کد خبر: 3152468
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۳

یازدهمین گردهمایی استادان تفسیر حوزه برگزار شد/ رشد ۷۰ درصدی تفسیر

گروه حوزه‎های علمیه: اولین شب از یازدهمین گردهمایی استادان تفسیر حوزه علمیه شب گذشته، ۲۶ فروردین با حضور ۳۰۰ تن از استادان تفسیر و با سخنرانی آیت‌الله العظمی جوادی آملی در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) حجت‎الاسلام‌والمسلمین مرتضی میرکتولی، رئیس مجمع عالی تفسیر در این گردهمایی گفت: زندگی و حیات در عالم مادی به دو عنصر آب و نور و خورشید وابسته است و به همین نسبت این نور و آب معنوی نیز چنین حکمی دارد.
وی افزود: در عالم انسانیت و عالم معنا نیز همین دو عنصر برای ادامه حیات لازم و ضروری است و قرآن هم آب حیات انسانی و هم نور هدایت الهی و معنوی و معرفتی است.
میرکتولی بیان کرد: در آیه 15 سوره مائده خداوند قرآن را کتابی روشنگر و نوری الهی معرفی می‎کند و امام علی(ع) در خطبه 176 نهج البلاغه بیان می‎کنند که قرآن بهار دلها و سرچشمه دانش‎ها و علوم الهی است.
دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه عنوان کرد: هیچ کسی نیست که با قرآن همنشین شود جز اینکه زمانی که بر می‏خیزد به او هدایت تکوینی و تشریعی اضافه می‎شود و کوری و کوردلی از او کم می‎شود.
وی افزود: 230 درس تفسیر در سال گذشته تدریس شد و امسال با افزایش 70 درصدی تدریس تفسیر این دروس به بیش از 400 درس رسید که از این تعداد 66 درس به علوم قرآن و روش شناسی و مکاتب تفسیری مرتبط بوده است.
برپایی درس تفسیر با محوریت المیزان

میرکتولی بیان کرد: 20 درس با آیات الاحکام مرتبط است و دروس تفسیر موضوعی با موضوعاتی چون اعتقادات و اخلاق و.. بیش از 50 درس را به خود اختصاص داده است و 169 درس در حوزه تفسیر المیزان نیز دایره شده است.
دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه اظهار کرد: در قسمت دروس خارج، 162 درس تفسیر در حال حاضر در حوزه علمیه تدریس می‎شود که مجموع این دروس به 405 درس تفسیر می‎رسد.
وی افزود: پس از شش سال فعالیت مجمع عالی تفسیر این دروس در حوزه تدریس می‎شود که مایه خرسندی است البته این آمار در حال افزایش است.
دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه در پایان خواستار افزایش ساعات درسی تفسیر توسط اساتید تفسیر حوزه شد و عنوان کرد: امیدواریم این روند افزایش یابد و ساعات تفسیری اساتید بیش از پیش گردد تا این حوزه و کرسی دروس تفسیر رونق بیشتری پیدا کند.
ایجاد دارالقرآن ایت الله مدرس

در ادامه این همایش مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی از ایجاد دارالقرآن ایت الله مدرس در بیت ایشان در تهران خبر داد.
وی افزود: این بیت خریداری شده و هم به عنوان حوزه علمیه و هم به عنوان دارالقرآن در تهران فعالیت خواهد کرد.
نجفی قدسی بیان کرد: این دارالقرآن همزمان با روز شهادت ایشان در ماه های آینده افتتاح می شود.
نجفی قدسی با اشاره به گذشت سه سال از بازسازی بین علامه و تبدیل آن به دارالقرآن علامه طباطبایی تصریح کرد: در طی این مدت جلسات متعدد تفسیری و قرآنی با حضور شاگردان ایشان برگزار شده است.
تجلیل از برپایی 400 درس تفسیر

همچنین آیت‎الله العظمی جوادی املی در سخنانی با امیدبخش خواندن گزارش رئیس مجمع علی تفسیر از برگزاری 400 کلاس تفسیر و عرض تسلیت به ایت الله العظمی سبحانی به مناسبت ارتحال برادر ایشان گفت: راز توفیق علامه طباطبایی در اینکه مفسر ناب شد این بود که حیات او قرآنی بود.
وی با بیان اینکه قرآن مردم را به دو دسته تقسیم کرده است اظهار کرد: عده ای از مردم روی زمین و برخی در دنیا زندگی می کنند. انها که در دنیا هستند گرفتار تکاثر هستند و سر از پوچ گرایی و وهم و خیال در می‎آورند ولی کسانی که در دنیا زندگی می کنند اهل کوثر هستند و با هوا و فضا و نه در دنیا زندگی می‎کنند.

یادآور می شود آیت الله العظمی سبحانی به علت ارتحال برادرشان نتوانستند در سخنرانی این گردهمایی حضور یابند.

captcha