
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، محمدرضا ستودهنیا، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان عصرروزگذشته درکارگاه تدبر در قرآن که ازسوی مرکزفعالیتهای قرآنی جهاددانشگاهی واحد اصفهان در دانشگاه اصفهان برگزارشد، اظهارکرد: تاکنون تفاسیر زیادی از تدبر شده است، به گونه ای که برخی تدبر را با تفکر یکی دانسته اند و بعضی گفته اند که تفکر عام و تدبر خاص است.
وی افزود: تدبر به معنای اندیشیدن در ماورای امور و فراتر از ظاهر کارها می باشد، زیرا برخی مسائل روشن و واضح هستند، ولی برخی موارد معانی شان درظاهر مشخص نیست و باید روی کنه و اصل آن ها کارشود.
عضوهیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به آیه 82 سوره نساء «أَفَلاَ یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ وَلَوْ کَانَ مِنْ عِندِ غَیْرِ اللّهِ لَوَجَدُواْ فِیهِ اخْتِلاَفًا کَثِیرًا» و اینکه در اینجا این سوال پیش می آید که چرا قرآن به جای تدبر، به تفکراشاره نکرده است، بیان کرد: تفکر پایه تدبر و در ظاهر امر می باشد، ولی تدبر به عنوان یک جریان و فرایند فکری ما را به ورای مسئله اصلی می برد و هدف آن می باشد که به غایت امور برسد.
ستوده نیا با بیان اینکه قوه تحلیل و تدبر در بین موجودات، تنها مختص ذات انسان است، خاطرنشان کرد: تدبر ابزار کار ما در فهم پیام الهی و کتاب آسمانی قرآن است.
وی افزود: خداوند انسان را آفریده و دین را هم به عنوان راهنما برای بشر قرار داده است و علاوه بر آن به صراحت گفته اند که چرا در قرآن و آیات آن به عنوان آخرین پیام الهی تدبر نمی کنید.
عضوهیئت علمی دانشگاه اصفهان ادامه داد: امروز وظیفه انسان است که آموزه های قرآن را درصحنه بیاورد و ببیند آیا که آن در همه عرصه ها حرفی برای گفتن دارد یا نه ؟ و این وظیفه انسان است که در قالب تدبر این کارمهم را انجام دهد.
وی افزود: در حال حاضر برخی از تفاسیر غلط از آیات قرآن کریم وجود دارد که نشان دهنده نداشتن تدبر در قرآن کریم است، که نمونه آن تفکر اشاعره میباشد که به غلط قائل به جبر هستند.





