کد خبر: 3307549
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۶
سید رضا اکرمی عنوان کرد:

جاهلیت مدرن؛ نمایش زشت‌ترین رفتارها با زیباترین شعارها

گروه سیاسی: عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه تفاوت جاهلیت مدرن با جاهلیت گذشته در شکل است نه محتوا گفت: جاهلیت مدرن خود را طرفدار آزادی، دموکراسی، حقوق بشر، برابری انسان‌ها معرفی می‌کند ولی زشت‌ترین رفتارها را در قالب همین الفاظ زیبا انجام می‌دهد که صحنه یمن نمونه آشکار آن است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره مؤلفه‌ها و ویژگی‌های جاهلیت مدرن گفت:جاهلیت مدرن به لحاظ محتوایی همان جاهلیت گذشته است که درون آن می‌توان ضلالت، رذالت، خودفروشی، خودفراموشی، بردگی و وابستگی را مشاهده کرد.

تفاوت جاهلیت مدرن با جاهلیت گذشته به لحاظ شکلی است نه محتوایی

وی افزود: اما به لحاظ شکل و قالب، جاهلیت مدرن از واژه‌های زیبا استفاده می‌کند و خود را طرفدار آزادی، دموکراسی، حقوق بشر، برابری انسان‌ها معرفی می‌کند.

اکرمی اظهار کرد: در حقیقت جاهلیت مدرن برخلاف جاهلیت گذشته عناوین قشنگ، مردم‌پسند و دلفریب را به کار می‌‌گیرد اما زمانی که صحنه عمل می‌رسد می‌بینیم مسئله همجنس‌بازی را قانونی و انسانی می‌داند و آنجایی که براساس ادعای خود باید طرفدار گفت‌وگو و راه حل‌های مسالمت‌آمیز باشد یکدفعه برای حمله به یمن ائتلاف تشکیل می‌دهد، شورای امنیت هم آن را تأیید می‌کند وانسان‌های بی‌گناه را می‌کشند و اجازه رسیدن کمک‌های انساندوستانه را هم نمی‌دهند. 

عضو جامعه روحانیت مبارز اضافه کرد: در این راستا می‌بینیم در دنیایی که همین جاهلیت مدرن مدام تبلیغ می‌کند که دانستن و آگاه‌سازی حق انسان‌هاست، در همین قضیه یمن، سانسور شدیدی برقرار می‌شود، اخبار به صورت کاملا تحریف شده ارائه می‌شود و گزارش‌های یک‌‌طرفه فراوان منتشر می‌شود.

وی تأکید کرد: به عبارتی می‌توان گفت جاهلیت مدرن زشت‌ترین رفتارها را در قالب زیباترین الفاظ، واژه‌ها و عبارات انجام می‌دهد.

گفتمان جاهلیت مدرن؛ نماد منطق قدرت، گفتمان نوین اسلامی؛ نماد قدرت منطق

اکرمی درباره آشتی‌ناپذیر بودن گفتمان جاهلیت مدرن و گفتمان نوین اسلامی اظهار کرد: علامه سید شرف‌الدین در عبارتی می‌گوید «لاینتشر الهدی الا من حیث انتشر الضلال»؛ هدایت و آگاهی را باید از همان جایی که گمراهی و ضلالت گسترش یافته است، منتشر کرد.

وی در تشریح این عبارت گفت: یعنی ما باید منطق قدرت را از قدرت منطق تفکیک کنیم و به دنیا بشناسانیم؛ قدرت منطق دلالت بر اتکا بر استدلال، برهان، انسانیت و عقلانیت دارد که هدف آن ایجاد محبت و صمیمیت است، اما منطق قدرت خواهان تسلیم‌شدن در برابر زور، سلطه‌طلبی و کنار آمدن در مقابل هر کار غیرانسانی است.

اکرمی تصریح کرد: لذا این دو نمی‌توانند با هم یکی شوند و با هم آشتی برقرار کنند؛ یکی براساس زور، تفرعن، تکبر، تبختر، تزویر، تحقیر و تحمیل بناشده است و دیگری مبتنی بر تواضع، تحمل، تعاون، تعاطف و تواصل است.

وی در پایان یادآور شد: در واقع فاصله این دو مانند نورـ ظلمت و حق ـ باطل است که هیچ وقت با هم سازگار نمی‌شوند مگر اینکه یکی دیگری را از صحنه کنار بزند که براساس تعالیم اسلامی و الهی این حق و نور است که باطل و ظلمت را نابود خواهد کرد.

captcha