کد خبر: 3462449
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۸

نگاهی به برنامه‌های همایش ملی «فرهنگ و تمدن پزشکی در عصر رضوی»

گروه اجتماعی: همایش دو روزه کشوری «فرهنگ و تمدن پزشکی در عصر رضوی» که صبح امروز، دوم دی‌ماه کار خود را آغاز کرد، طی دو روز در قالب چهار پانل تخصصی مقالات مرتبط با فرهنگ پزشکی در عصر رضوی در مشهد ارائه خواهد شد.

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، همایش دو روزه کشوری فرهنگ و تمدن پزشکی در عصر رضوی صبح امروز، دوم دی‌ماه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا(ع) و دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی کار خود را در مشهد آغاز کرد.
 
بنابر این گزارش برنامه‌های متنوعی از جمله برگزاری پانل‌ها و سخنرانی‌های علمی با حضور اساتید، محققان و پزشکان متخصص برای این همایش دو روزه در نظر گرفته شده است که اولین پانل روز نخست این همایش در نوبت صبح با موضوع «سنت‌ها و آداب پزشکی در عصر رضوی» با حضور حجت‌الاسلام مهدی ابراهیمی، معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مجید خزایی، دانشیار گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی مشهد و سعید نیازمند به عنوان اعضای پانل برگزار شد و به عنوان سخنران اول زهرا رحمانی، جراح و متخصص زنان و زایمان و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران در موضوع «بررسی توجیهات و مستندات علمی تعدادی از آداب زناشویی در طب امام رضا(ع)» به ارائه مقاله خود پرداخت.
 
همچنین حجت‌الاسلام محمد شمس‌الدین دیانی، مربی گروه معارف اسلامی دانشکده پزشکی مشهد سخنران دوم در موضوع «الگوی طب رضوی در بهداشت و درمان» و سید علیرضا واسعی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در موضوع «سنت پزشکی مسلمانان در قرون اولیه اسلامی با تأکید بر عهد رضوی» به عنوان سومین سخنران مقالات خود را ارائه کردند.
 
پانل دوم روز نخست با موضوع «روش‌شناسی و جایگاه علم پزشکی در عصر رضوی» نیز از ساعت 12 با حضور دکتر خواجه دلوئی، حجت‌الاسلام احمد ترابی، رئیس شورای استانی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی، سیدعلیرضا واسعی، دانشیار دانشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دکتر محمد امامی از مسئولان پانل تشکیل شد که سخنران اول آن محمدتقی سازندگی، کارشناس ارشد تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی قم با موضوع «بررسی نقش امام رضا(ع) در علم پزشکی در عصر اول عباسی» بود، همچنین مجید خزاعی، دانشیار گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی مشهد در موضوع «شیوه‌های آموزش پزشکی نظری پس از اسلام و مقایسه آن با روش‌های جدید تدریس» به ارائه مطلب پرداخت.
 
سخنران سوم نیز ولی‌الله عباسی، محقق و مدرس دانشگاه بود که در موضوع «علم پزشکی به مثابه علم دینی از منظر رضوی» به ارائه پژوهش پرداخت و سخنران چهارم نیز علیرضا روحی، استادیار گروه تاریخ ملل اسلامی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در موضوع «جایگاه و اهمیت آموزش پزشکی در تمدن اسلامی» بود.
 
پانل‌های روز دوم این همایش که از ساعت 9:15 صبح سوم دی‌ماه با موضوع «مشاهیر، آثار و نهادهای پزشکی در عصر رضوی» آغاز می‌شود، اعضای آن را دکتر محسن الویری، دکتر سیدی، دکتر ابوالفضل خواجوی، دکتر سیدعلی اکبر شمسیان و حجت‌الاسلام محمد شمس‌الدین دیانی، مربی گروه معارف اسلامی دانشکده پزشکی مشهد تشکیل می‌دهند و سخنران اول آن سیدعلیرضا گلشنی، دانشجوی تاریخ ایران اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد است که به موضوع «فعالیت علمی دو پزشک هندی صالح‌بن‌بهلکه و کنکه در دوران امام رضا(ع)» می‌پردازد.
 
علاوه بر این سخنران دوم این پانل سعید نیازمند، دانشیار گروه فیزیولوژی دانشکده علوم پزشکی مشهد در موضوع «شاپور ابن سهل از پیشگامان گسترش طب اسلامی در عصر رضوی» است که در ادامه حسن سلم‌آبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه بجنورد در موضوع «نقش مدرسه جندی شاپور در تمدن اسلامی عصر رضوی» به عنوان سخنران سوم به ارائه مقاله می‌پردازد و در نهایت سخنران چهارم پانل حمیده وحید، دانشجوی دکتری تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در موضوع «ترجمه آثار علمی در عصر رضوی و نقش بیت الحکمه در گسترش و شکوفایی آن» خواهد بود.
 
پانل آخر این همایش که در نوبت ظهر روز دوم با موضوع «آموزه‌های پزشکی در عصر رضوی» از ساعت 12 آغاز خواهد شد، اعضای پانل آن را دکتر روحانی، دکتر شاپور بدیعی، دکتر علامه، دکتر مهدی یوسفی و دکتر مرتضی مجاهدی تشکیل می‌دهند که سخنران اول آن محمد امامی، استادیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی در موضوع «خون‌درمانی در آموزه‌های رضوی» است و سخنرانی دوم را مهدی زروندی، دانشجوی دکتری تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در موضوع «بررسی عوامل رشد و بالندگی طب سنتی ایرانی در عصر رضوی» برعهده دارد.
 
همچنین معصومه رودی، کارشناس ارشد فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در موضوع «پیشگیری و درمان گوش در توصیه‌های امام رضا(ع)» سخنران سوم است و فاطمه السادات علوی علی‌آباد، دانشجوی دکتری تاریخ اسلام دانشگاه مذاهب اسلامی تهران در موضوع «جایگاه طب رضوی در سلامت جامعه ایرانی» به عنوان سخنران چهارم به ارائه مقاله خود می‌پردازد.
 
یادآور می‌شود، همایش دوروزه کشوری «فرهنگ و تمدن پزشکی در عصر رضوی» که از صبح امروز دوم دی‌ماه در دانشکده بهداشت مشهد کار خود را آغاز کرد، ظهر سوم دی‌ماه با برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پایان می‌دهد.

captcha