کد خبر: 3589280
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۱
حنان خبرداد:

افزایش مؤسسات فرهنگی و قرآنی لرستان از 49 مؤسسه به 62 مؤسسه

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل ارشاد لرستان با اشاره به برگزاری ١٧ جشنواره فرهنگی و هنری با موضوع قرآن، برگزاری ٢٤ نشست و کارگاه علمی، برگزاری ٥ نشست شورای گسترش فعالیت و هماهنگی فعالیت‌های قرآنی در استان، گفت: تعداد مؤسسات فرهنگی و قرآنی لرستان از زمان آغاز به کار دولت تا پیان سال 95 از ٤٩ مؤسسه به ٦٢ مؤسسه رسیده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، حجت‌الاسلام حمیدرضا حنان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، شامگاه چهارشنبه، 23 فروردین‌ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با موضوع تشریح عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، هنری، قرآنی و عمرانی، با اشاره به سیر صعودی خدمات و فعالیت‌های فرهنگی، هنری،  قرآنی و عمرانی از زمان آغاز به کار دولت تا ١٣٩٥، گفت : در بخش فرهنگی و هنری ارتقاء چشم‌گیری در حوزه‌های مختلف صورت پذیرفته که از آن جمله می‌توان به افزایش تعداد انجمن‌های فرهنگی و هنری از ٧٤ انجمن به ٨٢ انجمن و  در بخش مؤسسات فرهنگی و هنری از ٤٩ مؤسسه به ٦٢ مؤسسه اشاره کرد .
وی افزود: با توجه به نگاه ویژه دولت تدبیر و امید به آموزش تخصصی هنر، ما شاهد افزایش تعداد آموزشگاه‌های آزاد هنری از ٢٩ آموزشگاه به ٤٢ آموزشگاه هستیم که علاوه‌بر حرکت در مسیر علمی کردن هنر و بالا بردن سطح علمی هنرمندان، توانسته در استان لرستان پاسخگوی مشکل حاد بیکاری بخش عمده‌ای از هنرمندان پیشکسوت و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف هنری شده و به کسب درآمد برای آنان منجر شود.
حنان با اشاره به ارتقاء چشم‌گیر تعداد پایگاه‌های خبری و خبرگزاری‌ها در زمان دولت تدبیر و امید، تصریح کرد: در این خصوص تعداد پایگاه‌های خبری ثبت شده و دارای مجوز از ٢ پایگاه در پایان سال ٩٢ به ٤٠ پایگاه و تعداد خبرگزاری‌ها نیز از ١١ به ١٥ خبرگزاری رسیده است .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، ادامه داد: استان لرستان در حوزه نشریات محلی و استقبال مردم از این نشریات و اخبار و اطلاعات آن‌ها، در کشور رتبه بسیار خوبی دارد و ما در این خصوص نیز شاهد هستیم که تعداد نشریات محلی از ٤٨ به ١٢٥ نشریه رسیده که درخشش آن‌ها در جشنواره‌های تخصصی، نشان از حرکت مثبت دولت در این حوزه در استان لرستان دارد .
وی ادامه داد: تا پایان سال ٩٢ تنها 79 عنوان کتاب در استان به چاپ رسیده بود که این آمار در پایان سال ٩٥ به یکصد و سی و دو عنوان رسیده و همچنین تعداد انتشارات فعال استان از  ١٨ باب به ٣٠ باب و تعداد چاپخانه‌های استان از ٤٩ چاپخانه به ٥٥ چاپخانه رسیده است که برخی از آن‌ها در شرف تأسیس هستند.
حنان با اشاره به افزایش تعداد کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد استان از 334 کانون به 370 کانون طی چهار سال دولت تدبیر و امید، بیان کرد: تاسیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان به‌منظور استفاده از ظرفیت‌های نخبگان فرهنگی و هنری که با حمایت‌های ویژه استاندار لرستان در سال ٩٤ اتفاق افتاد از دیگر خدمات درخشان دولت تدبیر و امید در استان است که می‌تواند در تدوین برنامه‌های مؤثر این حوزه مفید واقع شود .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به تدوین سند جامع چشم‌انداز فرهنگی استان با محوریت شورای فرهنگ عمومی استان، عنوان کرد: استان لرستان، بعد از اصفهان دومین استان کشور است که توانسته نسبت به تدوین این سند اقدام کند که باید در این خصوص از نگاه ویژه  نماینده ولی‌فقیه در استان تشکر و تقدیر کرد.
وی تشکیل مجدد خانه مطبوعات و خبرگزاری‌های استان لرستان پس‌از یک تعطیلی دو ساله را حرکتی مؤثر در جهت ارتقاء سطح کیفی نشریات محلی استان در زمان دولت تدبیر و امید دانست و گفت: برگزاری پنج کارگاه تخصصی و ساماندهی بیش‌از ١١٠ نفر از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای استان در کنار حضور دو تن از اعضای خانه مطبوعات استان در خانه مطبوعات کشور به‌عنوان نائب رییس و مسئول روابط عمومی از مهم‌ترین فعالیت‌های مثبت دولت در این زمینه بوده است .
حنان با اشاره به برگزاری متوالی سه دوره نمایشگاه کتاب استان لرستان طی سال‌های ١٣٩٣ تا ١٣٩٥ تأکید کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون ١٠ نمایشگاه کتاب در استان برگزار شده که از این تعداد سه نمایشگاه، بدون وقفه و در سه سال متوالی، متعلق به دولت تدبیر و امید است که نشان از نگاه ویژه این دولت به حوزه کتاب و گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی دارد .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان ادامه داد: تأسیس مرکز آموزش علمی ـ کاربردی فرهنگ و هنر و از سرگیری چاپ فصلنامه تخصصی «یافته نو» از دیگر اقدامات فرهنگی و هنری مؤثر در استان در زمان دولت کنونی است که می‌تواند به بالا بردن سطح علمی هنرجویان، هنرمندان و فعالان عرصه‌ی فرهنگ و هنر استان منجر شود .
وی بیان کرد: عضویت ١٤٠٠ نفر در صندوق اعتباری هنر، بیمه شدن ٧٥ نفر و تخصیص مستمری برای ٧٨ نفر از هنرمندان استان، اعطای ٥٥ درجه هنری، به کارگیری بیش‌از ١٨٠ مربی در آموزشگاه‌های آزاد هنری، برگزاری ٦ دوره آزمون استانداردهای مهارتی، برگزاری ١٠ جشنواره ملی در رشته‌های سینما، موسیقی، تئاتر و ... در استان، برگزاری بیش‌از ٣٣٠ کنسرت موفق و بدون حاشیه و لغو در استان، اعزام هنرمندان استان به خارج از کشور در ٦ نوبت، برگزاری هم‌زمان دو جشنواره ملی فیلم و هنرهای تجسمی فجر در سال ٩٥ در استان، اخذ مجوز برگزاری جشنواره ملی خوشنویسی رضوی، اجرای ارکستر ملی برای نخستین بار در یک استان کشور، و برگزاری موفق هفته فرهنگی و اقتصادی استان در پایتخت از فعالیت‌های درخشان دولت تدبیر و امید در حوزه هنری در استان بوده که بسیار بی‌نظیر است.
حنان با تاکید بر نگاه ویژه دولت به فعالیت‌های حوزه قرآن و عترت در استان‌ها به‌خصوص استان لرستان، گفت: در فاصله زمانی سال‌های ١٣٩٢ تا ١٣٩٥، چهل و هشت مؤسسه قرآن و عترت به‌صورت فعال در استان فعالیت داشته‌اند و ما موفق به برگزاری هفت دوره آزمون سراسری قرآن و عترت با حضور بییش‌از ١٠ هزار نفر قرآن‌آموز در استان، برگزاری ٩١ محفل انس با قرآن‌کریم و ٦٠ مجلس تخصصی تفسیر و تدبر در قرآن شده‌ایم که باید به این آمار برگزاری دو نمایشگاه تخصصی کتاب و نرم‌افزار قرآنی، ١٧ جشنواره فرهنگی و هنری با موضوع قرآن کریم، تجلیل از تعداد ١٠٠ نفر از فعالان و نخبگان قرآنی استان، برگزاری ٢٤ نشست و کارگاه علمی، برگزاری ٥ نشست شورای گسترش فعالیت و هماهنگی فعالیت‌های قرآنی استان، برگزاری جشن رمضان برای نخستین بار، راه‌اندازی پایگاه اطلاع‌رسانی قرآن و عترت استان و برگزاری موفق هفته قرآن و عترت با بیش‌از ٩ جشنواره و ١٢ برنامه فرهنگی با موضوع قرآن و عترت که بیش از دو هزار نفر شرکت کننده، ٦١ برگزیده و اهداء ٥٠ میلون تومان جایزه نقدی داشته را اضافه کرد .
وی با اشاره به بیمه فعالان قرآنی برای اولین‌بار در کشور، ادامه داد: در این راستا تاکنون 314 فعال قرآنی استان جهت استفاده از بیمه فعالان قرآنی معرفی شده‌اند و طی سال‌های گذشته از بیش‌از 90 طرح قرآنی مؤسسات قرآنی استان حمایت مالی انجام شده است.
حنان ادامه داد: طی سال‌های 92 تا 95 شش هزار جلد مصحف شریف و سه هزار و 500 جلد کتاب مرتبط با قرآن و عترت بین مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت و کانون‌های مساجد و جلسات قرآنی استان توزیع شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان در رابطه با حوزه عمرانی، گفت: پروژه تالار مرکزی خرم‌آباد که تا پایان سال ٩٢ و طی یک دوره تقریباً هفت ساله فقط پنج در صد پیشرفت فیزیکی داشته تا فروردین‌ماه امسال به ٣٥ درصد پیشرفت رسیده که حاصل پیگیری‌ها و تلاش‌های مسئولان استان برای به ثمر نشاندن این پروژه بزرگ است.
وی ادامه داد: همچنین هنرستان هنرهای زیبای خرم‌آباد از ٤٥ درصد پیشرفت فیزیکی به ٦٥ درصد ارتقاء داشته و مجتمع فرهنگی و هنری ازنا از ٨٥ درصد به ١٠٠ درصد در امسال رسیده است.
وی ادامه داد: در این خصوص باید به احداث کتابخانه درجه یک در شهرستان‌های بروجرد، الیگودرز و دورود و کتابخانه‌های درجه دو در شهرستان‌های پلدختر و الشتر اشاره کنیم که همگی با پیشرفت فیزیکی چشم‌گیری مواجه بوده و در کل باید اعلام کنم پیشرفت فیزیکی پروژه‌های عمرانی استان لرستان در حوزه فرهنگی و هنری در پایان سال ١٣٩٢ به‌طور متوسط ٣٧ درصد بوده است که تا پایان سال ١٣٩٥ هشتاد درصد رشد داشته و به‌طور متوسط به ٦٦ درصد رسیده است .
حنان بیان کرد: اعتبارت جذب شده در این خصوص که در سال ١٣٩٢ مجموعاً ١٤٣ میلیارد ریال بوده است در پایان سال گذشته با رشد نود و چهار درصدی به ٢٧٨ میلیارد ریال رسیده است .   
captcha