به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از مرکز خبر حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی امروز 24 آذرماه در همایش وحدت حوزه و دانشگاه در سالن همایشهای دانشگاه معارف اسلامی گفت: وحدت حوزه و دانشگاه یکی از مقولههای کاربردی و استراتژیک نه تنها در ایران، بلکه در سطح جوامع بینالمللی از اهمیت مضاعفی برخوردار است. وی با اشاره به اینکه وحدت حوزه و دانشگاه هر ساله باید باشکوهتر از گذشته و در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار بگیرد افزود: مقوله وحدت و حوزه و دانشگاه مقولهای نیست که حق انتخاب در مورد آن داشته باشیم و به عنوان یک حوزوی بگوییم خوب است، تعامل و همافزایی داشته باشیم و یا دانشگاهی بگوید تعامل و هم فکری با حوزه باید صورت بگیرد، وحدت حوزه و دانشگاه فراتر از این حرفها است.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: رمز تعالی و تکامل جامعه و کشور ما و هر کشوری از این دست که افکار و اندیشههای آن ریشه در ایمان و دین دارند در گرو تعامل نخبگان جامعه است و قله آن تعامل حوزه و دانشگاه است، تعامل این دو قله نخبگانی حق جامعه است و جامعه حق دارد این تعامل و نتایج آن را مطالبه کند و همه حقوق جامعه از منابع مالی تا منابع غیر مالی همه به مردم برمیگردد.
استاد حوزه بیان داشت: تعامل، همکاری، همافزایی، هم اندیشی دو نهاد مهم دانشگاه و حوزه حق اجتماعی مردم و از جمله مهترین مطالبات عمومی جامعه است، همانطور که این تعامل و مطالبه حقالناس است به تبع آن حقی الهی است که از منظرهای دیگر حقالله است.
آیت الله اعرافی اظهارداشت: پیوند حوزه و دانشگاه، دارای پیوست حقالناس، عهدالله و میثاقالله است، پیوندی که دارای صوتی تعاملی و هم افزایی با روحی عاطفی، قلبی، علمی، دانشی، حق الناسی، حق اللهی، میثاق اللهی و یک وظیفه الزامی است که نباید نسبت به آن غفلت شود.
وی با اشاره به تاریخ یکصدسال اخیر کشور یادآوری کرد: تاریخ قرن اخیر نشان می دهد که هر گاه متکلفان در دیانت که همان مدارس و حوزههای علمیه و مدارس آموزشی همانند دارالفنون روی خوش و رابطه خوبی داشتند عوایدی نصیب ملت شد و هر کجا دارای انشقاق شد جامعه در باتلاق افتاد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه افزود: در طول زمان آنگاه که دو نهاد قوت بیشتری گرفت در این پیوست ها و گسست ها بر روی سطح عمومی جامعه اثر گذاشت.