کد خبر: 3633916
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۳
طبایی بیان کرد:

پر کردن خلأ قرآنی با همکاری جهاد دانشگاهی

گروه دانشگاه: مسئول کانون قرآن و عترت دانشکده رفاه تصریح کرد: اگر جهاد دانشگاهی با مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی و آزاد هم در ارتباط باشد، موفق‌تر عمل خواهد کرد؛ دانشگاه‌ها در زمینه قرآنی خلأ دارند، اگر جهاد دانشگاهی این دغدغه‌های قرآنی را دنبال کند، مطمئنا خلأها پر خواهد شد.

محبوبه طبایی، مسئول کانون قرآن و عترت دانشکده غیرانتفاعی رفاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، اظهار کرد: مسئولیت این کانون از طرف ریاست دانشکده از اواخر سال 95 به بنده واگذار شد و امیدواریم بتوانیم دانشجویان را در امر قرآن، عترت و به‌ویژه نماز تشویق کنیم و الگوسازی خوبی برای آن‌ها صورت گیرد.

وی ادامه داد: اولین کاری که در این زمینه انجام گرفت، برقراری ارتباط با جهاد دانشگاهی بود تا بتوانیم فعالیت‌های آن‌ها را در دانشکده دنبال کنیم و به این دلیل که ارتباط مستقیمی با جهاد دانشگاهی نداریم، این مسئولیت به کانون قرآن و عترت دانشکده واگذار شد.
جمعه////پر کردن خلاهای قرآنی در دانشگاه‌ها، با همکاری جهاد دانشگاهی
مسئول کانون قرآن و عترت دانشکده رفاه افزود: با یاری جهاد دانشگاهی، یک مسابقه کتابخوانی برگزار کردیم و فعالیت دیگر، اجرای طرح دانشجومعلم قرآن کریم بود که با استقبال دانشجویان نیز مواجه گردید، در این زمینه مدتی بود به دنبال گرفتن مجوز برگزاری این دوره از دانشگاه و توافق با جهاد دانشگاهی بودیم که الحمدلله این دوره در تابستان برگزار شد و چون یک دوره فشرده بود، ترجیح دادیم طی ترم برگزار نشود، چرا که اغلب دانشجویان در طول ترم علاقه‌ای به این دوره‌ها نشان نمی‌دهند.

وی گفت: دغدغه بنده در این دانشکده این بود که دانشجویان هم دانشکده‌ای که اکثرا از نظر خانوادگی، مذهبی هم هستند، اما معمولا رغبتی در زمینه قرآن نشان نمی‌دهند، با قرآن انس بیشتری داشته باشند، البته این نه تنها دغدغه این دانشکده، که فکر می‌کنم، دغدغه همه دانشگاه‌های کشور است که دانشجویان یک مقدار نسبت به قرآن اهتمام بیشتری داشته باشند، خصوصا در بحث روخوانی و روانخوانی قرآن. بر همین اساس این کلاس‌ها را آغاز کردیم و قصد داریم این کلاس‌ها را ادامه دهیم و دانشجویانی که در این کلاس‌ها موفق عمل کردند، در دانشکده کلاس برگزار کنند و خود مشوق سایر دانشجویان باشند و با این کار دانشجویان را بیشتر با قرآن مانوس کنیم، البته دانشجویان با قرآن انس دارند، اما آن‌طور که بخواهند در زندگی شخصی‌شان از آن بهره بگیرند، نیست، این دوره‌ها ابزار مناسبی برای این هدف است.

طبایی افزود: به این نحو می‌خواهیم به نوعی تعداد شرکت کنندگان در کلاس را افزایش دهیم، البته تعداد افراد شرکت کننده در حال حاضر نسبت به جمعیت کل دانشجویان این دانشکده، خوب است. اما در زمان مصاحبه یک سری ریزش‌ها اتفاق افتاد که پس از این برای آنها که مانده‌اند، طرح تربیت مربی قرآن کریم را ادامه خواهیم داد و برایشان کلاس برپا می‌شود تا در زمینه قرآنی قوی‌تر شوند.

برگزاری دوره آموزش خبرنگاری قرآنی در دانشکده
وی با اشاره به فعالیت دیگری که به همت کانون قرآن و عترت دانشکده رفاه دنبال خواهد کرد، گفت: کار دیگری که می‌خواهیم دنبال کنیم، برپایی دوره آموزش خبرنگاری قرآنی است. از ترم آینده و با آغاز سال تحصیلی جدید، دوره‌های آموزش خبرنگاری قرآنی در دانشکده برگزار خواهد شد.
مسئول کانون قرآن و عترت دانشکده رفاه گفت: دیگر فعالیت کانون، برگزاری کلاس‌های احکام ویژه دانشجویان است که این را هم زمان نماز برگزار خواهیم کرد؛ چرا که بیشترین خلأ در مسائل احکام مربوط به مسائل نماز است و باید این خلا را به هر ترتیبی پر کرد.

وی ادامه داد: با مسئولین دیگر دانشگاه‌های نیز در این زمینه صحبت کرده‌ایم که متاسفانه متوجه شدیم همه دانشگاه‌ها این خلأ را دارند و نتوانستند آن را پر کنند. با یاری مدرسه اهل بیت(ع) یک دوره برنامه‌های روانشناسی و مشاوره قرآنی است که می‌خواهیم برای دانشجویان رشته‌های روانشناسی و مشاوره برگزار کنیم. این امر دغدغه ریاست این دانشکده نیز است، اما این امر نیازمند همیاری و همکاری سایر نهادها از جمله جهاد دانشگاهی است.

طبایی گفت: یک فکر به تنهایی عملی نمی‌شود مگر اینکه همه دست به دست هم دهند تا به سرانجام برسد. با توکل به خدا نیت‌مان این است که دانشجویان را تشویق به این کار کنیم و برای این هم الگوهای موفق سایر مراکز آموزشی را رصد می‌کنیم و آنهایی که خوب هستند و مفید را الگو می‌گیریم.

وی با بیان اینکه تا پیش از طرح دانشجومعلم قرآن کریم، ارتباطی با جهاد دانشگاهی نداشتیم، اظهار کرد: اگر جهاد دانشگاهی می‌خواهد اهدافش در حوزه فعالیت‌های قرآنی عملی شود، خود باید با دانشگاه‌ها در ارتباط باشد، اگر ما این راه را پیدا نمی‌کردیم و جهاد را به ما معرفی نمی‌کردند، از جهاد دانشگاهی فاصله داشتیم و کار خودمان را می‌کردیم. اگر این ارتباط سازماندهی شده باشد و همچون دانشگاه‌های دولتی که واحدهای جهاد در آنها مستقر است، با مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی و آزاد هم در ارتباط باشند، موفق‌تر عمل خواهد کرد، این‌ها از جهاد دانشگاهی دور هستند، ما در زمینه قرآنی خلأ داریم و مسئولان در این امر کوتاهی کرده‌اند، اگر جهاد دانشگاهی این دغدغه‌های قرآنی را دنبال کند، مطمئنا خلاها پر خواهد شد.

توسعه فعالیت‌های قرآنی با کمک نیروهای مردمی
طبایی گفت: من 20 سال است معلم قرآن هستم و در مراکز متعدد، قرآن تدریس کرده‌ام، اما متاسفانه خلأ مدیریتی در امر قرآن را حس می‌کنم، هم باید بودجه را بدهند و هم همراهی کنند و اگر این کار را نکنند، قرآن زمین می‌ماند، فعالیت‌های قرآنی با نیروهای مردمی می‌چرخد و اگر دغدغه‌مندی مردم نباشد، در امر قرآن کاری انجام نمی‌‌شود.

یادآور می‌شود دانشکده غیردولتی رفاه، ویژه خواهران در تهران، در سال ۱۳۸۹ با دریافت مجوز از شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پایه‌گذاری شد و فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد.

captcha