به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با دانشجویان ایرانی مقیم هلند که بههمت رایزنی علمی ایران در منطقه شنگن در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاهه برگزار شد، به تحلیل فلسفه نهضت عاشورا پرداخت و آن را نماد مبارزه با ظلم، جهل و خشونت خواند و در ادامه به جایگاه هویتبخش نهضت عاشورا در ایران اشاره کرد و آن را چراغ راه انسانهای آزاده در طول تاریخ دانست.
وی در ادامه سابقه علمآموزی «سیردر آفاق» ایرانیانی همچون سعدی، غزالی و ابوریحان بیرونی را بهعنوان الگو دانسته و به ضرورت بهرهگیری از تجارب حضور در سایر کشورها در دوران جدید از دانشجویان ایرانی بهعنوان سفیران فرهنگ و تمدن اسلامی یاد کرد.
هاشمی همچنین دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور را که خانه و وطن خود را جهت کسب دانش و ارتقای سطح علمی به نیت ترقی کشور خود و خدمت به بشریت ترک کرده و مشکلات و دشواریهای راه را به جان خریدهاند، کسانی دانست که به تأسی از سیره دینی پیشوایان ما نوعی هجرت کرده و با کسب معرفت و مسئولیتپذیری اجتماعی خدمت به وطن را سرلوحه کار خود قرار دادهاند.
بنا بر این گزارش، گفتوگو و پرسش و پاسخ دانشجویان با معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بخش دیگری از این دیدار بود که دانشجویان ضمن بیان دغدغههای علمی و فرهنگی موجود در توسعه کشور و توجه ویژه به نخبگان علمی و فرهنگی نکات خود را بیان کردند و هاشمی نیز به تبیین و توضیح برنامههای وزارت علوم در این خصوص پرداخت.
یادآور میشود، در این نشست جهانگیری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند، قربانی اصل رایزن علمی ایران در منطقه شنگن و میرزایی سرپرست ادارهکل فرهنگی و اجتماعی و رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی نیز حضور داشتند و دیدگاههای خود را در ارتباط با مسائل علمی و فرهنگی دانشجویان بیان کردند.