کد خبر: 2652446
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۷
ایکنا گزارش می‌دهد؛

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس معارفه شد

گروه جهاد و حماسه: در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس، خداداد ابراهیمی به‌‌عنوان مدیرکل جدید این بنیاد معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، مراسم تودیع و معارفه مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس ا‌مروز، 9 دی‌ماه با حضور رئیس این بنیاد در مرکز کتابخانه اسناد ملی فارس برگزار شد.

حسن خلیلی، مدیرکل اسبق بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس در این مراسم به تشریح فعالیت‌های انجام شده این بنیاد در طی 40 ماه خدمت خود پرداخت و گفت: تهیه طرح نقش استان فارس در دفاع مقدس را در این دوران دنبال کردیم و در این راستا جلسات متعددی نیز برگزار شد.

وی تشکیل پرونده و معرفی اساتید درس دفاع مقدس را از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت دانست و گفت: این اساتید هم‌اکنون در 152 واحد دانشگاهی مشغول تدریس هستند البته اکنون تعداد این اساتید از 100 نفر بیشتر شده‌آند.

به گفته وی، تولید و اکران فیلم‌های مستند دفاع مقدس که باید مرتب بازنگری شده و با طرح‌های جدید به نسل نو ارائه شود، از دیگر اقدامات انجام شده در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس بود.

مدیرکل اسبق بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس عنوان کرد: به جهت اینکه دفاع مقدس در تمام عرصه‌ها حرفی برای گفتن دارد، تهیه فیلم‌های خانواده سه شهیدی و 4 شهیدی را دنبال کردیم و  البته خانواده‌های دو شهید و تک فرزندی نیز ادامه خواهد یافت.

ارائه درس دفاع مقدس به 14 هزار دانشجو در فارس

وی ادامه داد: ارائه و تدریس دو واحد درس آشنایی با دفاع مقدس در مراکز آموزش عالی که تقریباً این سه سال آخر واحدهای دانشگاهی و آموزش عالی به 182 واحد رسیده بود و در ترم جاری 14 هزار دانشجو در درس دفاع مقدس در استان فارس مشغول به تحصیل بودند و 30 هزار نفر از جوانان این استان برای این درس مراجعه کردند.

برگزاری همایش اساتید و استفاده از تجارب آن‌ها، جمع‌آوری عکس، فیلم و اسناد مربوط به دفاع مقدس که 50 هزار قطعه عکس، 4 هزار ساعت فیلم و 30 هزار برگ اسناد و پیگیری برای مصوب کردن بودجه مورد نظر مرکز فرهنگی از دیگر اقداماتی بود که خلیلی از آن‌ها نام برد.

تخصیص 11 میلیارد تومان به موزه دفاع مقدس فارس

وی همچنین، به موزه دفاع مقدس استان فارس اشاره کرد و گفت: طی جلساتی که با نماینده ولی فقیه در استان، استانداری و نمایندگان مجلس برگزار کردیم، 11 میلیارد تومان برای این موزه تصویب شد که البته ما با 2 میلیارد تومان کار این موزه را آغاز کردیم.

وی‌ همچنین،  از برپایی نمایشگاه فصلی و تخصصی در کنار موزه دفاع مقدس خبر داد و گفت: طراحی و احداث و خرید تجهیزات برای آب نمای این بنیاد، طراحی فاز اول سایت فعلی و طرحی پیشنهادی الحاق زمین مجاور،‌ پیگیری جهت تدفین شهدای گمنام در استان فارس که تاکنون 160 شهید در 58 نقطه از استان فارس دفن شدند، برقراری ارتباط مؤثر با موسسات مردم نهاد فرهنگی ، برقراری ارتباط با جوانان و نوجوانان و علاقه‌مند کردن آنها به دفاع مقدس، برگزاری جشنواره خاطره‌نویسی استانی دفاع مقدس که 3 دوره آنها به حمد الهی با موفقیت انجام شده و چهارمین آن هم به نام «خاکریز خاطره» در مرحله فراخوان است، از دیگر اقدامات انجام شده است.

به گفته خلیلی، برگزاری جشنواره شعر استانی دفاع مقدس که 6 دوره برگزار شد و دوره بعدی در سال آینده دنبال خواهد شد،‌ اجرای مسابقات مختلف فرهنگی در موضوع دفاع مقدس، چاپ نشریه استانی، تدوین و تألیف کتاب‌های دفاع مقدس که 30 عنوان کتاب و 20 عنوان هم به‌صورت حمایتی از برنامه‌های نقد این کتاب‌ها انجام شد،  پیگیری چاپ خاطرات و تاریخ شفاهی رزمندگان،‌ تهیه بانک اطلاعات از رزمندگان استان فارس، همکاری در اعزام کاروان‌های راهیان نور، حضور مؤثر در نمایشگاه‌‌های کتاب استانی و ملی، ساخت 21 تندیس سوپررئال از سرداران شهید، طرح جغرافیایی شیراز در دفاع مقدس و حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی با موضوع دفاع مقدس و تحقیقات برتر دانشجویی از دیگر اقدامات انجام شده در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس است.

بنابراین گزارش، غلامحسین غیب‌پرور، فرمانده سپاه فجر فارس نیز در این مراسم با یادآوری اینکه امام راحل(ره) همه چیز خود را وقف اسلام کرد، افزود: امام(ره) انسانیت امروز را با خدای متعال آشتی داد و این هنر امام بود اما دنیا برنتابید و تقابل‌ها، دشمنی‌ها و توطئه‌های زیادی بر علیه این نظام و انقلاب روا داشتند.

فرمانده سپاه فجر فارس ادامه داد: یکی از این توطئه‌ها، جنگ ناجوانمردانه‌ای بود که دنیای استکبار و قلدران عالم به این نظام مظلوم تحمیل کردند و تبدیل به دفاع مقدس شد.

اگر جوهره اسلام را دفاع مقدس حذف کنیم، دیگر مقدس نیست

وی با تأکید بر اینکه اگر جوهره اسلام، اهل بیت(ع)، پیامبر(ص)، امام حسین(ع) و حضرت زهرا(س) را از دفاع مقدس حذف کنیم، دیگر مقدس نیست، گفت: در عالم جنگ‌های زیادی شده است اما دفاع مقدس ما به غیر از محبت اهل بیت(ع)، عشق به اسلام و پا در رکاب بودن ولایت چیز دیگری نبود.

غیب‌پرور اظهار کرد: با مرور وصیتنامه شهدا مشاهده می‌کنیم که در تمام آن‌ها اسم اسلام، قرآن، امام حسین(ع)، کربلا، نینوا، امام زمان(عج) و ولایت وجود دارد و من تاکنون وصیت‌نامه شهیدی ندیدم که این‌ها در آن نباشد لذا این مسئله پیام بسیار مهمی دارد که دنیا بداند خاک عزیز است اما بالاتر از خاک، دین خداست که رزمندگان ما برای حفظ آن رفتند.

حماسه 8 ساله، یک دفاع عاشورایی از اسلام بود

فرمانده سپاه فجر فارس با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس تمام اقشار مختلف مردم اعم از ارتش، سپاه، بسیج و غیره همگی زیر خیمه امام حسین(ع) آمدند و یک دفاع عاشورایی از اسلام انجام دادند، گفت: جنگ تمام شد و واقعاً این مطلبی که مقام معظم رهبری فرمودند که جنگ گنج است و باید استخراج کنیم، مورد توجه قرار گیرد.

غیب‌پرور با اشاره به آیه 8 سوره مبارکه تکاثر « ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ؛ سپس در همان روز است که از نعمت [روى زمین] پرسیده خواهید شد» ابراز کرد: در روز قیامت از این نعمات الهی مانند ولایت علوی و انقلاب اسلامی از ما سئوال می‌شود و آیا نعمت چیزی غیر از خون شهداست؟ لذا نکته مهمی که باید درباره خون شهدا پاسخ دهیم، فرهنگ،‌روش، سیره، منش و طریق آن‌هاست که آیا به نسل بعد هم منتقل کردیم یا خیر.

اشاره به حماسه 9 دی

فرمانده سپاه فجر فارس در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بعد از دفاع مقدس، دشمنی‌ها کم نشد، گفت: توطئه‌ها بعد از دفاع مقدس نیز ادامه یافت تا به سال 78 رسیدیم و اتفاقی که در 88 بروز کرد، قرار بود 10 سال قبل آن رخ دهد.

غیب‌پرور با یادآوری اینکه قریب 8 ماه این فجایع ادامه داشت، گفت: تا اینکه به وجود مقدس امام حسین(ع) اهانت کردند در حالی که تمام پیروان ادیان دیگر مانند مسیحی، زرتشتی، یهودی و غیره وجود امام حسین(ع) برای آنان قابل احترام است و آن حضرت شخصیتی است که تمام اهل عالم نسبت به وجودشان مؤدب هستند.

فرمانده سپاه فجر فارس ادامه داد: فتنه‌گرا به امام حسین(ع) اهانت کردند و خیمه عزای او را آتش زدند و تمثال امام خمینی(ره) که تمام حیثیت و آبروی ما در شخصیت ایشان است،‌ را آتش زدند لذا مردم نیز در مقابل این اقدامات ایستادند.

حماسه 9 دی، یک «نه» جانانه به متقابلان اسلام بود

وی با تأکید بر اینکه حماسه 9 دی شکستن یک بغض در گلو بود  که ترکید، گفت: این حماسه یک «نه» جانانه به تمام کسانی بود که به اسم اسلام، در مقابل اسلام قرار گرفته بودند، بود.

غیب‌پرور با یادآوری اینکه این حماسه در شیراز در 8 دی رخ داد، گفت: رسانه‌ها باید روی این قضیه تمرکز کنند و این مسئله باید در تاریخ استان بماند که مردم استان فارس هم 8 و هم 9 دی حماسه آفریدند.

فرمانده سپاه فجر فارس در بخش پایانی سخنان خود ضمن قدردانی از زحمات خلیلی، مدیرکل اسبق بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس این استان گفت:  15 هزار شهید و 15 هزار جانباز و 250 هزار رزمنده در این استان وجود دارد لذا بسیار مهم است در استانی که به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) نام‌گذاری شده است،‌ ما بتوانیم آثار دفاع مقدس را هم حفظ و هم ارزش‌های آن را نشر دهیم البته از سال 89 شاهد یک روند نو در برگزاری یادواره و سرکشی از خانواده شهدا هستیم.

9 دی، تبلوری از دفاع مقدس بود

به گزارش ایکنا، در ادامه این مراسم، بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ  آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور با بیان اینکه‌ دفاع مقدس همچنان ادامه دارد، به فرارسیدن سالروز حماسه 9 دی اشاره کرد و افزود: 9 دی‌ماه تبلوری از دفاع مقدس ما بود و همان‌طور که پیروز واقعی دفاع مقدس، مردم بودند، پیروز واقعی حماسه 9 دی نیز مردم بودند.

دفاع مقدس در یک محدوده زمانی تعریف نمی‌شود

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور با تأکید بر اینکه دفاع مقدس در یک محدوده زمانی تعریف نمی‌شود بلکه در یک امتداد زمانی تعریف می‌شود، دفاع مقدس را یک گنج دانست و افزود: این گنجینه، گنج‌یاب می‌خواهد و ما تاکنون درباره دفاع مقدس نتوانستیم از گنجینه آن بهره‌برداری که می‌خواهیم، داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در کشورمان  در موضوع دفاع مقدس واقعاً عقب ماندگی داریم، تأکید کرد: دفاع مقدس متعلق به تمام مردم است لذا باید تمام مسئولان همت گذارند و از رئیس‌جمهور که خودشان در دفاع مقدس حضور داشتند، انتظار می‌رود که در این حوزه تلاش کنند.

ورود جناحی به دفاع مقدس، خیانت است

کارگر اظهار کرد: دفاع مقدس متعلق به همه است و به هیچ جناحی تعلق ندارد و هر کسی در موضوع دفاع مقدس ورود جناحی داشته باشد، خیانت کرده است و این حماسه به یاد ماندنی، متعلق به تمام ادیان، مذاهب و اقوام و گویش‌هاست.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور همچنین به نقش زنان در دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در دفاع مقدس اگر زنان از مردان نقش بیشتری نداشته باشند، کمتر هم ندارند و این مسئله‌ای است که مغفول واقع شده است و یا نقش روحانیت در دفاع مقدس که بنا به آمارها نشان می‌دهد بیشترین حضور در جبهه‌ها را داشتند و تعداد شهدای آن‌ها از اقشار دیگر بیشتر است، نیز همین‌گونه است.

«ما می‌‌توانیم» از دوران دفاع مقدس آغاز شد

کارگر با بیان اینکه ما در دوران دفاع مقدس «ما می‌توانیم» را یاد گرفتیم، گفت: ملت ایران می‌توانند مرزهای علم را بشکنند و این مرزشکنی، افتخار ماست و اکنون نیز افتخار می‌کنیم که 6 قدرت دنیا با ما مذاکره می‌کنند و به دنبال این هستند که ایران را قانع کنند.

راه‌اندازی موزه دفاع مقدس در تمام استان‌ها؛ از برنامه‌های اصلی بنیاد

کارگر در ادامه سخنان خود به موز‌ه‌های دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌های ما در این بنیاد آن است که در هر استانی باید یک موزه دفاع مقدس داشته باشیم و تاریخ شفاهی دفاع مقدس حفظ شود، چون آیندگان ما به این اسناد نگاه می‌کنند.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور با بیان اینکه در دفاع مقدس نباید به دنبال گذشته باشیم، گفت: باید به دنبال آینده باشیم زیرا آینده این مملکت در گرو نشر ارزش‌های دفاع مقدس است.

کارگر در بخش پایانی سخنان خود ضمن تقدیر از زحمات حسن خلیلی، ابراهیمی را به‌عنوان مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس معرفی کرد و گفت: بنیاد حفظ آثار متعلق به همه است و درب آن باید باز شود و این تفکر که ما تنها به رئیس خود جوابگو هستیم، نیست بلکه باید در استان در مقابل تمام مسئولان پاسخ‌گو باشیم.

این گزارش می‌افزاید، آخرین سخنران این مراسم خداداد ابراهیمی، مدیرکل جدید بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس بود که گفت: این مسئولیت بهانه‌ای برای خدمت به شهدا، جانبازان، ایثارگران و نیروهای بسیج جهاد سازندگی و غیره است.

وی در ادامه به بیان خاطراتی درباره عملیات کربلای 4 که  این ایام مصادف با سالگرد این عملیات بود، پرداخت و گفت: جهت اعلام برنامه‌های کاری در بنیاد حفظ آثار باید ابتدا مطالعه دقیقی انجام دهم و امیدواریم با کمک و پشتیبانی مدیرکل اسبق و نیروهای مسلح استان فارس، بتوانیم مشکلاتی که در بحث دفاع مقدس در این استان وجود دارد، را برطرف کنیم.

captcha