کد خبر: 3313029
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۳
اسفندی:

رؤیت هلال ماه رمضان در 27 خرداد امکان‌پذیر است/ اعزام ۱۵۰ گروه رصدی در کشور

گروه اجتماعی: مسئول رصدخانه آستان سیدعلاءالدین حسین(ع) شیراز گفت: بعدازظهر روز چهارشنبه، ۲۷ خرداد هلال ماه رمضان در اکثر نقاط ایران به جز در نواحی شمالی، در صورت عدم وجود غبار با چشم غیرمسلح قابل رؤیت خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، علیرضا اسفندی، مسئول رصدخانه آستان مقدس سیدعلاءالدین حسین(ع) شیراز امروز، 20 خرداد در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز گفت: رصدخانه این آستان مقدس چند سالی است که در زمینه رؤیت ماه به صورت تخصصی فعالیت می‌کند و در چند ساله گذشته موفق شده یکسری افتخارات علمی را در این زمینه کسب کنند.
وی با یادآوری اینکه از جمله این موفقیت‌ها می‌توان به رصد نازکترین هلال ماهی که بشر توانسته با استفاده از دستگاه اپتیکی رویت کند، اشاره کرد، افزود: بحث رؤیت و رصد هلال ماه هم به لحاظ فقهی و هم علمی اهمیت دارد اما برای ماه رمضان هم شروع هم خاتمه آن برای ما مسلمانان اهمیت بیشتری دارد.
اسفندی با اشاره به شرایط رؤیت‌پذیری هلال ماه رمضان در سال جاری عنوان کرد: در بعدازظهر روز سه‌شنبه، 26 خرداد به‌هیچ عنوان هلال ماه در هیچ نقطه ایران قابل رویت نخواهد بود اما بعدازظهر روز چهارشنبه، 27 خرداد و 29 ماه شعبان این هلال ماه در اکثر نقاط ایران به جز در نواحی شمالی ایران در صورت عدم وجود غبار و آلودگی با چشم غیرمسلح در افق قابل رؤیت خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: این هلال بدون استفاده از ابزارآلات نجومی فقط در صورتی قابل رؤیت است که هیچگونه گرد و غباری وجود نداشته باشد لذا به احتمال زیاد پنج‌شنبه، 28 خرداد اول ماه رمضان خواهد بود.
اسفندی با بیان اینکه بالاترین مرکز رسیدگی به اخبار رؤیت هلال ماه ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری است، گفت: بیش از 150 گروه در کل ایران به رصد هلال ماه رمضان خواهند پرداخت که در استان فارس 25 گروه اقدام به این کار خواهند کرد.
مسئول رصدخانه آستان سیدعلاءالدین حسین(ع) شیراز ابراز کرد: بخش زیادی از فعالیت‌های این رصدخانه مربوط به رؤیت هلال‌های ماه‌های قمری است و در تمام ماه‌های قمری برای رؤیت اقدام می‌کند اما از لحاظ علمی هیچ هلالی شبیه به هلال قبلی و ماه قبلی خود نخواهد بود.
وی تأکید کرد: مبنای ما برای اثبات اول ماه، رویت هلال ماه است یعنی اینکه باید حتماً بتوانیم آن هلال را رویت و عکسبرداری کنیم.
اسفندی خاطرنشان کرد: اعضای رصدخانه سیدعلاءالدین(ع) چند سالی است که در محاسبات تقویم، همکاری تنگاتنگی با مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران و شورای تقویم آنها انجام می‌دهند.

captcha