کد خبر: 3543586
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۶
احمدی:

هنر به نمادسازی و درونی كردن ارزش‌ها كمك می‌كند

گروه فرهنگی: معاون آموزش و پرورش فارس گفت: هنر به جامعه‌پذیر كردن و به نمادسازی و درونی كردن ارزش‌ها كمك می‌كند و متقابلاً به اندیشه‌ورزی و ارزش‌گذاری در اثر گفت‌وگو هم یاری می‌دهد تا در جامعه تعادل و تقاطی بین فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلف ایجاد شود و این‌ها رنگ نبازند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، عبدالرسول احمدی، معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش فارس امروز، 15 آبان در آیین افتتاحیه جشنواره فیلم رشد در این استان گفت: این جشنواره از سال 1342 شروع شده و امروز چهل و ششمین دوره آن با همت دست‌انداركاران حوزه تعلیم و تربیت برگزار می‌شود.
وی افزود: در مجموعه شرایط، ظرفیت‌ها و استعدادهای انسان‌ها 75 درصد از یادگیری از طریق حس بینایی انجام می‌پذیرد كه متأسفانه درآموزش و پرورش كمتر از این توانایی بهره جسته‌ایم و بیشتر بر 13 درصد حس شنوایی تأكید شده و از سایر ظرفیت‌های افراد استفاده بهینه‌ای صورت نگرفته است و این ضعف بزرگی است كه باید برطرف شود.
احمدی با بیان اینكه ما نتوانسته‌ایم از رسانه‌های آموزشی آن‌چنان كه باید و شاید استفاده ببریم، گفت: هنر و زیبایی و خلاقیت قرآن با این همه مفاهیم و زیبایی‌های ژرفی كه در آن نهفته است زمانی جلوه‌های خود را بروز می‌دهد و آشكار می‌شود كه از گلو و حلقوم ملكوتی عبد الباسط خارج شود و یا شعائر زیبای اذان وقتی كه مؤذن‌زاده اردبیلی آن را قرائت می‌كند، «یادگاری است و كه در آن گنبد دوار بماند».
وی افزود: ادبیات فارسی نیز با همه غنا و زیبایی و ابهتی كه دارد، وقتی زیباتر شده و نمود پیدا می‌كند كه در قالب غزل توسط حافظ یا مثنوی توسط مولانا یا قصیده توسط پروین اعتصامی بیان شود و همه این‌ها اعجاز هنر هستند.
معاون مدیركل آموزش و پرورش فارس یادآور شد: اگر می‌خواهیم اثری ماندگار و تأثیرگذار باشد و همچنین اگر بخواهیم به صورت جزئی و مفهومی و احساسی به آن بپردازیم باید این اثر در قالب هنر بیاید.
وی با اشاره به اینكه فرهنگ از دو لایه یا هسته تشكیل می‌شود، گفت: علمای اهل فن اعتقاد دارند در بحث فرهنگ و فرهنگ‌پذیری، فرهنگ از دو لایه تشكیل شده لایه درونی و لایه یا بیرونی كه هسته یا لایه درونی متشكل از باورها، ارزش‌ها و هنجارهاست و هسته یا لایه بیرونی كه بر می‌گردد به آداب، رسوم و شعائر؛ به فناوری و مهارت‌های مختلفی كه در زندگی و محیط فیزیكی وجود دارد بر می‌گردد.
احمدی بیان كرد: هنر به جامعه پذیر كردن و به نمادسازی و درونی كردن ارزش‌ها كمك می‌كند و متقابلاً به اندیشه‌ورزی و ارزش‌گذاری در اثر گفت‌وگو هم یاری می‌دهد تا در جامعه تعادل و تقاطی بین فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلف ایجاد شود و این‌ها رنگ نبازند، لذا در هر صورت بنا به دلایل متعدد و برای اینكه بتوانیم اثری را ماندگار كنیم و در بحث یاددهی و یادگیری كاری عمیق و اساسی انجام دهیم باید به هنر و فیلم بپردازیم.
وی افزود: در سند تحول بنیادین به خوبی به این بحث پرداخته شده و راهكارهای متعدد در آن دیده شده كه نه فقط استفاده از رسانه‌های آموزشی كه یكی از مؤثرترین آن‌ها فیلم است؛ بلكه بتوانیم از سایر راهكارها و رسانه‌ها نیزاستفاده كنیم.
احمدی یادآور شد: در بحث فرآیند آموزش امروزه به ویژه با این پویانمایی‌های هنری كه در سینما و فیلم‌ها رخ داده مرز بین فیلم‌های زنده و سایر فیلم‌ها از میان برداشته شده است.
وی با اشاره به برخی از آثار سینمایی و فیلم‌های تولید شده گفت: ببینید چه دنیا و عظمتی در این آثار نهفته است و این هنر فیلم است كه می‌تواند قوه تخیل و حافظه فضایی فرد را شكوفا كند یعنی هرچه در ایده است و هر ذهنیتی را  به نماد و بروز و ظهور برساند این كار اعجازی است كه هنر می‌تواند انجام دهد لذا جشنواره فیلم رشد بهانه‌ای است برای پرداختن به این مهم.
معاون پژوهش و برنامه‌ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش فارس با اشاره به اینكه جشنواره فیلم رشد در حد یك مناسك باقی مانده كه در آن جشنواره‌ای برگزار شده و چندین فیلم به نمایش در می‌آید  در صورتی كه این نیست؛ گفت: استفاده از فیلم باید وارد قضیه شود و در كنار رسانه معلم رسانه فیلم و سایر وسایل آموزشی و كمك آموزشی نیز مورد استفاده قرار گیرند تا تلفیقی از این‌ها تشكیل و مولتی مدیا در صنعت، فیلم و آموزش و پرورش شكل بگیرد تا بتوانیم آن رسالت بزرگی كه جامعه آموزشی و فرهنگی بر عهده همه ما گذاشته انجام دهیم.
وی تأكید كرد: ما نیاز داریم به آموزش‌های مستمر و استفاده از خلاقیت‌های هنری، هنرمندان و توانایی‌های خاص آن‌ها در جامعه تعلیم و تربیت و امیدواریم كه این عزیزان به آموزش و پرورش جهت پوایی در بحث آموزش كمك دهند.
captcha