کد خبر: 3366883
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۱

آیا امکانات دانشگاه تهران برای برگزاری دعای عرفه در همین حد است؟!

گروه دانشگاه: مردم متدین و خداجوی ایران برای مناجات با پروردگار و شرکت در مراسم‌های مذهبی هر سختی را به جان می‌خرند و مطالبه‌ای بجز حضور در مراسم را ندارند؛ اما آیا این مسئله دلیلی برای بی‌توجهی مسئولان به ارائه خدمات به مردم است؟!

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) دعای عرفه امروز نیز مانند سال‌های اخیر در بسیاری از مساجد، حسینیه‌ها، مهدیه‌ها، امامزاده‌ها و دانشگاه‌های کشور برگزار شد.

دانشگاه تهران نیز مانند قبل میزبان یکی از این مراسم پرفیض بود و مانند همیشه و کاملاً به صورت قابل پیش‌بینی نه‌تنها دانشجویان و اساتید این دانشگاه که بسیاری دیگر از علاقه‌مندان به حضور در مراسم قرائت دعای عرفه به این دانشگاه آمده بودند.

فضای کم مسجد دانشگاه تهران قابل‌ پیش‌بینی‌ترین مشکل برگزاری دعای عرفه/ مسئولان ندیدند!

همانند سال‌های قبل نیز کاملاً مشخص بود که فضای داخلی مسجد دانشگاه تهران ظرفیت پذیرش خیل علاقه‌مندان به حضور در این مراسم را نخواهد داشت و لازم است تمهیداتی برای حضور تعداد بیشتر مردم در اطراف مسجد دانشگاه تهران اندیشیده شود.

این تمهدیدات می‌توانست شامل تهیه موکت و سایه‌بان مناسب برای نشستن مردم در اطراف مسجد باشد، یعنی جایی که صدای حجت‌الاسلام پناهیان که مشغول قرائت دعای عرفه بود، به گوش برسد و قدر مسلم تهیه موکت و سایه‌بان مناسب و به طور کلی در نظر گرفتن محلی مناسب در کنار مسجد برای حضور مردم علاقه‌مند کار چندان دشوار و پر هزینه‌ای به نظر نمی‌‌آید آن هم برای دانشگاهی به بزرگی دانشگاه تهران که سالانه میزبان همایش‌های پرهزینه متعدد و برنامه‌های مختلف با حضور مسئولان و مقامات علمی، سیاسی و ... است.

اما متأسفانه در گرم‌ترین ساعت روز یعنی ساعت 2 بعد از ظهر وقتی مردم به دانشگاه تهران برای قرائت دعای عرفه مراجعه کردند مانند سال‌های قبل بسیاری از آنها نتوانستند داخل مسجد شوند چرا که ظرفیت مسجد پر شده بود.

بخش‌های کمی از بیرون مسجد نیز با موکت فرش شده بود که به دلیل گرمای هوا و در معرض آفتاب بودن بسیاری از بانوان حاضر در مراسم مجبور شدند برای یافتن محلی برای نشستن به زیر درخت‌های و پله‌های اطراف خیابان مسجد دانشگاه تهران رفته و بدون هیچ امکاناتی بر روی آسفات، سیمان و بعضاً چمن داخل باغچه‌ها بنشینند و دعای عرفه را قرائت کنند.

تعدادی نیز که گویی تجربه بیشتری داشته و می‌دانستند هیچ گونه خدماتی به مردم ارائه نخواهد شد با خود زیرانداز آورده بودند، بعضی هم بر روی روزنامه و پلاستیک نشستند.

فقط چند تانکر حاوی شربت!

در کل می‌توان گفت چند تانکر حاوی شربت تنها خدمتی بود که در این روز گرم به مردم مشتاق عبادت و بندگی در دانشگاه تهران ارائه شد.

واقعیت این است که مردم ایران علاقه‌ خود به اهل بیت(ع) و مناسک مذهبی را در هر مراسمی نشان داده‌اند و قدر مسلم برای افرادی که این مراسم را برگزار کرده‌اند نیز دعا کرده‌اند، اما متأسفانه مسئولان با بی‌توجهی و عموماً به دلیل عدم مطالبه مردم قانع کشورمان، برنامه‌ریزی درستی برای ارائه کم‌ترین خدمات صورت نمی‌دهند.

مردم حتی حاضرند در گرمای هوای ظهر تهران بر روی پله‌های سیمانی دانشگاه تهران بنشینند اما مسئولان؟

این درست است که مردم حتی حاضرند در گرمای هوای ظهر تهران بر روی پله‌های سیمانی دانشگاه تهران نشسته و دعای عرفه را قرائت کنند اما اگر مسئولان دانشگاه تهران (لااقل آنهایی که برای قرائت دعای عرفه در این محل حاضر بودند) لحظه‌ای از داخل مسجد خارج شده و به کنار مردم می‌آمدند و مادرانی را می‌دیدند که کودک به بغل در گرمای شدید هوا بر روی آسفالت نشسته‌اند و یا بانوانی که به‌حدی گریه‌ کرده‌اند که اصلاً حواسشان به چادر و لباس گلیشان نیست و تصمیمی برای رفع این مشکلات در سال آینده می‌گرفتند، قدر مسلم دعای امسالشان نیز مستجاب می‌شد.

captcha