به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دوشنبه 6 مهرماه با حضور سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، حسینعلی قبادی سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و جمعی از مسولان و دانشجویان این پژوهشگاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حسینعلی قبادی تسلیت فاجعه منا گفت: با اینکه رسالت ما اقتضا نمیکند وارد جزئیات فاجعه مکه شویم، اما این موضوع به تحلیل عمیق تاریخی و فرهنگی نیاز دارد. مرحوم جلال آلاحمد 41 سال پیش اعلام کرد، سعودیها صلاحیت اداره مناسک حج را به تنهایی ندارند مخصوصا که امروز انرژی و توان خود را به امور دیگری معطوف میکنند و سعودیها نمیتوانند از حریم حجاج و میهمانان الهی صیانت کنند.
سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: تلاش میکنیم مشکلات و کاستیهای آموزشی را به حداقل برسانیم؛ قاعدتا پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نباید دانشجو بگیرد مگر اینکه هدف ویژهای داشته باشد و آن هدفی نیست جز پیوند میان آموزش و پژوهش. باید از آموزش به عنوان حلقه مکمل پژوهش استفاده شود لذا، رسالهها و پایاننامههای شما باید مکملی باشد برای امور پژوهشی و کاربردی کشور تا دانشجو هم دوره مهارتآفرینی را پشت سر بگذارد و هم اینکه برای ورود به بازار کار مانعی نداشته باشد. استادان ما نیز با گره خوردن آموزش و پژوهش روزآمدتر می شوند.
قبادی ابراز امیدواری کرد، شاهد راهیابی پایاننامههای دانشجویان جدید پژوهشگاه به جشنوارههای برتر باشد و مقالههای علمی اثرگذار با ضریب بالا از آن استخراج شود؛ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی 19 مجله علمی-پژوهشی فعال دارد که این فرصت را باید پاس بداریم و ضریب تاثیر مقالات را بالا ببریم. متاسفانه باید بپذیریم برخی مقالات از نظر ضریب تاثیر وضعیت خوبی ندارند. باید از تجربیات استادان به نحو شایسته استفاده شود که مطمئن باشید فاصلهای بین دانشجوها و مدیریت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در جهت نیل به اهداف و آرمان ها وجود ندارد.
دکتر ضیاء هاشمی: پژوهشگاه علوم انسانی نماد برجسته علوم انسانی است
در ادامه این مراسم سید ضیاء هاشمی ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید و گرامیداشت هفته دفاع مقدس با نکوهش از عملکرد سعودیها در حوادث اخیر گفت: متاسفانه در مکه مکرمه شاهد بیتدبیری سعودیها بودیم تا حجاج عزیز جان خود را از دست بدهند که متاسفانه این فاجعه در روزعید قربان اتفاق افتاد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه به جایگاه علوم انسانی در رشد جوامع اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نماد برجسته علوم انسانی است که امیدواریم این پژوهشگاه و سایر نهادها در دفاع از ساحت علوم انسانی و گره زدن آن به مسائل جامعه به موفقیتهای چشمگیری دست یابند.
ضیاء هاشمی تاکید کرد: امروز اگر دنبال پیشرفت، عدالت، کرامت و مشارکت هستیم باید به علوم انسانی تکیه کنیم. اکنون به همه ثابت شده است علاوه بر دانش پزشکی و مهندسی جوامع به شدت نیازمند علوم انسانی هستند و با علوم انسانی است که میتوانیم به آرمانها و اهداف متعالیمان دست یابیم. دانش انسانی مورد نیاز ماست و این پژوهشگاه یکی از کانونهای اصلی آن است. اساتید برجسته کشور که طلایه داران علوم انسانی هستند در این مرکز خدمت کرده و به تولید علم پرداختهاند.
وی گفت: از کارهای موثر علمی کشور سند راهبردی، استراتژیک پژوهشگاه است که تدوین شده است. این سند یکی از آثار فاخر و راهگشاست و خوشبختانه با اهتمام فوق العادهای که برای عملیسازی این سند وجود دارد، بسیار امیدواریم که روند موجود به چشم انداز ارزشمند و رفیعی ارتقاء یابد ضمن اینکه شاهد این رشد و پیشرفت نیز هستیم.