کد خبر: 3514327
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵

عزت و شرف‌ بانوان به داشتن حجاب است

گروه اجتماعی: نویسنده کتاب «حجاب»، حجاب را مایه تعظیم و منزلت زن دانست و اظهار کرد: خداوند حجاب را مقرر کرد تا شکوه، عفت و عصمت بانوان را محفوظ بدارد؛ از همین رو اگر پژوهش کنیم و بتوانیم پاسخ این سؤالات مطرح‌شده را به صورت صحیح تبیین کنیم، بانوان به حجاب افتخار خواهند کرد چراکه عزت و شرف‌شان به داشتن حجاب است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، مراسم امضای کتاب «حجاب» نوشته حجت‌الاسلام قربان‌علی محمدی‌مقدم شب گذشته، 21 تیرماه در نمایشگاه ‌بین‌المللی قرآن و عترت آستان قدس رضوی در ضلع جنوبی صحن جامع رضوی، جنب ایوان ولی عصر(عج) برگزار شد.
حجت‌الاسلام قربان‌علی محمدی مقدم، نویسنده کتاب «حجاب»، در این مراسم بیان کرد: درباره حجاب دو سؤال مطرح می‌کنم و تقاضا دارم که پیرامون آن‌ها کار شود؛ اول اینکه حجاب حق است یا تکلیف و اگر حق است، حق‌الله است یا حق‌الناس؟ و دیگر اینکه آیا حجاب تکریم و تعظیم زن است یا تحقیر او؟
وی در پاسخ به این دو سؤال با بیان اینکه حجاب مانند نماز و روزه حق خداست و هیچکس نمی‌تواند این حق را از بین ببرد، ادامه داد: بنابراین شوهر نمی‌تواند مانع حجاب همسرش شود همان‌گونه که خود زن هم نمی‌تواند این حق را از بین ببرد، جامعه و شاهنشاهی هم به هیچ وجه نمی‌توانند این حق را از بین ببرند.
حجت‌الاسلام محمدی‌مقدم حجاب را مایه تعظیم و منزلت زن دانست و اظهار کرد: خداوند حجاب را مقرر کرد تا شکوه، عفت و عصمت بانوان را محفوظ بدارد؛ در جوامعی که نام روشنفکری بر خودشان نهاده‌اند و حجاب را تحقیر زن تلقی می‌کنند آسیب‌های زیادی اتفاق افتاده است؛ اگر پژوهش کنیم و بتوانیم پاسخ این سؤالات مطرح‌شده را به صورت صحیح تبیین کنیم، بانوان به حجاب افتخار خواهند کرد چراکه عزت و شرف‌شان به داشتن حجاب است.
وی کتاب «زن در آینه جلال و جمال» نوشته آیت‌الله عبدالله جوادی‌آملی را بهترین کتاب مرتبط با مقام زن عنوان کرد و ادامه داد: من کتاب «حجاب» را در سفر نوشتم؛ امیدوارم خوانندگان نیز بتوانند در مسیر سفرشان از این کتاب استفاده کنند.
حجت‌الاسلام قربان‌علی محمدی‌مقدم با اشاره به آیه 31 سوره نور توضیح داد: این آیه می‌فرماید مردان و زنان باید نگاه عفیفانه به یکدیگر داشته باشند؛ مردان و زنان نامحرم باید از یکدیگر حریم بگیرند تا شأن، عفت، عزت و احترام‌شان محفوظ بماند؛ ما اصولا برای آنچه محترم و گران‌بهاست ارزش نگه می‌داریم نه برای چیزهایی که ارزشی ندارند.
وی همچنین اضافه کرد: ما یک نوع حجاب داریم که همان پوشش ظاهری بر اندام انسان است؛ حجاب دیگری هم در عرفان داریم که برای کسانی‌که در وادی سلوک و معرفت گام‌ می‌نهند، بسیار مفید است.
حجت‌الاسلام محمدی‌مقدم افزود: این کتاب 11 بار به چاپ رسیده است که نخستین‌بار حوزه هنری آستان قدس رضوی با طرح روی جلدِ نماد پوشش اسلامی این کار را انجام داده است؛ پس از آن، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تعداد پنج‌ هزار جلد از این کتاب را با تصویر فعلی منتشر کرد.
در پایان، هدیه‌ای از سوی رمضان‌علی ایزانلو، معاون شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی به حجت‌الاسلام محمدی‌مقدم اهدا شد.
یادآور می‌شود، حجت‌الاسلام قربان‌علی محمدی مقدم از مبارزان پیش از انقلاب و از فعالان سیاسی پس از انقلاب است؛ بین سال‌های 1350 تا 1360 در بجنورد به روشنگری جوانان می‌پردازد که خاطرات این 10 ساله نیز در کتاب «خاطرات آقا معلم» نوشته مهدی الهی‌فرد به چاپ رسیده است؛ وی غیر از کتاب «حجاب»، تألیفات دیگری از جمله جامعیت حکومت امام علی(ع)، ترجمه شرح نهج‌البلاغه، مقتبس‌الانوار من ائمه(ع) و ... نیز داشته است.
کتاب «حجاب» شامل مباحثی همچون قرآن و موضوع حجاب، فلسفه حجاب، شأن نزول آیه وجوب حجاب، تأملی در مسئله حجاب، وجوب حجاب و تأکید پیامبر اسلام(ص)، روایات مرتبط با حجاب، نظر مفسران درباره حجاب، حضرت زهرا(س) و مسئله حجاب، حضرت زینب(س) و الگوی حجاب، نظر مراجع تقلید درباره حجاب  و پرسش و پاسخ‌هایی پیرامون حجاب است؛ این کتاب توسط انتشارات «به‌نشر» آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است.
captcha