کد خبر: 3159604
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰

گزارش ایکنا از اختتامیه قرآنی هفته بزرگداشت مقام زن در استان فارس

گروه فعالیت‌های قرآنی: اختتامیه هفته بزرگداشت مقام زن در استان فارس به برگزاری همایش «کوثر قرآن» در شیراز اختصاص یافت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، پایان‌بخش برنامه‌های بزرگداشت هفته زن و مقام مادر در استان فارس، برگزاری همایش «کوثر قرآن» در سالن عترت اداره‌کل اوقاف و امور خیریه فارس بود که این همایش عصر دیروز، 27 فروردین برگزار شد.
برنامه‌های بزرگداشت هفته زن توسط ستادی متشکل از استانداری فارس، شهرداری شیراز،‌ اداره‌کل اوقاف فارس، صدا و سیمای مرکز فارس، اداره‌کل ارشاد فارس، اداره‌کل آموزش و پرورش فارس و سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شدند.
همایش «کوثر قرآن» با تلاوت حسینی، نفر اول سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن اوقاف در استان فارس آغاز شد و در ادامه حجت‌الاسلام سیدمیثم حسینی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه فارس سخنرانی کرد.
وی به فعالیت‌های قرآنی استان فارس اشاره کرد و گفت: این استان یکی از پهناورترین استان‌های کشور است که به راحتی هرچه تمام‌تر می‌تواند تبدیل به قطب قرآنی کشور شود و تمام ظرفیت‌های لازم برای دستیابی به این مهم در این استان فراهم است.
حسینی همچنین، به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور اشاره کرد و افزود:‌ این فرمایش به راحتی محقق خواهد شد و در این راستا طی چشم‌انداز چند ساله سهمیه‌ای برای هر سازمان و نهادی مانند آموزش و پرورش، اوقاف، نیروهای نظامی و انتظامی و غیره در نظر گرفته شده تا بتوانیم این تعداد حافظ را در کشور تربیت کنیم اما با این حال چنین مسئله‌ای رخ نمی‌دهد مگر از طریق همدلی و همزبانی بین مسئولان و مردم.
وی در ادامه به نقش زنان در این مسئله اشاره کرد و گفت:‌ هیچ اتفاق خوب یا بدی در دنیا رخ نمی‌دهد مگر اینکه یک زن موفق پشت آن قرار دارد پس در زمینه فعالیت‌های قرآنی و ایجاد موج نیز دقیقاً چنین چیزی صادق است چنانچه ما مشاهده می‌کنیم دو سوم جمعیت برنامه‌های قرآنی استان فارس را بانوان تشکیل می‌دهند.

جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) شیراز، نیاز به اقدامات مؤثر دارد
حسینی عنوان کرد: اگر ما می‌گوییم شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) و شهر مقدس شیراز، این تقدس و جایگاه به اقدامات مؤثر و فراوان دارد تا زائری که به شیراز می‌آید ابتدا به زیارت آمده و بعد برای سیاحت برود.
معاون اوقاف فارس با بیان اینکه زنان جامعه هستند که می‌‌توانند جامعه را به هر سمتی که بخواهند سوق دهند، افزود:‌ اگر یک زن محجبه قرآنی یک قدم عقب گذاشت، یک زن بی‌حجاب و لائیک یک قدم جلو می‌آید پس اگر فضای جامعه مناسب نیست ما مقصر هستیم که جامعه را به سمتی که مدنظر است هدایت نمی‌کنیم.
بنا بر این گزارش، همچنین سیده معصومه دستغیب، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: امروز زنان جامعه ما تا حد زیادی تلاش می‌کنند تا خود را با رفتارهای حضرت زهرا(س) وفق دهند و دغدغه فکری اغلب آنان این است که به حضرت زهرا(س) شباهت پیدا کنند و اگر به جامعه خود نگاه نمونه‌هایی از قبیل مادران شهدا، جانبازان و ایثارگران و بانوانی که از جان و مال خود در راه خدا گذشتند را می‌توانیم مشاهده کنیم که الگوی تمام آن‌ها حضرت زهرا(س) است.
وی همچنین بر لزوم توجه به تمام ویژگی‌های حضرت زهرا(س) تأکید کرد و افزود:‌ باید هرچه بیشتر از قبل از ویژگی‌های آن حضرت در زندگی خود الگوبرداری کنیم و رفتارهای ایشان در عرصه‌های مختلف فردی، اجتماعی و در قالب سبک زندگی حضرت زهرا(س) فراگیریم.

محافل قرآنی بانوان پررنگ شود
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های حضت زهرا(س) عشق و علاقه به قرآن است و باید این ویژگی را در جامعه خود تقویت کنیم،‌ گفت: محافل قرآنی بانوان بسیار پررنگ‌ شود اما متأسفانه مشاهده می‌کنیم که محافل قرآنی بانوان به خصوص در دستگاه‌های مختلف به دلیل رعایت نشنیدن تلاوت آنان از سوی نامحرمان محدود می‌شود در حالی که باید سالن‌ها و مکان‌هایی در اختیار دختران و بانوان قرار گیرد تا بتوانند به بهترین شکل قرائت قرآن را داشته باشند.
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی رسانه‌های غرب در خصوص تزلزل بنیان خانواده و ترویج بی‌بند و باری از طریق بانوان گفت: در غرب مشاهده می‌کنیم تا امکانات خود را برای این مسئله مهیا کردند لذا ما نیز برای مقابله با آنان باید تریبون‌ها و فضاهای لازم را در اختیار بانوان قرآنی خود قرار دهیم تا بتوانند به راحتی به قرائت و حفظ قرآن و اجرای تواشیح بپردازند.

لزوم همت مسئولان شهری شیراز جهت تخصیص امکانات به بانوان قرآنی
دستغیب تأکید کرد:‌ اگر توانستیم چنین فرصت‌هایی را برای بانوان خود فراهم کنیم قطعاً الگوهای خوبی نیز در میان بانوان ظهور پیدا می‌کند و اصولاً ارائه الگو به همین شکل است که این مسئله همت جدی شورای شهر شیراز، شهرداری و سازمان اوقاف را به‌صورت جدی می‌طلبد تا امکانات لازم را در اختیار بانوان قرآنی قرار دهند.
وی با تأکید بر اینکه اگر امکانات را در حوزه بانوان بسته ببینیم نمی‌توانیم نتیجه‌ای جهت مقابله با جنگ نرم دشمنان بگیریم، گفت: در تغییر فرهنگ یک جامعه نقش زنان بی‌بدیل است لذا نباید این نقش را فراموش کرد و نباید انتظار داشت که با محیط های بسته و با حداقل امکانات برای بانوان بتوان با هجمه‌های فرهنگی رسانه‌های غرب مقابله کرد.
به گزارش ایکنا، در حاشیه این مراسم فرحناز شریعت،‌ مسئول کمیته امور بانوان اوقاف فارس نیز به خبرنگار ما گفت: با توجه به اینکه قشر وسیعی از فعالان در جامعه ما بانوان هستند و نقش اساسی که زنان در جامعه ایفا می‌کند کمیته امور بانوان این سازمان نیز به نوبه خود فعالیت‌های متنوعی در طول سال برگزار می‌کند.

برگزاری دوره‌های آموزشی قرآن ویژه بانوان در طول سال
وی از برگزاری دوره‌های آموزشی قرآن ویژه بانوان با همکاری معاونت فرهنگی اوقاف فارس خبر داد و گفت: کلاس‌هایی ویژه حافظان و قاریان قرآن با حضور اساتید مجرب در طول سال برگزار می‌کنیم.
شریعت با بیان اینکه همچنین در زمینه‌های فرهنگی اردوهای مختلفی برای بانوان در طول سال برگزار می‌کنیم، افزود: علاوه بر این‌ها به‌مناسبت مختلف همایش‌هایی مانند رهروان زینبی، بانوی آفتاب، ‌سوگواره یاس نبوی و غیره برگزار می‌کنیم که در آن‌ها تعداد کثیری از بانوان حضور می‌یابند.
مسئول کمیته امور بانوان اوقاف فارس با نقش زنان در جامعه گفت: نقش زن در جامعه بسیار موثر است زیرا این زن است که با تربیت صحیح فرزند، جامعه را می‌سازد لذا تأکید ما در سازمان اوقاف این است که بانوان را قرآنی کنیم تا فرزندان قرآنی تربیت شده و در نتیجه جامعه قرآنی داشته باشیم.
یادآور می‌شود، در ادامه این همایش، برنامه‌های متنوعی چون اجرای گروه تواشیح مشکات، مولودی‌خوانی، پخش تیزر وقف جمعی و فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت تدبر و عمل به قرآن کریم انجام شد.

captcha