کد خبر: 3552949
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۸
کاظمی از نیم‌روز اول مسابقات مناظره گفت:

در دوره مقدماتی شاهد چند مناظره شبه‌فینال بودیم

گروه دانشگاه: کاظمی معتقد است چینش گروه‌ها در مناظرات دانشجویی بر عکس همه دنیا بر اساس قرعه‌کشی نیست و همچنین در ارزیابی نیم‌روز اول عنوان کرد که ما شاهد چند مناظره شبه‌‌فینال بودیم.

مهدی کاظمی خالدی، رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و دبیر مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به این پرسش که ارزیابی‌تان از نیم‌روز اول مسابقات چیست و این دوره تاکنون با دوره‌های گذشته چه تفاوتی داشته است؟ گفت: علی‌رغم سید‌بندی که شده بود، تیم‌های اول و دوم هر منطقه در سید یک و تیم‌های سوم و چهارم در سید بعدی قرار بگیرند. مانند مسابقات ورزشی که به این منجر می‌شود که تیم‌های قوی و ضعیف در سید‌های مختلف حضور یابند، واقعا می‌توان بگویم چند مناظره شبه فینال در این نیم‌روز برگزار شد و اصلا فرق نداشت که تیم‌ها در منطقه‌ خودشان سوم و چهارم شده باشند و یا اول و دوم. در این دوره دیدیم تیم‌های قوی که سابقه‌های خوبی در مسابقات پیشین داشتند، شکست خوردند و این نشان می‌دهد که همه تیم‌های قدرت بالایی پیدا کرده و اختلاف جدی با هم ندارند و این در امتیازهای نزدیک به هم برنده و بازنده به هم مشهود بود. تیم‌های بازنده در این نیم‌روز شایسته حضور در فینال بودند، ولی خوب در شرایط مناظره مغلوب شدند.
بر خلاف همه دنیا چینش تیم‌ها بر اساس قرعه‌کشی نیست
دبیر مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در پاسخ به این پرسش که چینش ابتدایی گروه‌های مناظره‌کننده بر چه اساسی بود؟ گفت: ما از دور سوم برعکس همه دنیا بر اساس اصول اخلاقی‌ای که داشتیم، تیم‌ها باید در موضع دقیقی که اعلام می‌کنند باشند، امکان قرعه‌کشی نداشتیم. قرعه‌کشی حذف شد. ما چند برابر گزاره‌های مورد نیاز به تیم‌ها داده می‌دهیم که تیم‌ها موافقت و مخالفت خود را اعلام کنند. سپس تعداد محدودی از گزاره‌هایی که نیمی‌ از تیم‌ها موافق‌ و نیم دیگر مخالف‌اند، باقی می‌ماند که به عنوان گزاره‌های فینال انتخاب می‌شوند. لذا همه گزینه‌های تیم‌های احتمالی برنده باید در نظر گرفته شود و بر همین اساس که تیم‌ها چه موضعی داشتند، در مراحل مختلف مقابل هم قرار می‌گیرد.
وی افزود: البته سید‌بندی رعایت می‌شود که بر اساس رتبه‌ای که در مراحل قبل آورده است، تیم‌ها وارد سید‌بندی می‌شوند که بر روی اینکه کدام تیم‌ها به هم بخورند تاثیر گذار است.
دبیر مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در خصوص این پرسش که آیا طبق آیین‌نامه برگزاری مسابقات چنین نیست که تیم‌ها باید بتوانند در خصوص هر گزاره‌ای در مقام موافق و یا مخالف باشند؟ گفت: این مسئله در آیین‌نامه‌های پیش از دور سوم آمده و در آیین‌نامه جاری تغییر کرده است و آیین‌نامه دوره پنجم تصریح دارد که تیم‌ها با موضع حقیقی خودشان در مسابقات شرکت دارند.
کاظمی در پایان و در پاسخ به این پرسش که آیا این نحوه چینش با روح مسابقات که در خصوص آموزش فرهنگ مناظره است سازگار است یا خیر؟ گفت: در شورای علمی مناظرات این بحث دو سال پیش انجام شد که ما به دنبال آموزش چه چیزی هستیم؟ اصالت آموزش ما توان دفاع از حقیقت و مطالبه‌گری است و در عین حال آموزش مناظره‌گری هم برای ما مهم بوده و در اولویت بعدی قرار دارد. این در حالی است که در کشورهای دیگر دنیا آموزش مغلطه و مباحث غیراخلاقی هم وجود دارد و در کل دنیا قرعه کشی انجام می‌گیرد، اما بر اساس اصول اخلاقی مکتب دینی ما، بودن افراد در موضع حقیقی‌شان مهم است تا بتوانند بدون لکنت زبان از موضع حقیقی خودشان دفاع بکنند.
captcha