کد خبر: 3167049
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۹

برگزاری افتتاحیه همایش پایان‌نامه‌ای مطالعات اجتماعی دین در وزارت علوم

گروه دانشگاه: همایش پایان‌نامه‌ای مطالعات اجتماعی دین ۳۱ فروردین در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز به کار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، همایش پایان‌نامه‌ای مطالعات اجتماعی دین 31 فروردین و اول و دوم اردیبهشت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می‌شود.

روز اول برگزاری این همایش از ساعت 8 تا 12 با پنل دین و دانشگاه آغاز می‌شود. نگرش سیاسی ـ اجتماعی سنت‌گرا و نوگرای دانشجویان در پهنه تأثیرات خانواده و دانشگاه و فهم تجربه زیسته دانشجویان غیرمذهبی از مهم‌ترین موضوعاتی هستند که در این پنل در مورد آن‌ها بحث خواهد شد.

بررسی تأثیر سرمایه‌های فرهنگی و اقتصادی بر گرایش دانشجویان به انواع گفتمان‌های دینی، بررسی جامعه‌شناختی ابعاد متحول دین‌داری جوانان دانشجو در جامعه کنونی ایران و بررسی همبسته‌های اجتماعی میزان گرایش دانشجویان دانشگاه‌های شهر تهران به جنبش‌های جدید دینی نیز موضوعات پنل دوم محسوب می‌شوند.

روز دوم نیز از ساعت 8 تا 12، انجمن جامعه‌شناسی ایران، سالن اصلی انجمن میزبان برگزاری پنل روحانیت و اندیشه دینی خواهد بود. در این پنل موضوعات سنجش نسبت اسلام وعلوم اجتماعی، حیات طلبگی و ارتباط آموزه‌های دینی با سبک زندگی در آن، نگاهی تطبیقی به رابطه دین، سنت، مدرنیته؛ با تأکید بر آرای سروش و نصر، بررسی تأثیرات استفاده از اینترنت بر نگرش فرهنگی روحانیون و کارکردهای سیاسی نهاد مرجعیت از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

پنل گونه‌های دین‌داری در روز دوم اردیبهشت و آخرین روز همایش در انجمن جامعه‌شناسی ایران، سالن اصلی برگزار خواهد شد. مردم‌نگاری معنویت‌های جدید در ایران ـ نمونه موردی عرفان کیهانی، معنویت‌های جدید، روابط جدید اجتماعی و احساس تمایز در جامعه و چندگانه شدن زیست جهان دانشجویان و نسبت آن با عرفی شدن آن‌ها نیز از موضوعات مورد بحث در این پنل خواهد بود.

یادآور می‌شود، همایش پایان‌نامه‌ای مطالعات اجتماعی دین به مدت سه روز از 31 فروردین‌ماه تا دوم اردیبهشت برگزار می‌شود.

captcha