کد خبر: 3507032
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۸
عضو هیئت علمی حوزه خواهران مطرح کرد:

اصول چهارگانه قرآن برای حفظ خانواده/ ارائه نظریه عدالت جنسیتی

گروه حوزه‌های علمیه: استاد حوزه علمیه خواهران با ارائه نظریه عدالت جنسیتی در مقابل نظریات سازمان‌های بین‌المللی گفت: حفاظت از عشق، حفاظت از رحمت، حفاظت از نسل و حفاظت از نقش، اصول چهارگانه قرآن کریم برای حفظ خانواده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) فریبا علاسوند، استاد حوزه علمیه خواهران امروز 25 خرداد‌ماه، در نشست «دین، خانواده و تحولات اجتماعی؛ درنگی بر راهکارها و بایسته‌های تعامل شیعه _ کاتولیک» در حوزه خواهران گفت: گفت: هر زمان که پیروان ادیان علیه هم تهاجم کردند ابزار دست حاکمان زورگو بوده‌اند وگرنه ماهیت ادیان بر صلح و دوستی استوار است.
وی افزود: این آیه قرآن است که قرآن هم کتب قبلی خود را تصدیق و هم پیامبر، مسلمین را به باور به آموزه‌های پیامبران قبل از خود دعوت کرده است.
این محقق و پژوهشگر با اشاره به اصول طراحی الهی برای حفظ خانواده عنوان کرد: همه ادیان ابراهیمی یک نگاه غیرقابل تغییر به خانواده دارند که ناهم جنس‌خواهی، برون همسری یعنی منع ازدواج با محرم، مکملیت دو جنس برای یکدیگر بر پایه تفاوت‌ها و تولید مثل در فضای مشروع خانواده از مهمترین اصول این طراحی است.
اصول چهارگانه قرآن برای حفظ خانواده
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقان زن و خانواده حوزه علمیه خواهران اظهار کرد: مؤمنان موظف به حفاطت از طرح الهی درباره خانواده هستند و باید در قالب اصول چهارگانه که من از قرآن استخراج کرده‌ام یعنی حفاظت از عشق، حفاظت از رحمت، حفاظت از نسل و حفاظت از نقش در این راه بکوشند.   
علاسوند درباره راهبردهای حفاظت از عشق بیان کرد: ایجاد نگرش ضرورت ازدواج پایدار، جایگزینی عشق رمانتیک به عشق متعهد، آموزش خویشتنداری جنسی، تلاش بر ایجاد رساته هایی که از نشانگان جنسی اشباع نباشند از جمله این راهبردهاست.
استاد حوزه علمیه خواهران گفت: در قرآن کریم بعد روان‌شناختی ازدواج در سه‌گانه آرامش‌زایی، مودت و رحمت تعریف شده است. آموزش مهارت‌های زوجیت به ویژه کلامی و ایجاد احساس کفایت و رضایت نسبت به هویت جنسی و تربیت افراد با غنای عاطفی به مودت منجر می‌شود زیرا عشق بر پایه هیجان جنسی برای اجاد الفت کافی نیست و خانواده به رحمت نیاز دارد.
وظیفه روحانیون دینی
علاسوند عنوان کرد: یکی از وظایف روحانیون ادیان مختلف تشویق پیروانشان به تولید مثل برای افزایش جامعه مؤمنان است و تأکید بر این امر به عنوان آموزه مشترک بین‌الادیانی باعث مقاومت جامعه مومنان در برابر جایگزین‌های نامشروع می‌شود.
استاد حوزه خواهران ادامه داد: تشویق زوج‌های جوان به فرزندآوری مشروع، وادارکردن دولت‌ها برای حمایت‌های خاص از دیگر راهبردهاست زیرا روشن است که نظریه جنسیت بیشترین آسیب را به خانواده زده است.
نظریه عدالت جنسیتی
علاسوند عنوان کرد: نظریه عدالت جنسیتی مفهومی است که ایران در فضای بین‌المللی پیشنهاد داده است و در این نظریه بر عرصه‌های تساوی زن و مرد تأکید شده و در عین حال بر نقش و جایگاه مرد و زن در خانواده و تفاوت‌ها تأکید می‌شود و دولت‌ها هم باید هزینه‌های این مسئله را بپذیرند.
وی اظهار کرد: ایجاد لابی بزرگ دینی در مقابله با نظریه فمینیستی مربوط به جنسیت و اتخاذ مقام مشاوره در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد ضروری است.
captcha