کد خبر: 3357398
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
میردهقان:

هفته قرآن در 8 استان کشور برپا می‌شود/ فارس؛ شاخص‌ترین استان

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از برپایی هفته قرآن در 8 استان کشور در سال جاری خبر داد و گفت: در برپایی این هفته‌ها فارس به‌عنوان بزرگترین و شاخص‌ترین استان مطرح است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، سیدمجتبی میردهقان، معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس امروز، 11 شهریور در دیدار اعضای این معاونت با رئیس نهاد نماینده ولی فقیه در استان گفت: وقتی که فعالیت‌های قرآنی اداری باشد، مراقبت‌های افراد نیز می‌شود و هر کسی برنامه‌ها را بر اساس دیدگاه‌های دستگاه خود اجرا می‌کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه هنوز دغدغه قرآن و عترت در دستگاه‌ها آن جایی که باید داشته باشد، را ندارد، افزود: اگر دستگاهی هم فعالیت قرآنی انجام می‌دهد برای خود انجام می‌دهد و دستگاه‌ها و نهادهای دیگر وارد فعالیت خود نکرده و همپوشانی صورت نمی‌گیرد.
میردهقان در ادامه به فعالیت‌های این معاونت اشاره کرد و افزود: در ماه مبارک رمضان، دهه نور و رحمت در قالب برگزاری نمایشگاه قرآن، نشست‌های علمی، نمایش‌های خیابانی، هنرهای تجسمی قرآنی اجرا شد در حالی که در سال‌های گذشته تنها نمایشگاه قرآن در ایام ماه مبارک رمضان برپا می‌شد.
معاون قرآن و عترت ارشاد فارس با بیان اینکه این معاونت در صورت لزوم در فعالیت‌های قرآنی سایر دستگاه‌ها نیز مشارکت می‌کند، گفت: به‌عنوان مثال در مسابقات قرآن دانش‌آموزان سراسر کشور که در شیراز برگزار شد، این معاونت 50 میلیون تومان هزینه کرد و برخی از اقلام فرهنگی و دکور و مسائل نمایشگاهی این مسابقات را فراهم کرد.
وی همچنین به برپایی هفته قرآن در هفته آخر آذرماه در استان فارس اشاره کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد رویکرد جدیدی را در پیش گرفت تا فرهنگ و هنر را در قالب و هنر اجرا کند یعنی آموزش روخوانی و روانخوانی و حفظ قرآن در جای خود، اما چیزی که مغفول مانده بود همین مسئله توجه به هنرهای قرآنی بود که این وزارتخانه تلاش می‌کند تا هنر و فرهنگ را به سمت و سوی قرآن کریم سوق دهد.
میردهقان ادامه داد: بر این اساس طرح برپایی هفته‌های قرآن در وزارت ارشاد مصوب شد و بنا شده است تا این هفته در سال جاری در 8 استان کشور اجرا شود که بزرگترین و شاخص‌ترین آن‌ها، استان فارس است که به احتمال زیاد وزیر ارشاد هم در برنامه‌های هفته قرآن فارس حضور خواهد یافت.
معاون قرآن و عترت ارشاد فارس با تأکید بر اینکه در هفته قرآن باید کل استان رنگ و بوی قرآن را به خود بگیرد، گفت: دبیرخانه این هفته در معاونت قرآن تشکیل شده و به تمام دستگاه‌ها نیز مکاتباتی صورت گرفته است و در آن هر دستگاه دولتی موظف شده تا برنامه‌های قرآنی خود را در بر اساس کار دبیرخانه تنظیم کند تا این برنامه‌ها در هفته قرآن اجرا شده و از پراکنده‌کاری پرهیز شود.
وی با بیان اینکه هفته‌ قرآن فارس در 15 محور اجرا خواهد شد، گفت: تمام برنامه‌های این هفته به‌صورت جشنواره‌ای و یا فراخوانی اجرا می‌شود تا زمینه‌ای برای ارائه محصولات قرآنی در سال‌های آینده فراهم شود.
میردهقان با تأکید بر اینکه محورهای هفته قرآن به‌صورت تولیدمحور هستند، گفت: پیش از این فعالیت‌های نمایشگاهی قران که در تهران و استان‌ها انجام می‌شد بیشتر ارائه دستاوردها بود اما اکنون رویکرد ما تولیدمحور شده است.
معاون قرآن و عترت ارشاد فارس در ادامه به تشریح محورهای هفته قرآن فارس پرداخت و گفت: برگزاری جشنواره ملی شعر با همکاری اوقاف، جشنواره داستان کوتاه با همکاری حوزه هنری، جشنواره هنرهای تجسمی، جشنواره صنایع دستی با همکاری میراث فرهنگی، پایان‌نامه و مقالات با همکاری دانشکده علوم قرآنی، فضای سایبری با همکاری کانون‌های مساجد و انتشارات و نشریات با همکاری حوزه هنری و ارشاد، جشنواره فیلم کوتاه، نشست‌های علمی با موضوع قرآن و عترت، کارگاه‌های عملی برای هنرهای نمایشی، مسابقات تلاوت، حفظ، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه، محافل انس با قرآن، نمایشگاه قرآن از جمله محورهای این هفته است.
برگزاری مسابقات آوا و نغمات مانند اذان و تواشیح، طراحی و ساخت و نصب المان‌های قرآنی در سطح شهر، تجلیل از فعالان قرآنی و برگزاری یادواره شهدای قرآنی از دیگر محورهایی بود که میردهقان از آن‌ها نام برد.

captcha