کد خبر: 3585535
تاریخ انتشار : ۰۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۴

فقرا و نیازمندان را در ایام عید فراموش نکنیم/ چشم و هم چشمی‌ها در عید بیشتر می‌شود

گروه اجتماعی: نماینده ولی فقیه در لشکر 8 نجف اشرف گفت: در ایام عید نباید فقرا و نیازمندان را فراموش کنیم و در کنار خرید عید خودمان، سهمی هم برای آنها کنار بگذاریم.

حجت الاسلام محسن طالب‌پور، استاد دانشگاه و نماینده ولی فقیه در لشکر 8 نجف اشرف در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، درباره‌ی معنا و جایگاه عید نوروز در ادبیات ایرانی-اسلامی، اظهارکرد: کلمه «عید» به تنهایی به معنای بازگشت است و این به این معناست که زمان دوباره باز می‌گردد و بهار از راه می‌رسد و به خاطر آثار و برکات آن، ما ایرانی‌ها این بازگشت  به طبیعت و این بازگشت زمان را که همزمان با شروع سال شمسی است، میمون و مبارک تلقی می‌کنیم و آن را جشن می‌گیریم.
وی درباره‌ سنت حسنه‌ دید وبازدید و صله رحم در عید نوروز، افزود: این کار بسیار خوبی است که خانواده‌های ایرانی در این ایام انجام می‌دهند و از این تعطیلات عمومی استفاده می‌کنند و به محل تولد و وطن اصلی خود بازمی‌گردند و صله رحم را انجام می‌دهند و فضایی دوستانه همراه با محبت و انس ایجاد می‌کنند.
طالب‌پور ادامه داد: مردم در لحظات تحویل سال در اماکن متبرکه مثل مساجد و امامزاده‌ها جمع شده و فضایی معنوی را با یاد کردن از درگذشتگان ایجاد می‌کنند و این کار برای آنها یادآور این موضوع است که شاید سال آینده خود آنها از میان این جمع رفته باشند و این تلنگری برای یادآوری مرگ است.
وی گفت:در قرآن ما نکته و اشاره‌ای در مورد عید نوروز به صراحت نمی‌بینیم،اما اشاره‌هایی در مورد گردش هستی، تغییر فصول و آغاز منظومه‌ی شمسی از ماه فروردین به صورت غیر مستقیم وجود دارد.
این استاد دانشگاه بیان کرد:البته اشاره‌هایی به این موضوع در روایات وجود دارد؛ به طور مثال امیرالمومنین-علیه السلام- می‌فرمایند«فارس‌ها این عید را گرامی می‌دارند و عرب‌ها آن را ضایع می‌کنند، و دلیل آن را اتفاقات مختلفی که در این روز صورت گرفته می‌دانند که البته نقل‌های متفاوتی در مورد آن وجود دارد.مثلا روزی که کشتی نوح به زمین نشست و یا اولین روزی که خورشید به زمین تابید.
طالب‌پور ادامه داد:در بعضی نقل‌ها داریم که روز عید غدیر خم هم در روز اول بهار است و حتی بعضی می‌گویند که روز ظهور حضرت امام زمان( علیه السلام) هم در این روز خواهد بود.به خاطر این اتفاقات، در روایات تاکید شده که این روز را گرامی بداریم و حتی عرب‌ها به خاطر توجه نکردن به چنین روزی، مذمت شده‌اند.
نماینده ولی فقیه در لشکر 8 نجف در ارتباط با سنت‌های عید نوروز و نزدیک به مسائل دینی ما، به دعای تحویل سال که از معصومین نقل شده اشاره کرد و  گفت:  ما باید سعی کنیم همراه با زمزمه این دعای زیبا در لحظه تحویل سال،به درگاه خداوند استغفار کنیم و به خاطر برگ جدیدی که در زندگی ما باز می‌شود، توبه‌ای به معنای بازگشت از گناه و اشتباه داشته باشیم و طلب بهترین‌ها را از خداوند برای همه مردم بکنیم.
وی ادامه داد: در دعای تحویل سال داریم «حول حالنا الی احسن الحال»،نه «حول حالی...»؛ پس ما باید برای همه دعا کنیم و این تحول درونی و تغییر را برای همه بخواهیم و سعی کنیم کینه‌‌ها و حسادت‌ها را از خود دور کنیم و تالیف قلوبی میان خود و دیگران ایجاد کنیم.
طالب‌پور تصریح کرد: در کنار فرصت‌های ارزشمند این ایام، آسیب‌هایی را هم باید برای آن برشمرد؛ زیرا زرق و برق‌ها و چشم هم چشمی‌هایی که متاسفانه در این ایام بیشتر خود را نشان می‌دهند.اصل صله رحم ضروری و واجب است ،اما این‌که چه میوه و شیرینی‌ای در این دیدوبازدید باشد،مهم نیست و کسی نباید برای تهیه آن به زحمت بیفتد.
وی ادامه داد:ما نباید دید و بازدیدمان را تنها محصور به این ایام بکنیم. بعضی‌ها در این ایام روزی چندین دید و بازدید می‌روند، در صورتی که در دیگر روزهای سال هرگز این کار را نمی‌کنند.
طالب‌پور گفت: باید سعی کنیم به اندازه خرید کنیم، نه این‌که چون عید است،همه چیزمان باید نو شود.اگر لباس مناسبی از قبل داریم،همان را هم می‌توانیم در سال جدید استفاده کنیم.اسراف در این ایام متاسفانه بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: نباید فقرا و نیازمندان را فراموش کنیم و در کنار خرید عید خودمان، سهمی هم برای آنها کنار بگذاریم.نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که اگر در میان آشنایانمان افراد نیازمند یا کودک یتیمی وجود دارد، در حضور آنها لباس خیلی نو نپوشیم، حتی لباس‌های عادی بپوشیم تا مبادا باعث آه مظلوم یا ناراحتی بچه‌ یتیم نشویم.
وی بیان کرد: گاهی بعضی‌ها عکس این عمل می‌کنند و در خانه فقرا برای نشان دادن خود، بهترین لباس‌های خود را می‌پوشند؛ خوب این اصلا خوب نیست.
طالب‌پور اضافه کرد: در روایات آمده است که اگر به خانه‌ی فقیری می‌روید،به گونه‌ای بروید که او احساس کمبود نکند،باید به گونه‌ای برویم که او هم که فقیر است احساس کند با باقی مردم تفاوتی ندارد.
نماینده ولی فقیه در لشکر 8 نجف اشرف  گفت:مطمئن باشیم که اگر خدای ناکرده دل بچه یتیمی به خاطر این مسائل بسوزد و آه بکشد، اثری معکوس در زندگی ما خواهد داشت و برکت از زندگی ما رخت بر خواهد بست.

captcha