کد خبر: 3515846
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۸
جمالی تشریح کرد:

بی‌اخلاقی و ولنگاری که بر سلامت مردم و اقتصاد کشور هزینه وارد می‌کند

گروه سلامت: یک نماینده مجلس در تشریح ابعاد اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت ضمن تأکید بر مدیریت منابع در امر بهداشت و درمان، ناآگاهی مردم و روابط ناسالم برخی پزشکان و مراکز درمانی را موجب وارد شدن هزینه‌های بی‌شمار بر مردم و کشور دانست.

محمدجواد جمالی نوبندگانی، نماینده فسا در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در حوزه‌ سلامت اجزای متفاوتی را شامل می‌شود، اظهار کرد: حوزه‌های ساخت و تولید دارو و تجهیزات پزشکی، مدیریت منابع، مصرف منابع و ارائه خدمات به بیماران با اندیکاسیون و دلایل مبتنی بر شواهد از جمله اجزای اقتصاد مقاومتی هستند.

معاون اسبق نیروی دریایی سپاه افزود: مجلس دهم که اتفاقا کار خود را تازه شروع کرده با شرایط ویژه‌ای شامل رکود، گرانی و عدم اشتغال روبه‌رو است ــ که یکی از مشکلات حال حاضر مردم است ــ و این مسئله اثر منفی خود را بر روی مردم از جمله سلامت آنها می‌گذارد.

جمالی ادامه داد: روی آوردن به اقتصاد مقاومتی یکی از راه‌کارهایی است که موجب می‌شود ما بتوانیم این مشکلات را پشت سر بگذاریم، اقتصاد مقاومتی هم مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و هم اینکه مورد درخواست مردم است.

رئیس اسبق بیمارستان ولیعصر(عج) عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان به معنی تکیه بر داشته‌ها و دانش بومی برای کم کردن وابستگی‌ به خارج است که به هیچ عنوان معنی قطع ارتباط را نمی‌دهد.

این نماینده مجلس اظهار کرد: در حوزه‌های پزشکی از ظرفیت‌های بزرگی مانند طب اسلامی، طب سنتی، گیاهان دارویی، سلول‌های بنیادی و امثالهم برخورداریم بسیاری از کارها و پروژه‌ها را می‌توانیم در داخل کشور انجام دهیم چنانکه هیچ گونه تحریمی نتواند بر ملت فشار آورد.

رئیس بیمارستان نجمیه تصریح کرد: بیشترین وابستگی ما به خارج از کشور در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است در زمان تحریم‌ها در بسیاری از مواقع در تهیه مواد اولیه خود دچار کمبود شدیم، برای تکرار چنین حوادثی در آینده باید دولت و مجلس دست در دست هم داده و چاره‌اندیشی کنند و همزمان دانشمندان ما باید با تکیه بر نیروی ایمان در حوزه تجهیزات پزشکی ساخت داخل نیز وارد شوند.

عضو کمیسون امنیتی و دفاعی مجلس با اشاره به برخی بی اخلاقی‌ها در حوزه سلامت اظهار کرد: در استفاده از تجهیزات پزشکی و خدمات پاراکلینیکی یک نوع ولنگاری دیده‌ می‌شود که هزینه‌های زیادی را بر کشور تحمیل می‌کند.

وی ادامه داد: این ولنگاری فشار بیش از حدی را بر مردم و بیمه‌ها وارد آورده چنانکه بیمه‌ها را 8 هزار میلیارد تومان بدهکار کرده است، این هزینه‌ها برای ام.آر.آی ‌غیر قابل قبول و سی.تی.اسکن‌ها یا آزمایش‌های بی مورد غیر ضرروی است.

جمالی این افزایش‌ هزینه‌ها را ناشی از ناآگاهی مردم یا بی‌اخلاقی برخی از اعضای تیم سلامت دانست و تأکید کرد: این مسائل گاه از سوی مردم و گاه ناشی از ارتباطات ناسالم برخی پزشکان و مراکز درمانی به وجود می‌آید.

 

captcha