کد خبر: 3605578
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۵
آیت‎الله‎العظمی سبحانی:

زمین هیچگاه بدون پیامبر و وصی نبوده است

گروه فعالیت‎های قرآنی: مرجع تقلید شیعیان با اشاره به سیر دائمی حضور پیامبران و اوصیا در روی زمین بیان کرد: قرآن کریم تمام پیامبران را نام نبرده است و قطعا همیشه روی زمین حجت‎هایی وجود داشته‎اند.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)ازقم، آیت‎الله‎العظمی سبحانی بعد از ظهر امروز 11 خرداد ماه در درس تفسیر سوره ملک در مدرسه حجتیه قم گفت: خداوند در سوره ملک بیان می‎کند که خائن جهنم نیز به دوزخیان بیان می‎دارد که مگر بر شما رسول و حجتی نبود که این چنین جهنمی شدید، مشخص است که هیچ کسی بدون حجت و رسل و پیامبر توبیخ نمی‎شود.
 وی افزود: خداوند بیان می‎کند که اگر بدون ارسال رسول، افراد را معذب کنم، آنها حق اعتراض دارند زیرا کسی بدون رسول مواخذه نمی‎شود؛ از این آیات مشخص می‎شود که انبیا و اولیا و منذران بر گردن ما دارای حق هستند و این بزرگان هستند که ما را به امور خود متوجه می‎کنند. 
این مرجع تقلید اظهارکرد: آیات الهی حاکی از این است که علم و دانش منحصر به موجودات زنده نیست و موجودات غاندیر زنده نیز دارای علم ودانش است و البته این مساله نیز مفروض است که مراتب این علم متفاوت خواهد بود؛ این نکته را نیز باید پیشتر بیان کرد که این مباحث تحمیل نظر ما به خداوند نیست بلکه بیان فهم شخصی مفسر است.
 وی گفت: خداوند در قرآن بیان کرده اند که دل منافقان از سنگ نیز سنگ تر است زیرا برخی از سنگ‎ها وجود دارد که از آنها چشمه جاری می‎شود ولی منافقان از این سنگ‎ها نیز سخت‎تر هستند؛ در ادامه در قرآن کریم بیان شده است که برخی از سنگ‏ ها از خشیت خدا از بالا به پایین می‎آیند؛ از این آیه مشخص است که سنگ‎ها نیز در حد خود، دارای آگاهی است.
 این مرجع تقلید یادآورشد: در سوره مبارکه اسرا بیان شده است که آنچه در زمین و آسمان است تسبیح گوی خداوند است ولی انسان‎ها شاهد چنین تبسبیح گویی نیستند؛ برخی گمان می‎‎کنند که این تسبیح به این معنی است که انسان با نگریستن به این مواد به عظمت حق پی می‎برد در حالی که این مساله با قرآن متعارض است زیرا خداوند بیان می‎دارد که همه موجودات تسبیح گوی خدا هستند. 
آیت‎الله سبحانی اظهارکرد: یکی از سوالاتی که در خصوص توبیخ دوزخیان مطرح است آن است که در سوره یس بیان شده است که برای قریش نذیری نیامده بود؛ پاسخ این است که درست است که در زمان قریش انبیا حضور نداشتند ولی اوصیایی بودند که مردم را به راه راست هدایت کند؛ قرآن کریم تمام پیامبران را نام نبرده است و قطعا همیشه روی زمین حجت‎هایی وجود داشته‎اند. 
وی گفت: در شرق آسیا انبیا و اولیا و حجج خداوند وجود داشته‏‎اند؛ فرض کنیم که انسان‎ها انبیا و اولیایی نداشتند ولی انسان‎ها دارای یک حجت باطنی هستند؛ این بشرها دارای فطرت بوده‎اند و باید طبق فطرت عمل می‎کردند؛ زیبایی راستگویی و عدل و زشتی دروغ و ستم بر همه مشخص است زیرا امری فطری است.
 این مرجع تقلید یادآورشد: امام علی(ع) فرمودند که انبیا مسایل جدیدی مطرح نکردند بلکه آمدند تا آنچه در فطرت ما وجود دارد را بازگو کنند؛ انبیای الهی خاکی که بر روی فطرت‎ انسان‎ها نشسته است را کنار می‎زنند و خوبی ونیکی را به مردم متذکر می‎شوند. 
این مفسر قرآن کریم گفت: در جهنم، دوزخیان با خود می‎گویند که اگر دارای گوش و عقل بودیم به دوزخ نمی‏رفتیم؛ این مساله نیز روشن است زیرا این افراد گوش داشتند ولی گوش نمی‎کردند؛ عقل داشتند ولی از آن بهره نمی‎گرفتند. 
وی گفت: ‎انسان با انبیا از دو جهت مواجهه می‏ کند زیرا سخنان آنها را گوش می‎دهد و دوم به سخنان آنها می اندیشد؛ پس این افراد خود را از شنیدن سخن حق انبیا محروم کردند و نخواستند که به سخن حق پیامبران گوش داده و روی آنها تفکر کنند.

captcha