کد خبر: 2735584
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۰
معاون مدیریت منابع وزارت علوم خبر داد:

رشد ۲۰ درصدی بودجه دانشگاه‌ها در لایحه بودجه

گروه دانشگاه: در لایحه بودجه سال ۹۴ کشور، بودجه مجموعه آموزش عالی ۱۹ درصد، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ۲۰ درصد و مؤسسات پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری ۲۷ درصد نسبت به سال ۱۳۹۳ رشد دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دکتر محمدحسین امید، معاون اداری مالی ومدیریت منابع وزارت علوم روز گذشته در نشست خبری با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال آینده بودجه وزارت علوم 3 درصد و بودجه مؤسسات تابعه نسبت به سال جاری 8 درصد رشد دارد، گفت: امیدواریم در جریان تصویب بودجه در مجلس شورای اسلامی شاهد افزایش اعتبار آموزش عالی باشیم.
وی افزود: در حالی که میانگین رشد بودجه کشور 11 درصد است بودجه ستاد وزارت علوم 3 درصد رشد داشته است زیرا اولویت ما رشد بودجه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی بود که در این زمینه شاهد این رشد بودیم.
معاون مدیریت منابع وزارت علوم افزود: با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از مدل جدیدی برای تدوین بودجه دانشگاه‌ها استفاده شد که بر اساس آن برای هر دانشجو  در تمام مقاطع و رشته های تحصیلی یک میلیون و 650 هزار تومان اعتبار پیش‌بینی شد  و چون با این روش بودجه 42 دانشگاه کمتر از 20 درصد رشد پیدا می‌کرد با کمک مجلس و دولت بودجه آنها را نیز در سال آینده تا 20درصد افزایش می‌دهیم  ولی از سال 1395 این روش تکمیل و مبنای تخصیص بودجه  قرار خواهد گرفت.
دکتر امید گفت: بر اساس سیاست‌های علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری تا سال 1404  باید 4 درصد تولید ناخالص داخلی  به بخش تحقیقات کشور اختصاص یابد که این میزان هم‌اکنون کمتر از نیم درصد است و علیرغم اینکه 35 هزار دانشجوی دکترای تخصصی، 112 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و 35 هزار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در دانشگاه‌های دولتی حضور دارند تنها 47 صدم درصد بخش تحقیقات به این دانشگاه‌ها اختصاص می‌یابد.
وی در ادامه افزود: در سال جاری 100 درصد اعتبار تجهیز و تعمیر تأسیسات دانشگاه‌ها تخصیص یافت و در سال آینده نیز بودجه ساخت فضاهای آموزشی رشد 100 درصدی دارد و ما امیدواریم همه بودجه عمرانی دانشگاه‌ها تخصیص یابد زیرا هم‌اکنون دانشگاه‌ها 1520 میلیارد تومان بدهی و کسری اعتبار دارند.
دکتر امید افزود: تمام پروژه‌های عمرانی دانشگاه‌ها که 85 درصد رشد فیزیکی داشتند در سال جاری تکمیل شدند و در دهه فجر 100 هزار مترمربع پروژه تکمیل شده به بهره‌برداری می‌رسد.
وی ضمن اعلام افزایش دو برابری اعتبار پروژه‌های در دست احداث خیرین در بودجه سال آینده گفت: تاکنون نیز 170 هزار مترمربع فضای عمرانی دانشگاهها توسط خیران احداث شده است و در 30 دانشگاه کشور بنیاد خیرین آموزش عالی تشکیل شده است.
معاون مدیریت منابع وزارت علوم ابراز امیدواری کرد درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها به‌ویژه در بخش پژوهش و همکاری با بخش صنعت افزایش یابد زیرا هم‌اکنون به طور میانگین 30 درصد بودجه دانشگاه‌ها از محل درآمدهای اختصاصی است که 90 درصد آن از فعالیت‌های آموزشی است.
وی با اشاره اینکه امروز با نام هوای پاک نام‌گذاری شده است، گفت: در سال جاری مدیریت سبز و استفاده بهینه از انرژی و بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی زمین گرمایی، در  وزارت علوم دانشگاه‌ها در اولویت قرار گرفت و حتی برای کاهش رفت و آمدها و کاهش سوخت، تعدادی از همایش‌ها با روش ویدیو کنفرانس برگزار شد.

captcha