کد خبر: 3321553
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱
ده بزرگی در پاسخ به ایکنا:

نخستین جرقه شعر آئینی کشور در استان فارس زده شد/ تبیین تفاوت تعهد با نفاق در شعر

گروه هنر: پیشکسوت شاعران آئینی استان فارس با تأکید بر اینکه جرقه اصلی شعر آئینی در این استان زده شده است، گفت: فارس نخستین استانی که بلافاصله بعد از انقلاب در رشته‌های مختلف حوزه آئینی وارد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، احد ده بزرگی، شاعر و پیشکسوت شاعران آئینی استان فارس امروز، 9 تیر در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز که در محل حوزه هنری استان برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار ایکنا مبنی بر فعالیت‌های شاعران آئینی این استان گفت: فارس اولین استانی است که بلافاصله بعد از انقلاب در رشته‌های مختلف وارد حوزه آیینی شد به طوری که اولین سرودهای انقلابی را در باغ ارم شیراز برگزار کردیم که از سراسر کشور در این باغ جمع شدند و با مدیریت عبدالرضا لطف الهی این کار را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه همچنین نخستین تئاتر آئینی کشور با مدیریت شهید سید مهدی رکنی در استان فارس برگزار شد، گفت: علاوه بر تمام این‌ها نخستین مسابقات قرآن نیز در استان فارس برگزار کرد که حاج فنایی مسئولیت مدیریت آن را بر عهده داشت.
معاون فرهنگی و علمی کانون شاعران آئینی فارس با یادآوری اینکه اولین جشنواره شعر دانش‌آموزان و بزرگسالان در کشور در ساختمان شهید دستغیب برگزار کردیم، گفت: همچنین نخستین شب شعر آئینی به نام شب شعر عاشورا در شیراز برگزار شد که امسال سی‌امین سال برگزاری آن را خواهیم داشت.
وی با تأکید بر اینکه جرقه اصلی شعر آئینی در استان فارس زده شده است، گفت: جرقه شعر فاطمی نیز در شهرستان لامرد فارس به نام فدک الزهرا زده شد که 5 دوره آن برگزار شد ضمن اینکه آغاز شعر غدیر نیز از استان فارس بوده است.
ده بزرگی تأکید کرد: شاعران استان فارس اکثراً آیینی هستند و کمتر کسی وجود دارد که در این جرگه نیست ضمن اینکه به هر کدام از شهرستان‌های فارس نیز که نگاه کنیم خواهیم دید که در مناسبت‌های مختلف سال فعالیت‌ها و مجالس پرباری دارند.
این شاعر پیشکسوت آئینی استان فارس در ادامه سخنان خود به آیاتی از قرآن کریم اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی از شاعران هستند که گمراهان پیروی می‌کنند و خودشان در سرگردانی و حیرت به سر می‌برند.
وی با بیان اینکه خداوند در آیات قرآن کریم به خوبی راه راست و هدایت را به بندگان خود نشان داده است، افزود: کسانی که به آن حرفی که می‌زنند اما عمل نمی‌کنند انسان‌های منافقی هستند که این مسئله برای شاعران نیز صدق می‌کند.
ده بزرگی عنوان کرد: در مقابل افراد دیگری نیز وجود دارند که صالح هستند و ذکر خدا را زیاد می‌گویند البته منظور از ذکر، یاد خداوند است که به پیوسته به یاد خدا باشیم.
نماینده بنیاد دعبل خزائی در استان فارس خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویند خوشا به حال کسانی که دائم در نماز هستند منظور این است که این افراد دائماً به یاد خدا هستند و تنها خم و راست شدن ملاک نیست و این مسئله مرز را مشخص می‌کند.

وی با بیان اینکه این مسائل مرز را برای شناخت شاعر متعهد مشخص می‌کند، گفت: شاعر متعهد آن کسی است که آنچه را باور دارد به آن عمل می‌کند و در بسیج نیز کسانی که از روز اول قدم در این عرصه گذاشتند، این مسئله را الگوی  اصلی خود قرار دادند.
ده‌ بزرگی با تأکید بر اینکه بسیج اصلی ما کربلاست، گفت: امام حسین(ع) زمانی که به سمت کربلا حرکت کرد، عده‌ای گرد او جمع شدند و همراه او راهی شدند و این همان بسیج است که در آن افراد مختلفی اعم از خویشاوندان، غریبه‌ها، مسلمان و غیرمسلمان وجود دارد، پس ما در بسیج شدن الگوی والای امام حسین(ع) را داریم.
این پیشکسوت شاعران آئینی استان فارس خاطرنشان کرد: در جبهه‌های دفاع مقدس نیز همین اتفاق رخ داد و تمام اقشار مختلف مردم به آنچه باور داشتند عمل کردند و وارد دفاع از مرزهای کشورمان شدند و این است که می‌گوییم باور شهدای ما ریشه در کربلا دارد.
وی با بیان اینکه باور یعنی متعهد بودن و بدان معناست که آن چیزی که قبول داریم بدان عمل کنیم، افزود: این ریشه اصل کار شعرای متعهد است اما برخی‌ها گمان می‌کنند که اگر چند شعر برای شهدا و امام حسین(ع) گفتن به معنای تعهد است در حالی که به چیزی که می‌گویند باور ندارند.

captcha