کد خبر: 3384073
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵

پیرغلامان نقاط مختلف دنیا از دلدادگی خود به حسین(ع) می‌گویند/ عاشورا؛ نقطه عطف تاریخ بشری

گروه اجتماعی: مسلماً شنیدن شرح دلدادگی و خدمت به ساحت مقدس امام حسین(ع) از پیرغلامان و خادمانی که تنها به عشق او مرثیه‌سرایی و خدمت می‌کنند، بسیار شنیدنی است. به‌همین منظور در این گزارش به سراغ برخی از آن‌ها می‌رویم و شرحی از دلدادگی آنان را می‌خوانیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، تاریخ بشری پر از وقایع و اتفاقات و فراز و نشیب‌هایی است که برخی از آن‌ها به دلیل اهمیت و تأثیرگذاری آن تا ابد بر صفحه اذهان تاریخی بشری حک شده است و هیچگاه فراموش نخواهند شد. برخی از این حوادث تأثیر‌های مثبت و برخی دیگر تأثیرهای منفی دارند که البته تأثیر آن‌ها بستگی به افرادی دارند که آفریننده آن حوادث بودند.
یکی از وقایعی که شاید بتوان گفت نقطه عطف تاریخ بشری محسوب می‌شوند، حماسه عاشوراست. حماسه‌ای که تا ابد در تاریخ ذهن انسان‌ها حک شده است و هیچ‌گاه تمام ارزش‌هایی که در این حماسه متبلور شد، از یاد نخواهد رفت. اما دلیل اصلی مانایی این حماسه، در گام نخست به آفریننده این حماسه یعنی امام حسین(ع) برمی‌گردد که در راه اهداف متعالی و احیای ارزش‌های انسانی و الهی قیام کرد و در این راه همه چیز را در طبق اخلاص گذاشت.

عشق به امام حسین(ع)، دین و مسلک نمی‌شناسد
آری! او حماسه‌ای خلق کرد که هر انسان آزاده‌ای با هر دین و مسلک و آیینی، هنگامی که شرح دلدادگی او به خالقش و حماسه‌ای که خلق کرد تا بتواند از این طریق ارزش‌های انسانی را احیا کند، بشنود و بخواند، خواه ناخواه شیفته و دلداده‌اش می‌شود.
این حسین(ع) است که عالم همه شیفته اوست چرا که سید و سالار شهیدان، درس عشق و بندگی را به تمام انسان‌ها آموزش داد که در راه عشق و دلدادگی باید از همه چیز گذشت و بدین طریق محبوب تمام دل‌های آزادی‌خواه و حق‌طلب تا قیام قیامت شد.
در این راستا و از هنگامی که حماسه عاشورا خلق شد، مداحان، ذاکران و خادمان بسیاری در راه امام حسین(ع) و تنها به عشق او و احیای اهدافش وارد عرصه شدند تا بتوانند شاید تنها گوشه‌ای از آن همه زیبایی‌ را ترسیم کنند گرچه اولین کسی که این همه زیبایی را برای مردم ترسیم کرد و از عشق حسین(ع) برای انسان‌ها گفت، خواهر گرامیش حضرت زینب کبری(س) بود اما این راه آن حضرت همیشه در طول تاریخ ادامه داشته و دارد.
چند سالی است که به‌همت سازمان صدا و سیما اجلاس‌های بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در نقاط مختلف کشورمان برگزار می‌شود که افتخار برگزاری سیزدهمین دوره آن نصیب استان فارس شد و این استان در طی روزهای 13 تا 16 مهرماه میزبان قدوم پیرغلامان و خادمان امام حسین(ع) از نقاط مختلف دنیا بود.
مسلماً شنیدن شرح دلدادگی و خدمت به ساحت مقدس امام حسین(ع) از پیرغلامان و خادمانی که تنها به عشق او مرثیه‌سرایی و خدمت می‌کنند، بسیار شنیدنی است. به‌همین منظور در این گزارش به سراغ برخی از آن‌ها می‌رویم و شرحی از دلدادگی آنان را می‌خوانیم.
محمدعلی نظیری، یکی از پیرغلامان و خادمان امام حسین(ع) و برادر شهید عباس نظیری در این اجلاس به‌عنوان یکی از خانواده‌های شهدا نیز تجلیل شد، در این رابطه به خبرنگار ایکنا گفت: من از سنین طفولیت به همراه پدرم در هیئت‌های مذهبی شرکت می‌کردم و تقریباً می‌توان گفت که 40 سال است که خادم امام حسین(ع) هستم.

بزرگترین پیام اجلاس‌های پیرغلامان حسینی، احیای امر به معروف است
وی به برگزاری اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی اشاره کرد و گفت: بزرگترین پیام برگزاری این اجلاس احیای امر به معروف و نهی از منکر است که پیرغلامان و خادمان امام حسین(ع) باید در گام نخست، احیاگر این دو فریضه‌ای باشند که امام حسین(ع) به خاطر آن‌ها قیام کرد.
نظیری عنوان کرد: امام حسین(ع) به خاطر اینکه در راه رضای حضرت حق، هرچه که داشت را در طبق اخلاص گذاشت و شهید شد، محبوب دل تمام انسان‌ها شد و مسلماً تا ابد نیز محبوب انسان‌ها خواهد بود.

برکت خدمت به اهل بیت(ع) تمام زندگی‌ام را شامل شده است
به گزارش ایکنا، محمد حمادی، پیرغلام دیگری که از استان خوزستان، شهرستان شوش و شهر شاوور به این اجلاس آمده است نیز به خبرنگار ما گفت: من 32 سال است که مداح هستم و در طول زندگی خود از برکات و فیوضات فراوانی از خدمت به اهل بیت(ع) بهره برده‌‌ام.
وی افزود: به‌عنوان مثال من 15 سال است که مشکل کلیوی دارم و دیالیز می‌شوم اما به برکت خادمی اهل بیت(ع) و مداحی این توفیق را دارم که در تمام فعالیت‌های اجتماعی شرکت می‌کنم و علاوه بر مداحی و فعالیت در هیئت مذهبی محبین فاطمه زهرا(س)، رئیس هیئت فوتبال شهرمان و همچنین عضو شورای حوزه بسیج نیز هستم.
حمادی با اشاره به حضور پیرغلامان نقاط مختلف دنیا در یک نقطه و تجلیل از آنان گفت: به‌صورت کلی برگزاری همایش‌های اهل بیت(ع) و محرم برکات فراوانی برای جامعه دارد و در صورتی که مناسب برگزار شوند، نسل جوان را به سوی خود جلب می‌کنند.

تمام هستی انقلاب به برکت عاشوراست
وی، جوانان را به توجه به مکتب حسینی و همچنین ادامه دادن نهضت عاشورا دعوت کرد و افزود: ما هر چه داریم به برکت اهل بیت(ع) است و این عاشورا بود که توانست انقلاب ما را حفظ کند.
این گزارش می‌افزاید، محمد اسحاق احدی، از جمهوری اسلامی افغانستان نیز یکی دیگر از خادمان حسینی که در این اجلاس شرکت کرده است و در این رابطه به خبرنگار ایکنا می‌گوید: من متولد سال 1356 هجری شمسی در ولایت کابل هستم و از سن 8 سالگی شروع به مرثیه‌سرایی و نوحه خوانی در تکایای مختلف شهرمان کردم.
وی، گردهمایی پیرغلامان و خادمان امام حسین(ع) از نقاط مختلف دنیا را بسیار پربرکت دانست و گفت: این اجلاس‌ها و گردهمایی‌ها دارای پیام‌های جهانی برای تمام انسان‌ها اعم از مسلمان و غیرمسلمان دارد چرا که هر کسی که به امام حسین(ع) عشق می‌ورزد، در این‌گونه همایش‌ها حضور می‌یابد.

تبعیت از گفتار معصومین، تنها راه نجات دنیاست
احدی، تمام عاشقان امام حسین(ع) را به ادامه دادن راه آن حضرت تشویق کرد و گفت: تنها راه نجات و برون شد از این فاجعه‌ای که جهان در آن قرار دارد، تبعیت درست و صحیح از پیام‌ها و گفتارهای معصومین است.
به گزارش ایکنا، حسینعلی نقدی‌پور، پیرغلام خمینی شهر اصفهان هم به خبرنگار ما گفت: من 83 سال سن دارم و قریب 70 سال است که مشغول مداحی و خدمت به امام حسین(ع) هستم.
وی، برگزاری مجالس امام حسین(ع) را تکریم شعائر الهی دانست و گفت: مسلماً هر کسی که در راه  اهل بیت(ع) و رضایت خداوند گام بردارد، اهل بیت(ع) نیز در روز قیامت شفیع او خواهند شد و چه سعادتی بالاتر از آن است که شفاعت اهل بیت(ع) نصیب انسان‌ها شود.

محافل امام حسین(ع) باید تا قیامت برپا شود
نقدی‌پور، بر لزوم تداوم راه مداحی و خدمت به امام حسین(ع) از سوی جوانان تأکید کرد و گفت: باید همانطور که پرچم امام حسین(ع) تا قیام پابرجاست، برگزاری محافل سوگواری و مداحی برای امام حسین(ع) نیز تا قیامت ادامه داشته باشد.
این پیرغلام حسینی تأکید کرد: امام حسین(ع) کشتی نجات است و هرکسی در این کشتی سوار شد بداند که نجات پیدا می‌کند و دنیا و آخرت او تأمین می‌شود.
بنا بر این گزارش، علی بهشتی، نیز پیرغلام دیگری از میبد یزد است که این‌گونه به خبرنگار ایکنا گفت: من 73 سال سن دارم و قریب 60 سال است که خادم امام حسین(ع) هستم و به این مسئله همیشه افتخار کرده و می‌کنم.

تکرار شرح حماسه عاشورا ضروری است
وی بر لزوم تکرار وقایع عاشورا تأکید کرد و گفت:‌ پیرغلامان و خادمان امام حسین(ع) باید همیشه توجه داشته باشند که هیچگاه نباید از فعالیت و خدمت به امام حسین(ع) دست بکشند و نباید اجازه دهند که همانطور که واقعه غدیر فراموش شد، عاشورا هم فراموش شود بلکه باید دائماً آن را تکرار کنند.
این گزارش می‌افزاید، سیدحسین رضوی، رئیس کانون مداحان شهرستان نطنز هم به خبرنگار ایکنا گفت: من از سن 5 سالگی به واسطه پدرم که روحانی بود، به کار مداحی روی آوردم و اکنون 70 سال است که در این عرصه مشغول به فعالیت هستم.
وی، خدمت به امام حسین(ع) را یک افتخار بسیار بزرگ برای خود دانست و افزود: در طول زندگی خود تلاش کرده‌ام تا علاوه بر مداحی، به تربیت مداحان نسل جوان نیز بپردازم و در این رستا تاکنون 150 مداح را آموزش دادم  که برخی از آن‌ها از مداحان به نام شهر هستند.
به گزارش ایکنا، عباس هاشم‌نژاد، پدر سردار شهید علیرضا هاشم‌نژاد یکی دیگر از پیرغلامان حسینی از شیراز است که با ما به گفت‌وگو نشست و گفت: من از سن 8 سالگی وارد عرصه خدمت به امام حسین(ع) شدم و اکنون قریب 72 سال است که در این عرصه مشغول به فعالیت هستم.
وی، برگزاری سیزدهمین اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان حسینی در شیراز را یک اقدام بسیار مناسب و بجا دانست و گفت: برگزاری چنین مراسم‌هایی دین خدا را تقویت می‌کند چرا که در آن هرچه هست مملو از عشق امام حسین(ع) به درگاه احدیت است.

برگزاری محافل حسینی، دشمنان اسلام را ناامید می‌کند
هاشم‌نژاد با تأکید بر اینکه برگزاری چنین برنامه‌هایی دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی ایران را ناامید می‌کند، گفت: اسلام، کامل‌ترین دین الهی است لذا ما به عنوان مسلمانان واقعی باید تمام تلاش خود را برای حفظ این دین انجام دهیم.
پدر سردار شهید هاشم‌نژاد با بیان اینکه البته عشق به امام حسین(ع) ربطی به مذهب و مکتب ندارد بلکه مربوط به تمام انسان‌هاست، گفت:‌ تا دنیا پا برجاست تمام انسان‌های آزاده در سوگ شهادت امام حسین(ع) در ماه محرم عزاداری می‌کنند و سیاه‌پوش می‌شوند.
بنا بر این گزارش، حبیب‌الله ذنوبی، پدر شهیدان محمود و ناصر ذنوبی هم از پیرغلامان شیراز است و به خبرنگار ایکنا می‌گوید: قریب 74 سال است که تلاش کردم عشق به امام حسین(ع) را به منصه ظهور برسانم و به ساحت آن حضرت خدمت کنم.

لزوم تعامل و همدلی مداحان و ذاکران حسینی از نقاط مختلف دنیا
وی با اشاره به حضور پیرغلامان حسینی از نقاط مختلف در سیزدهمین اجلاس پیرغلامان حسینی عنوان کرد: طبق آیات قرآن کریم همه انسان‌ها با هم برابرند و تنها ملاک برتری، تقواست لذا تمام خادمان و عاشقان امام حسین(ع) از نقاط مختلف دنیا نیز باید تلاش کنند تا با یکدیگر همدل و همزبان باشد و این مسئله محقق نمی‌شود مگر اینکه با یکدیگر تعامل داشته باشیم.
ذنوبی که در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی به عنوان برگزیده از استان فارس مورد تجلیل قرار گرفته است،‌ ادامه داد: مردم ایران اسلامی باید بدانند تا زمانی که مطیع رهبر هستند، هیچ آسیبی نخواهند دید و این مملکت و اسلام پا برجا خواهند ماند و می‌توانند در کمال آرامش و امنیت، مجالس امام حسین(ع) را برپا کنند لذا باید قدر این انقلاب و نظام را بدانیم.

captcha