کد خبر: 3463706
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰

نگهداری تابلوی طلااندود وصف پیامبر اکرم(ص) در موزه آستان قدس

گروه هنر: تابلوی طلااندود توصیف حضرت محمد(ص) توسط حضرت علی(ع) به خط ثلث، اهدایی بشار اشد، رئیس جمهور سوریه به رهبر معظم انقلاب در موزه آستان قدس رضوی موجود است.

 
محمد رضا ساقی، مسئول موزه قرآن ونفایس آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، از نگهداری تابلو خط طلااندود توصیف حضرت محمد(ص) توسط حضرت علی(ع) به خط ثلث تقدیمی بشار اشد، رئیس جمهور سوریه به رهبر معظم انقلاب در موزه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی خبر داد.
 
وی با توصیف قسمت فوقانی متن این تابلو، ابراز کرد: نقش یک گنبد که درون آن به قلم مشکی نوشته شده « بسم الله الرحمن الرحیم» و در دو طرف دیگر آن، مستطیلی سبز رنگ که درون آن دو ترنج آبی لاجوردی دارای یک گل گرد و رسن آبی رسم شده است و در قسمت زیری این گنبد فضای ابرگونه‌ای قرار دارد که درون آن به قلم مشکی نوشته شده «و انک لعلی خلق عظیم».
 
ساقی با بیان این که در قسمت مرکزی این تابلو تذهیب فرم مشکی طراحی شده است، افزود: در این بخش، دایره‌ای با نام مبارک محمد آمده است و در اطراف آن نیز از قسمت تیزی اشک نوشته شده «عن الامام علی علیه السلام. کان اذا وف انبی صلی الله علیه و سلم. قال لم یکن بالطویل الممخط و لابا القصیر المتردد. کان ربعته منالقوم، و لم یکن بالاجعد القطط و لابالبسط، کان جعداً رجلاً، و لم یکن العجم، و لا بالمکلثم و کان فی الوجه تدویر ابیض مشرب، ادعج العینین اهدب العشار جلیل المشاش و الکتد اجرد ذومسبربه شئن الکفین و القدمین اذا مشی تیقلع کانما یمشی فی صبب و اذا التفت التفت معا بین کتیفه خاتم النبوه و هو خاتم النبین اجود الناس صدرا و اصدقهم لهجه و السنهم عریکه و اکرمهم عشریه».
 
وی اظهار کرد: درچهار سوی این اشک چهار بیضی با خطوط قابی کنگره‌ای رسم شده که به ترتیب در درون بیضی راست بالای قاب«الصادق»، در بیضی چپ بالا «المصدق»، در بیضی راست پایین «المحکم» و در بیضی چپ پایین «الطاهر» و در قسمت زیرین اشک نوشته شده «مفطی ما جاء الرحمه اللعالمین» به چشم می‌خورد.
 
مسئول موزه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی به تشریح کادر دیگری در پایین این تابلو پرداخت و عنوان کرد: عبارت «من راه بدیهه‌ها به و من خالصه معرفه احبه یقول ناعته و لم اری قبله و لابعده مثله صلی الله علیه و اله سلم، اللهم صل علی نبی الرحمه و شفیع الامه و منج العباد من الهلکه محمد و اله الطیبین الطاهرین و سلم تسلیما کثیرا، کتبه العبد الفقیر الله عبدالرحمن فی الثانی من شهر شعبان الحرم 1423 سنته هجریه» درون کادر ابرمانند مشاده می‌شود.
 
وی با ذکر این که تمام قسمت‌های این تابلو به غیر از داخل کادرها طلا‌اندود است، اضافه کرد: رنگ مورد استفاده طلایی در این تابلو گواش و در کل زمینه طراح، واگیره‌ی گل را قلم‌گیری و رنگ گذاری کرده‌اند و در اطراف این متن خطوط ترلینگ‌کشی وکادربندی در اندازه‌های مختلف انجام شده است و در قسمت بیرونی با رنگ بنفش حاشیه‌ای بر زمینه نقش شده است.
 
ساقی، جنس قاب را پلاستیکی طلائی و ابعاد آن را 58 در 59 سانتی‌متر اعلام کرد و گفت: در قسمت پایینی تابلو، نوار طلایی فلزی نصب شده است که بر روی آن نوشته شده «هدیه الرئیس الدکتور بشار السد الی سهاحه آیت الله العظمی الامام الخامنی» و با خط ریزتر در پایین آن آمده است«المرشد العام اللثوره الاسلامیه الایرانیه».

captcha