علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه امروزه سازمان جهانی بهداشت مفهوم سلامت معنوی را به عنوان رکن چهارم خود پذیرفته و تعاریفی از آن ارائه میدهد اظهار کرد: سلامت معنوی یک مبحث غربی است و غربیها به دنبال افزایش آمار اعتیاد به مواد مخدر و الکل به اهمیت بحث معنویت در جلوگیری از سقوط اخلاقی انسان پی بردند.
وی با بیان اینکه مباحث علمی که از سوی غربیها در خصوص سلامت معنوی انسان بیان میشود، بسیار محدود و متناسب با درک و فهم آنها از وجود خدا است، افزود: آنچه که غرب برای تامین نیازهای معنوی انسان توصیه میکند، بیشتر حول محور فعالیتهایی مانند موسیقی و برخی از ورزشها است که هیچ سنخیتی بین آنها و آموزههای اسلامی وجود ندارد.
وزیر اسبق بهداشت تأکید کرد: ما نباید همان روشهای انحرافی که غربیها به آن دچار شدند را برای تامین سلامت معنوی جامعه به کار گیریم.
مرندي ادامه داد: با توجه به اينكه انسان بهطور روزافزون خودش را در معرض آسیبهای مختلف میبیند، بايد موضوع سلامت انسان در مجموع دیده شود و آنچه بیشترين تأثیر را دارد بعد معنوی سلامت است که كمتر مورد توجه بوده است. فرهنگستان علوم پزشکی کشور چند سالی است که با برگزاری همایشهای سلامت معنوی تلاش دارد تا با استفاده از نظرها و فرمایشهای علما و مراجع و همچنین نخبگان حوزوی و دانشگاهی جایگاه بسیار ویژهای را برای این بحث در حوزه پزشکی ایجاد کند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور درباره چهارمين همايش ملي سلامت معنوي گفت: اساس کار ما باید پیشگیری از بیماری ها و ساختن جامعه ای سرشار از سلامت معنوی باشد و در این زمینه به حمایت حوزه های علمیه، مراجع تقلید، استادان و محققان حوزه و دانشگاه نیاز داریم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران یک نظام اسلامی است و بیشتر ساکنان آن مسلمان و دیندار هستند به همین دلیل باید از سلامت معنوی بالایی برخورد دار باشد.