدودی از بیانات در این باره متمرکز است.

در این کتاب از روش تحلیل محتوای کمی استفاده شده است که نسبت به بسیاری از پژوهش‌های انجام شده روش تحلیلی آن جامع‌تر و کامل‌تر است.

پژوهش حاضر شامل دو بخش کلی مسئله زن و خانواده است و هر یک از این دو بخش شامل گفتارهای متفاوتی است که مبتنی بر قرابت معنایی تفکیک شده هستند و درصد تکرار شاخص‌ها در هر یک از دو بخش نیز به صورت مجزا محاسبه شده است.

به طور کلی از مجموع ‌هزار و 332 عدد از فیش‌های مستخرج از بیانات مقام معظم رهبری، تعداد 547 عدد مربوط به بخش خانواده و 785 عدد مربوط به بخش مسئله زنان است که افزون‌تر بودن داده‌های مسئله زن نسبت به بخش خانواده به معنای اهمیت بیشتر آن از لحاظ مفهومی و ایدئولوژیک نیست، بلکه گستردگی و تنوع موضوعات در این بخش به جهت عمومیت بیشتر مبحث مسئله زن به مراتب افزون‌تر است.

captcha