کد خبر: 3360576
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۱
مهدوی:

امر به معروف و نهی از منکر یقه‌گیری و مچ‌گیری نیست/ ابراز محبت در این فرایض

گروه اجتماعی: دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر فارس گفت: امر به معروف و نهی از منکر نهایت محبت، دوست داشتن است و یقه‌گیری و مچ‌گیری نیست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، سلیمان مهدوی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس امروز، 17 شهریور در جمع فعالان نماز و امر به معروف و نهی از منکر در ادارات و مراکز درمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران این استان گفت: مدیران ادارات جهت تقویت نماز جماعت در صورت توان در نمازخانه ادارات پاسخگوی ارباب رجوع و همکاران خود باشند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات در ادارات عدم حضور مدیر اداره در نماز جماعت است، افزود: به حمد الهی بعد از 36 سال قانون امر به معروف و نهی از منکر توسط مجلس تصویب و ابلاغ شد که این امر نشان دهنده این است که امر به معروف و نهی از منکر مظلوم‌تر از نماز بوده است.
مهدوی عنوان کرد: یکی از دلایل مغفول ماندن امر به معروف و نهی از منکر این واقعیت است که امر به معروف بازدارنده است و زدودن بدی‌ها کار نسبتاً سختی است.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر فارس در ادامه به خصوصیات یک آمر اشاره کرد و گفت: آمر یعنی مقابله با نهی، دل را پاک کردن، نفرت از گناه، و دوست داشتن گنه‌کار. امر به معروف و نهی از منکر نهایت محبت، دوست داشتن است و یقه‌گیری و مچ‌گیری نیست لذا اگر کسی را دوست دارید در صورت مرتکب شدن گناه باید به او بگویید و تذکر دهید، اگر نگویید و سکوت کردید شما مسئول هستید و در گناه او نیز شریک هستید.
مهدوی گفت: طبق اصل هشتم قانون اساسی اجرای امر به معروف و نهی از منکر مختص قشر خاصی نیست و همه اقشار جامعه در اجرای این قانون و واجب الهی مسئولند و مردم نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت و دولت نسبت به مردم مسئول هستند و باید نظارت داشته باشند.
وی اضافه کرد: یکی از تفاوت‌های امر به معروف و نهی از منکر با بقیه واجبات دینی در این است که قضای دیگر واجبات دینی را می‌توان به جا آورد اما امر به معروف و نهی از منکر قضا ندارد و باید در وقت خود انجام شود.
مهدوی اظهار داشت: در تحریر الوسیله حضرت امام خمینی(ره) آمده است که آمر زمانی که یقین حاصل کند که به او آسیب وارد می‌شود امر به معروف ساقط می‌شود و حضرت امام خامنه‌ای در شرایط کنونی می‌فرمایند: جهت اجرای امر به معروف و نهی از منکر بگویید و بروید و حتی در بعضی از مواقع می‌فرمایند  بگویید و فرار کنید.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خطاب به اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس گفت: نباید امر به معروف را تنها در حجاب خلاصه کرد.
وی با اشاره به فعالیت‌های ستاد امر به معروف فارس گفت: در ادارات فارس حدود 46 منکر را شناسایی شده که در جهت رفع این منکرات و تبدیل آن به معروفات تلاش می‌کنیم.
مهدوی استفاده شخصی از امکانات دولتی، دیر سرکار آمدن و زود رفتن، رسیدگی به امور شخصی در وقت اداری، اختلاس، جعل، رشوه‌خواری، سوء استفاده از موقعیت شغلی، سهل انگاری در وظایف اداری و کم‌کاری، اسراف و افراط در به‌کارگیری اموال دولتی، کاغذ بازی‌های آزار دهنده و ... از منکرات در ادارت نام برد.

captcha