کد خبر: 3525064
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵

غربی‌ها عهدشکنی می‌کنند/ ایران در مباحث حقوق بشر حرف برای گفتن دارد

گروه سیاسی: یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری گفت‌وگوهای حقوق بشری میان ایران و اروپا مناسب است، اما غربی‌ها صادق نبوده و عهدشکنی می‌کنند.

محمدعلی اسفنانی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) اظهار کرد: اگر گفت‌وگوهای حقوق بشری میان ایران و اروپا انجام شود که مناسب است، ولی متأسفانه بیش‌تر در حد ادعا و گفت‌وگو باقی می‌ماند و معمولاً به نتیجه نمی‌رسد.
وی افزود: متأسفانه غربی‌ها که اروپایی‌ها هم جزئی از آن‌ها هستند ثابت کرده‌اند که در گفتار صادق نیستند و معمولا عهد شکنی‌ها از ناحیه آن‌ها صورت می‌گیرد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نهم بیان کرد: در بحث گفت و گو ایران هیچ مشکلی با هیچ کشوری ندارد، به لحاظ این که ایران ثابت کرده در مباحث حقوق بشری دارای مبانی است و حرف برای گفتن دارد. ایران به لحاظ علمی این توان را دارد که مسائل روز دنیا را پاسخگو باشد. ما در اصل گفت و گو هیچ مشکلی نداریم، منتها آن‌ها از همین هم به عنوان ابزاری علیه کشور ما استفاده می‌کنند و متأسفانه در حد حرف هم صداقت ندارند.
وی اظهار کرد: اعتقاد اینجانب این است که ایران در گفت و گو راسخ بوده و می‌تواند حرف برای گفتن داشته باشد، به شرطی که شرایط گفت و گو فراهم شده و رعایت حقوق طرفین هم در گفت و گوها لحاظ شود.
این حقوقدان در پاسخ به این سؤال که گفت و گوها باید چه شرایطی داشته باشد، گفت: وقتی قرار است گفت و گویی صورت بگیرد، باید یک مبنای قابل قبولی وجود داشته باشد، حالا این مبنا می‌تواند قول عقلا باشد، یا حقوق فطری، یا آموزه‌های دینی، یا اصول پذیرفته شده بین‌المللی و یا مقررات مربوط به سازمان ملل. سرانجام باید مبنایی وجود داشته باشد، منتها نباید تفسیر شخصی آن‌ها باشد، بلکه باید تفسیر حقوقی قابل قبول جامعه باشد. 
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که چه مسائلی می‌تواند در گفت و گوها در اولویت قرار گیرد، بیان کرد: اولویت در گفت و گو به نظر من می‌تواند مباحثی مثل احترام به حقوق اولیه افراد، احترام به ملت‌ها و سرزمینشان، آزادی‌های پذیرفته شده بین‌المللی، عدم ظلم به دیگران، احقاق حقوق از دست رفته مظلومین و تروریسم باشد. 
اسفنانی ادامه داد: وقتی حقوق بشر را مطرح می‌کنیم، حقوق بشر بما هو بشر است که شامل همه بشر می‌شود و طبیعتا بحث مسلمانان کشورهای مختلف از جمله اروپا می‌تواند یکی از اولویت‌های مهم ما باشد.
وی در پاسخ به این که چه الزاماتی در گفت و گوها باید رعایت شود تا طرفین به نتیجه مطلوب برسند، اظهار داشت: باید موضوع گفت و گو و تاریخ شروع و خاتمه آن کاملا مشخص باشد و پرداختن به یک موضوع به نحوی باشد که به سرانجام برسد. متأسفانه در چنین گفت و گوهایی به قدری خلط مبحث شده و مطالب مختلف گنجانده می‌شود که اصل مطلب فراموش می‌شود. به نظر باید موضوعی مد نظر قرار گرفته، گفت و گو شود، به نتیجه برسد و سپس به موضوع بعدی پرداخته شود.
captcha